perjantai 28. syyskuuta 2007

Jatkumo

Ostin lankaa.
Monta kiloa,sai halvalla.Minulla on kori,täynnä langanloppuja.Puuvillaa,eri värejä,eri laatuja.Tuo kori on ollut kaapissa poissa silmistä,mutta silti se on täyttynyt ääriään myöden täyteen.
Käsityöharrasteeni on välineurheilua,paljon erilaista materiaalia ja konetta.Tilaa täytyy olla väljästi,ettei lasit tai posliinit hajoa.Lasitöihin ryhtyessä lasin pitää olla huoneenlämpöistä.Savet ei saa jäätyä,posliiniväristä puhumattakaan.Olen nyt päätökseni tehnyt ja laittanut korini kaapista pois ja tilalle laittanut muut harrastevälineet.
Kaadoin korin eteisen lattialle ja siinä ne langat oli sikin sokin.Näistä langanlopuista tulee meille uusi torkkupeitto.
Ei kun sakset käyttöön ja muovipussiin kaikki peittoon kelpaamattomat.
Virkkaus on aivotonta työtä,ei tarvitse miettiä kuviomalleja,eikä mittanauhaa.Ei laskea kuin yhteen ja kolmeen.Muistaa kääntää kulmassa kahdella ketjusilmukalla.
Peitosta haluan ison,mutta riittääkö jämälankani?Ostamaan en lähde uutta,mutta tuo pelkän punasävyn tavoittelu alkaa olla mahdottomuus.Sinistä ja keltaistakin tähän peittoon hiukan karsastan.
Kunhan saan peiton valmiiksi,on tuo lankakasa toivottavasti siirtynyt pois pirtin lattialta tähän tekeleeseen,tai uusiin suunnitelmiin.
Ja se lankakorini.Se on jo täynnä kartiolankoja.
Oikein mukavaa viikonloppua teille kaikille.

tiistai 25. syyskuuta 2007

Carte d'Or


Tästä kuulemma tulee mieleen jäätelö.Minua lähinnä arveluttaa,että saako katselija migreenin.
Pelkkää sahalaitaa.Jotkut langat vain tahtovat samaan työhön.Oikein innolla odotin päästä työstämään näitä lankoja yhteen ja siitä sain aikaiseksi takin.Aika monta takkia on viime aikoina valmistunutkin.
Neuloin tämän 3,5mm puikoilla,tuntui valmistuvat kuitenkin aika joutuisasti.
Lankani ovat kaikki eri vahvuisia,mutta tähän mallineuleeseen ne sopivat kuitenkin ihan mallikkaasti.
Mitä tarvitsen neuleen suunnitteluun?Pienen palan paperia,kynän,mittanauhan ja hyvän laskukoneen.Kaikki tarvittava tieto löytyy tuolta lapulta.En säästä mitään muistiinpanojani,kaikki työt ovat uniikkeja ja ysittäiskappaleita,jos ne ovat tehty ilman mallilehtiä.Omien mallien suunnittelu on joskus kivaa.
Neuletakkiin löytyi kivat napit laatikosta,ostettu joskus jotain varten.
Lankana 250gr(kirjava pun.) ONline LINIE 11 Alpha,tätä ostin kesällä Vihreän Vyyhdin kesäalesta.
200 gr(fuksian pun.) Rellanan Adina,lankatilaus Saksasta kesällä,sekä ikiaikaisen vanhaaNovitan Biancaa n.150gr(valk.)
Jotta saisin asuuni sopivan puseron,sellainen piti myös tehdä.
Lankana on ed.mainittu Rellanan Adina,yksinkertaisena.Lankaa kului vajaa 300gr.Lisänä siinä on kaksikertainen ohuen ohut kartiolanka,ja puikot 4mm
Mallia katselin tälle puserolle Kauneimmat Käsityöt-lehdestä marras-joulukuu nro6/06,2.Minusta tämä on oikein onnistunut yhdistelmä ympärivuotiseen käyttöön.Syksyn harmauteen pirtsakka väri.

lauantai 22. syyskuuta 2007

Päivän ostokset


Lankaa syksyn väreissä.
Päivän löydöt yhdeltä kirpparilta.Olisi kiva,jos langat olisivat savuttomissa paikoissa ennen myyntiä.En kuitenkaan enempää valita.
Misty on Rondon tuotantoa,mutten yhtään muista nähneeni aiemmin.Minulle tuntematon lanka,mutta niin kauniit värit.
Samoin valkoinen vyyhdetty virkkauslanka on uusi tuttavuus.Molemmat lankakasat tulevat varmasti käytettyä.

Kirja varastoni lisääntyi tällä vuonna 1947 painetulla kovakantisella neulekirjalla.Tämän löysin divarista.
Selailin kirjaa ja minusta tässä vanhassa opuksessa oli paljon hyviä asioita.Itse tekniikkaan oli käytetty vain muutama sivu.Uusissa kirjoissa on monta kymmentä sivua.
Yksityiskohtiin paneudutaan muutamilla sivuilla ja sitten löytyy kuviomalleja muutamilta sivuilta.
Työohjeita löytyy lapsesta aikuiseen kivoin kirjokuvioin tai pitsimallein.
Kauniita kirjokintaita ja sukkia.Nykyisistä kynsikkäistä käytetään nimitystä puolisormikkaat ja rannekkeet on rannikkaat.
Tässä kirjassa opetetaan kestosukan teko,jossa voidaan neuloa uusi pohja kuluneen tilalle.
Kirjan lopussa on korjausosio,nopeasti kuluneiden kohtien korjausneulontaan.
Oikea ihanuus tämä löytö.

perjantai 21. syyskuuta 2007

Birgitan kiva päivä



"Emäntäni on ollut puuhakkaalla päällä,kun lopultakin sai aikaiseksi neulottua min
ulle neulemekon.
Olenkin istunut hyllyn päällä tuolissani pelkkä rusetti koristeena monta vuotta.Jostain kaupungin sisutuskaupasta minut ostettiin ja tuolin sain jälkeenpäin messuilta,tarkemmin käsityömessuilta Pirkkahallista.Olen istunut monen muun samasta nalletehtaasta tuotetun kaverin vieressä.Perheeksi meitä kutsutaan.Minulla on mies,Oskari.Silläkään ei ol
e kuin rusetti kaulassa.Saa kuulemma sekin paidan päällensä,kunhan emäntämme saa uuden inspiraation.Mutta se voi kestää kauan.
Oskari on meistä vanhin,ollut talossa noin seitsemän vuotta.Aatelkaa,ei edes paitaa saanut sinä aikana.Mutta sillä onkin hieno keinutuoli ja siinä päällisenä tilkkumatto.Pehmeä takapuolen alunen.
Minulla on varmaan joku merkkipäivä,mutten jaksa millään muistaa näillä pienillä aivoillani,mikä se on.En muutoin
olisi saanut uusia pitsipunttisia mamelukejakaan.Mutta tämä kahvikalusto se vasta hieno onkin.Tämäkin on uusi.
Tästä en tarjoa edes Oskarille.Mutustan itse ruusukupistani ja kaadan kultasa
nkaisesta kannustani toisenkin kupillisen.Kyllä on emäntä ollut minulle suopea.
Milloinkahan lapsemme,tytär ja poika,mahtaa vaatt
eita saada,kehtaa kysyäkkään.Eihän meidän asumme niin paljon lankaa ja kangasta kuluttais.Meistä otetaan sitten perhekuva,komiasti uusissa asuissamme.
Toista se on tuo rohmu nallen kanssa.Sillä ei ole toivoakaan päästä yhteiskuvaan,taida tarvita kuin pipon päähänsä.Röhnöö jääkaapin päällä piparipurkin kannella, hypnoottinen katse silmissää
n,kun joku jotain hakee syödäksensä.
Ei maar,menkää tekin tekeen jotain.Mua enemp
ää tarvi tuijotella." Birgitta

TeSa päivitti Vihreän suoran mohairista neulotun takin tiedot oikeiksi.

keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Kylätie on hiljainen

Paras vuodenaika?Ehdottomasti syksy.Sen kaikki ihanat värit,raikkaat tuulet ja pimeät illat.
Ennen oli meidänkin mailla täys touhu päällä,oli sitten mikä tahansa vuodenaika meneillään.
Maatalossa oli kiirettä,piti ehtiä monenlaiset syystyöt tekemään.Nykyään ihmettelen,missä välissä me käytiin navetallakin.
Karjanhoidon lisäksi olimme molemmat vanhemmat vielä vieraalla töissä ja lapset oli pieniä.
Tämänkin tien yli on juoksutettu lehmä,jos toinenkin.
Kaihomielellä,vaikka onhan se syksy kaiken kauniin menettämistä ja kevät uuden alkua.

Harrastamiseen jää nykyään paljon aikaa ja monenlaista on kokeiltu.
Keramiikan ainoa valmis työ on tämä lyhty.Sateet ja pakkanen turmelivat aiemman lyhdyn ja nyt on kokeilussa oma tekemä viime talvelta.Kauniisti kynttilän valo ainakin loisti iltasella.
Viikolla pääsi kokeilemaan saven muovaamista.Paljon uusia suunnitelmia ja kokeiluja.Teen lähinnä pihalle sopivia töitä.Pirtille en halua mitään isompia töitä.Näistäkin töistäni laitan kuvia niiden valmistuttua.

Tässä kuvaa tänään ompelukoneen alle jääneestä työstäni.Voisi sanoa,ettei kiinosta vähääkään,mutta teenhän minä sen loppuun.
Miten voi joku työ olla niin vastenmielistä tehdä,mutta ahneesti odottaa lopputulosta.Ja kuitenkin kun nyt jo tiedän tästä työstäni pitäväni,niin ehkä se antaa intoa taas siirtyä ompeluksen pariin.

sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Mitä tehtäis ensi kesänä?



Joskus heinäkuulla kuvattu luhti-aitta,on tänään purettu talkooporukalla.Viisi miestä ahkeroi tiiviin päivän ja nyt on hirret siistissä pinossa lähellä rakennuksen uutta paikkaa.
Siinä onkin seuraavaksi kesäksi työkohdetta,saada numeroidut palaset oikeille paikoilleen.Se ei olekkaan yhden päivän työ,vaan pitempi projekti.Rotan tekemää koloa ja veden lahottamaa puuta pitää korvata terveellä puuaineksella.
Talkoissa on aina tunnelmaa ja työ sujuu mielekkäästi.Köksänä touhutessani tyttären kanssa riitti pirtillä puuhaa koko päiväksi.Muuta purkuporukkaan kuulumatonta kannustusväkeä oli toiset viisi.Kahdet lämpöiset ruuat,jälkiruokineen ja päiväkahveineen on tarjoiltu.Keittiö huokuu ruuan tuoksua ja tiskien määrää.Kukaan ei sitten jäänyt talkoilemaan keittiön puolelle.
Nyt otan mukavan neuleen käteeni ja odottelen tiskikoneen seuraavaa täyttöä ja pidän rääppiäisiä alkuviikon.Ruokaa oli ja sitä jäikin.

lauantai 15. syyskuuta 2007

Vihreän suora


Kesän lopussa on kaikenlaisia ulkotöitä.Pitää muistaa hakea huvimajalta virkatut verhot ja tuolinpäälliset pois.Joskus unohtui talveksi paikoilleen.Linnut oli käyneet jättämässä jälkensä,eipä ilahduttanut keväällä ketään.Verhot teinkin keväällä ja niitä en raaski jättää ainakaan paikoilleen,vaan pesen ja pakkaan talveksi laatikkoon.
Vähän tulee loppujen lopuksi istuttua täällä,mutta kyllä yhden hetken ehti.
Hoikentaanko tämä yksi pystyraita?Eipä taida,mutta antaa kivasti ryhtiä neuletakille ja vetoketju piiloutuu siististi alle.Huppu ja hihat on helppoa pitsineuletta.Lankana on Lidln puuvilla,Colorado,650gr.Neule on tekijän omaa mielikuvitusta.

Puupinon vieressä ei tarvitse surra tekemättömiä poltinpuita,liiterit on jo täynnä tulevaa talvea odotellessa.Nämä ovat seuraavana vuorossa.Minä en osallistu niihin talkoisiin.Olen allerginen puunpölylle.Mutta kyllä minä lankoja voin pöllyttää vaikka kuinka,ei aivastuta.Samoksen herneenvihreä,väri 300,oli kevään kauneimpia Novitan lankoja.Odottelin kesän lopussa alennusmyyntejä ja sitten iskin kiinni.
Jouduin hiukan säätämään,kun langat oli eri eristä.Hihoihin tein kahden kerroksen raidoituksen,muuten olisi näkynyt liian selvästi värien eroavaisuus valmiissa neuleessa.
Malli on Novitan kevään/06
lehdestä numerolla 43.Vetoketjun päälle neulottu alavara nurjalla oli ensimmäinen lajiaan.On ihan suositeltava tapa piilotella ketju.Lankaa kului n.750gr ja siihen määrään sain tuon pantanikin,kalorimittarin(calorimetry).

Neuloja ehtii ulos sateellakin ja viihtyy mielellään viileämmälläkin ilmalla.Ei tule niin hiki touhu
tessa.
Paljon on yöpakkaset veroittaneet kesäkukkia laatikoista.Liian paljon työllistää peitellä harsoilla tai siirrellä sisätiloihin.Antaa kesän mennä,ulos voikin sytytellä kynttilöitä pimeneviin iltoihin.
Neuletakin ohje löytyy Novitasta 5/03,malli 23.Mallineule on 7 veljeksestä,mutta neuloja toteutti oma
nsa Novitan Floricasta kaskinkertaisena,700gr.

Uunin viereen on ihana istahtaa lämmittelemään.Sisustaminen kiinnostaa ja alan kirjoja on kiva selata.Kynttilöitä tulee polteltua sisällä ympäri vuoden.PartyLiten kynttilävalikoimasta löytyy sekä värejä,että ihania tuoksuja.
Joskus tulee muistiin aukkoja,niin käy tässäkin kohtaa.En muista mihin sen lehden olen laittanut,mistä tälle ihanalle mohairneuleelle olen ohjeen katsonut.
Lehti on Kauneimmat käsityöt,mutta vuosiluku hukassa.Korjaan tiedon,kun lehteni löytyy.Lankana neuleessa on Idé Mohair Lux,väri 4118.
Olga-mummun sukat Novitan 7 veljeksen ruskaraidoituksella.
21.9 lisätty,lehteni löytyi.Malli löytyy 3/05,22.Kauneimmat käsityöt.

torstai 13. syyskuuta 2007

Jotain neuletta se taas tekee


Ettei tulisi jouten oloa,aloitin heti uuden neuleen.Niin,edelliset tekeleet odottaa vetoketjua.Kunhan olen saanut ne ommeltua kiinni,on tulossa vihreiden takkien esiinmarssi.Sitä ennen päivittelen muuta höpinää.
Valkoinen Tennesee oli eilen jo puikoilla,kun tylsistyin katsomaan kuviopiirroksen pienen pientä ruudutusta.Pitsineule tehdään neuleen molemminpuolin ja jouduin oikein kiikaroimaan,että sain laskettua merkit.Työ meni heti purkuun ja mallikuvio lähti miehen mukaan aamulla töihin suurennukseen.Sitä kuviota pitää pystyä lukemaan metrinkin päästä,ei nenä kiinni lehdessä.Nih!
Olen yrittänyt pitää vain yhtä työtä kerralla tekeillä,että valmistuisikin jotain.Siten en ota Tenneseetä seuraavaksi työkseni.Aloitin laskemaan uuden työn silmukkamäärää.
Kirsikkaa,mansikkaa ja vanilijaa.Oikea Marianne sekoitus.Lanka on puuvillaa ja sitä pitäisi olla sen verran varattuna,että saan kepein mielin tehdä pidemmänkin neuleen.
Kuvaa tulossa valmiista,joskus.
Illalla näen ensimmäiset tänä syksynä posliinimaalatut työni,jos ope on ehtinyt ne polttaa.Mukava välillä tehdä muitakin kädentöitä.

tiistai 11. syyskuuta 2007

Ei sitten!


Piti tänään laittaa kuvia valmistuneista neuleistani,mutta en saanut vetoketjua.
Tällä kylällä on ompelutarvikkeiden,kuten yleensä käsityötarvikkeiden tarjonta tosi vähäistä.Jotain perusjuttuja saattaa saada,jos tyytyy siihen.Kaiken muun joutuu hakemaan kauempaa.
Siksiköhän olen hamstrannut kaikenlaista käsityötarvetta komeroihini,että olisi mistä ottaa.Mutta aina ei ole ottaa.Joten,mikä tekosyy,joudun lähtemään kaupunkiin viikolla.Onhan kyllä kaikenlaiset isojen markettien markkinat ja nekin pitänee samalla tutkailla.Kyllä tulee kahdelle vetoketjulle taas hintaa.
Samoin on käynyt kuvaamalleni lampulle.Lähdettiin ihan etsintäreissulle Tallinnaan aikoinaan hakemaan halvempaa lasikauppaa,löytyihän se.Mutta,ostamani lasit ei riittäneet näin isoon työhön.Piti ottaa toinen matka ja lähteä hakemaan lisää lasia.
En saanut enään samaa laatua ja värierää.Lopulta hain tää
ltä lähimmästä tutusta kaupungin kaupasta puuttuvat lasit.
Sattuuhan sitä virhearviointeja.

lauantai 8. syyskuuta 2007

Aina jotain kerrottavaa



Siivouspäivä ja ikkunoiden pesua.Otin pesuhuoneen ikkunasta pesuun tämän kala-aiheisen työni.Lasit olen ostanut Tallinnasta,tuliaisia työn muodossa.
Kohta alkaa taas lasityöt ja kaikki lasien kauniit värit olisi tarjolla.Minulla on ollut haaveena tehdä huvimajalle viisi erilaista vuodenajan kulkua seuraavaa työtä.Suunnitelmani on jo edennyt niin pitkälle,että olen ostanut lasit,mutta en viime talvena pystynytkään töitä toteuttamaan.
Laseissa on kaikissa sama liike,mutta värit ja kuvat vaihtuu.
Itselläni on hiomakone ja kaikki tarveaineet tehdä työt,mutta kansalaisopiston muiden innokkaiden tekijöiden seurassa tuntuu nämäkin työt valmistuvan varmemmin.
En ole montaakaan vuotta harrastanut lasitöitä,neljä tai viisi kautta olen ollut mukana.Jonkun verran valmistakin on vuosien aikana tullut.Lasitöistä olen tehnyt vain Tiffanyllä,sekä hiekkapuhaltanut nukkekodin ikkunat.Monta eri työvaihetta olisi tarjolla,mutta en arvannut varata kurssipaikkaa,jos en sitten ehdikkään mukaan.

Käsityökirjastonikin lisääntyi kahdella kirjalla kuluneella viikolla.Molemmat ovat kuluneita,mutta hyvin sisällöltään selkeitä.
Mary Oljen kirjan kävin kuitenkin ostamassa.Siinä on kauniita kirjoneulekintaita ja sukkia,sekä virkkausta.Kaffe Fassetin kirjat ovat niin värikylläisiä,niissä silmä lepää.

perjantai 7. syyskuuta 2007

Tytöt sumoja ,pojat geishoja


Kylläpäs lapset kasvaa nopeasti...siis ikää tulee lisää.Tytär viettänyt koulupäivänsä nahkana,lukiolaisten perinne.Pääsin minäkin osallistumaan tähän päivään ompelemalla nuo housut,jotta saatiin tarpeeksi isoa ympärysmittaa.Viikolla katsastin oman kylän kirppiksen ja löysin siistin Nanson jakun,joka muotoiltiin nänninäppylöineen ja napoineen teemaan sopivaksi.Lisää muhkeutta hartioille ja pohkeisiin otettiin jääkiekkovarustekassista,tyynyjä ja kylpypyyhkeitäkin hyödynnettiin.Tiukka nuttura ja kasvoille YK,yhdistyneet kulmakarvat.
Kylmälaukkuun piti ottaa mukaan kylmäkalle,kortsu,jogurttipurkki,tiiliskivi,hammasharja,Geisha suklaapatukka,ym.Päivään mahtunut laulua ja nöyryytystä,mutta ensi vuonna ykköset kärsii taas.

Josko tänään jättäisin käsityöt nurkkaan ja pukisin pärräpukuni päälleni ja ottaisin paikkani takapenkiltä.Isäntä on tahtonut viedä minua ajelulle tällä uudella pyörällään,mutta aina olen hylännyt ilta-ajelut.Jostain huoltsikalta meidät sitten iltasella löytää kahvittelemasta.Tänään on ollut kaunis syksyinen ilma,vettä ei ole satanut lainkaan.
Uuden kypärän kyllä tarvisin,mutta tällä ajoreissulla en sitä lähde katsomaan.Muutoin aika menee pyöriä katsellessa.

Kyllä neulepaussi on ihan paikallaan.Tuntuu,ettei käsityön valmistuminen tunnu oikein miltään,kun jatkuvasti saan niitä tehdä.Minulla piti olla tänään haastattelu töissä pomojen kanssa,olenhan ollut yli puolen vuotta jo sairaslomalla.Pitkät sairaslomat puhuttaa,mutta tälle omalle ololleni en voi muuta,kuin antaa ajan parantaa.Kunhan en ottaisi niin paljon stressiä muiden puheista.Onneksi on nämä käsityöt,joita saan tehtyä.
Eilen alkoi posliininmaalauskin.En ole kotona paljon maalaillut,mutta viikonlopuksi pitäisi tehdä koe-erä kuoharilaseihin singneerauksia.
Mukavaa viikonloppua kaikille.

keskiviikko 5. syyskuuta 2007

NYS-neuleeni,syksy







Sain valmiiksi neuletakin Novitan syksy 2007 ekstrasta.
Tein NYSvääjien kanssa jälleen yhden neuleen.
Keväällä tein kaksi neuletta ja tähänkin syksyn yhteisneulontaan ilmottauduin kahden työn kanssa,mutta nyt en ainakaan heti aloita toista tekemään.
Malli 8 on neulottu 7 veljeksestä.Lankani olen tuottanut Riihimäen kirpparilta,pussilankaa.
Väri on hiukan vihreään taittuva harmaa,ihan minun omia värejäni.
Lankaa minulla oli 50 gr vaille kilo ja sen lankamäärän perään kyselinkin,että mahtaako riittää,kun takakappaleeni kulutti 1/3 koko lankamäärästä.Sen verran jäi lankaa jäljelle,että sain huoliteltua napinlävet ja vahvistettua virkkaamalla takakappaleen kauluksen.
Hihoihin en neulonut resooria,tein aloituksen samalla tavalla kuin miehustan.

Syksyn ruska ei vielä näy pihapiirissämme,mutta omaan lankakoriini on pudonnut ihania ruskean ja oranssin sävyjä.Langat olen ostellut aina kauniin sävyn nähdessäni,kartiolanka on puuvillan ja pellavan sekoite.
Vielä en mallia näille langoille ole suunnitellut,tuleeko pusero vai takki.Lyhyillä vai pitkillä hihoilla.Menee mietintään.

maanantai 3. syyskuuta 2007

Mitä luuraa verhon takana?




Olen joskus tehnyt nämä kaksi verhoa makuuhuoneeseemme sängyn päätykatokseen.Verhoissa on virkatut väli-ja reunapitsit.Olen ommellut ne ohueen pellavakankaaseen ja yläreunaan tilkkutyönä kujan tankoa varten.
Sängynpäädyssä nämä verhot oli puolikaaren muotoisessa tangossa,mutta nyt ne on suorassa tangossa,suojaamassa näkymää omalle ompelupöydälleni.
Olen siirtänyt omaa työpöytääni lasten tarvitseman tilan takia muutaman kerran.
Ihannepaikka näille tavaroille on oma huone,joka minulla on kerran ollutkin.
Viikonloppuna muutimme vanhimman lapsen tavaroineen hänen ensimmäiseen omaan kotiinsa.Siihen pojan huoneeseen saisin sen työhuoneeni takaisin,mutten halua alkaa taas siirtämään tavaroitani.
Neulelangat ja kankaat minulla on ripoteltuna eri vaatekaappien ylähyllyille,mutta nämä ompelutarpeet ja osa uusista langoista lojuu aina sekaisessa järjestyksessä tällä pöydällä.
Tuo verho suojaa suoran näkymän ovelta tähän kulmapöytään,saa mukavasti koko sekasotkun piiloon.
Makuuhuone yleensä ei ole ompelupaikkana paras mahdollinen,mutta keittiönpöytä ikävin.Siellä on aina kaikkien tiellä.
Sen verran pitäisi minunkin alkaa tätä pöytää järjestelemään,että saisin aloittaa sängynpeittoa ompelemaan.Vähän on kerääntynyt valokuviakin yhteen koriin,ne pitää laittaa albumeihin.
Neuletyönä minulla on menossa takki 7 veljeksestä.Siitä saan kuvia tänne loppuviikosta.