tiistai 2. helmikuuta 2021

Kukkia sisustuksessa

Olemme saaneet nauttia jouluisista kukista koko tammikuun ja näillä jatketaan helmikuun puolelle. Amaryllis aukaisi viimeisen nuppunsa asetelmassa, jossa on siroliuska-aralia ja lankaköynnöstä. Pitkänhuiskea kukkavarsi on hiukan kallellaan, mutta jaksaa pinnistellä pystyssä. Voisin katkaista kukinnon maljakkoon, mutta jos se nyt pysyy noinkin hyvin pystyssä, saa kukkia kiinni sipulissaan.
Syvä puna on kunnon huomioväri koko kodissa. Ihastuttavan suuri kukkanen, jonka uudelleen kukittamista olen kokeillut usein siinä kuitenkaan onnistumatta.
Valkoinen joulutähti on kukkinut myös erittäin siististi lehtiä pudottamatta. Vain muutama alalehti on käpristellyt. Tässä on kaksi kukkapurkkia vierekkäin. Ostin hyvissä ajoin ennen joulua ja täytyy sanoa, että on kyllä ollut onnistunut ostos.
Ostin kevään ensimmäisen leikkokukkakimpun. Kivan pirteä fuksia neilikka ja krysanteemit. Leikkokukkia on helposti saatavilla ihan ruokakaupoista. Tämän kävin teetämässä. Ostin kesällä kukkaniityistä innoissani muutaman uuden kukkamaljakon, että saan leikitellä kukkien väreillä ja kimppujen muodoilla.
Ihan vielä ei ole kevään keltaisen, mutta saatan helposti innostua, jos on tarjolla limenvihreitä kukintoja. Nämäkin leikot sopii kivasti taustan joulutähden kanssa samalle pöydälle. Kuvaamisen jälkeen joulutähti sai kaverikseen suuren peikonlehden ja leikot siirtyi toisaalle. Tältä emmännältä ei hommat lopu kesken!
Tulppuja on tarjolla lähes kaikissa väreissä. Meillä kun lämmitetään melkein joka päivä leivinuuni ihan pirtinlämmityksenä, ei tulput pysy kauaakaan pirteinä. Näiden kukkien maljakot täytin lumella, enkä nyt osaa arvioida pysyikö ne sen kauempaa freesinä. Leikkojen vesi pitäisi vaihtaa usein, katkoa varret, siirtää viileään. Tai kuten minä, haen uuden kimpun kauppareissulla.
Turkoosi lasikupu kuuluu PartyLiten vanhaan mallistoon. Olen ostanut sen nettikipun kautta viime talvena.

Joulun jälkeen koti tuntuu aina tyhjältä, kun viimeisetkin koristeet on viety omiin laatikoihinsa. Tai ostin minä muutaman uuden alennusmyynneistä ja ne on vielä näkösällä. No, meinasin kuitenkin kertoa, että olen taas yrittänyt tuoda uudella tavalla sisustukseen jotain katsottavaa. 

Viherkasvit on taas kärvistelleet pitkän pimeän jakson yli jotakuinkin hengissä. On niitä kyllä kannettu kompostiinkin, enkä aio nyt keväälle ostaa mitään suureemmin, jos ei jokin ihanuus pomppaa huomaamatta kärryyni.

Tässä pyöritellään mosaiikkipönttöä, jolle en ole vieläkään keksinyt mitään muuta paikkaa, kuin pöydänpinnan. Sitä kun katselee monesta eri suunnasta, saa kivan kokonaisuuden, että ei sen välttämättä täydy riippua missään. Riittää, että se on.

Suunnitteilla on uusi mosaiikkityö, jonka tekisin laatoista. Siihen on etsitty ilmaista materiaalia ja saatu. Valmis työ on suunnitteilla ulkotilaan, joten kaikki materiavalinta kannattaa tehdä hyvällä suunnitelmalla.
Jos olen jossain asiassa spontaani, teen heti, niin tämän linnun kanssa olen miettinyt monasti ja lopulta saanut mietinnät valmiiksi. Valaisin on isänpäivälahja miähelle, joka ei koskaan tarvi mitään, miähen omin sanoin. Ihan kiva alkaa koskaan miettimään, mitä toiselle lahjaksi. Pyysin humun avukseni ja hän tilasi tuotteen minulle hyvissä ajoin syksyllä, kun näin ensimmäisen kuvan linnusta valojohto nokassaan.
Tyhjensin tikapuilta seiskat, katselin niitä keväästä asti ja tein sukkaa sukan jälkeen ihan tarpeeksi, joten loput kirjavat langat joutivat nyt takaisin jemmaan ja tilalle asettelin Venlat. Nyt on silmää miellyttävä seesteinen värimaailma, jota täydentää pastellisävyiset puuvillat.

8 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Kylläpä sinulla on riittänyt joulukukista pitkään iloa. Ihana tuo sinun linnunpönttösi <3 Minäkin olen ihastellut noita lintulamppuja, mutta en ole löytänyt sopivan kokoista lintua. Lintusi lamppuineen sopii niin upeasti noihin tikkaisiin. Mukavaa tiistaita <3

Sartsa kirjoitti...

Aivan ihan lintu! Jännittävä yksityiskohta tikkailla.
Minulla ei tänä vuonna ollut joulutähteä, että voisin sen viedä keväällä taas ulos.

*VEKKI* kirjoitti...

Ihania kukkia. Niitä pitää olla. Minulla monissa tauluissa, kun äitini niitä aikanaan maalasi. Tein joskus mosaiikista linnunpöntön ja kyllä se on ollut suosittu. Harmi vaan, kun puu elää ja tulee rakoja.

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Kauniita kukkia <3 Ja vau, mikä lintu :D Tuo mosaiikkinen linnunpönttö on sievä <3 Hyvää viikon jatkoa!

satunNainen Paula kirjoitti...

Wau ja variksenmarjat! Vai naakkako olisi? Korppi, kyyhky?
Ornitologinen kyvykkyyteni on hyvin vaillinainen...
Näin jossain siustuslehdessä jonkun vähän samanlaisen (taisi kyllä olla jänis tai apina - ei ole biologiakaan kai ihan hallussa...) ja mietin, että mistähän tuollaisia löytyisi. No, osaavat toteuttavat sellaisen itse! Hieno, oikea katseenvangitsija, tykkään!

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Lisää kukkia, linnunlaulua ja valoisia päiviä.

Saija kirjoitti...

Hyvin saat kukat säilymään. Minulla joulutähdet rupsahtaa ensimmäisenä. Lintupönttö on kaunis koriste ympäri vuoden.

TeSa kirjoitti...

Nyt on ehtinyt huomaamana pienetkin viherkasviongelmat ja kasteluvälit on pysyneet tasaisina, kun ollaan kotona.