tiistai 9. helmikuuta 2021

Ompelimo

 On kiva sisustaa pienesti ja nostella ihan pikkiriikkisiä pinseteillä, kun sormin ei saa onnistumaan. Eteisen pieni nukkekoti muuttui hetkessä ompelimoksi, kun mietin minkä ajattoman sisutuksen luon ilahduttamaan. Minulla on messuilta, markkinoilta, kirppikseltä ja lahjaksi saatuja pienen pieniä ihanuuksia, joista voin tehdä erilaisia tiloja ja tunnelmia. Kuvasarjan lopussa on kolme kuvaa saman kaapin jouluisesta sisutuksesta, josta en ole huomannut tehdä päivitystä ollenkaan. Olin poistanut kuvat puhelimesta, mutta pengoin ne instan kuvistani.

Ompelimo toimii kahdessa kerroksessa. Alakerrassa on sisääntulo ja koneet, yläkerrassa ateljee. Jotain uuttakin nähdään tässä sisustuksessa, kun virkkasin kolme mattoa luomaan kodikkuutta. Suuret suunnitelmat luoda jotain uniikkia, mutta päädyin heti helpoimpaan vaihtoehtoon, eli ensinnä näkyvään lankakerään. Tää on ihan hyvä. 

Ovaalissa matossa lisäilin silmukoita sinne tänne, ettei reunat kupruile. Langat väritys oli oikein osaava tähän tilaan. Hiukan annoin höyryrautaa, että matto littaantuu, kun nukkiksen huonekalut ei paljoa paina.

Tervetuloa-kynnysmatto on tonttuviosastolta alta joulun. Nyt se on hyvänmielen sisääntulossa. Tennareitakin olen ostanut jostain kolme paria.


Tällaiset ihanuudet on kiva laittaa näytille, eikä säilyttää laatikoiden piilossa. Eikä näin pienen kaapin sisustuksen vaihtamiseen mene aikaa kovin kauaa.
Kun koskaan ei tiedä mitä tarttee, niin tuollaiset vaaleanpunaiset oksatkin oon ostanut muistaakseni Tallinnasta. Ai että, kun pääsispä reissuun vaikka risuja ostamaan 😂
Ompelimossa on myös silitysasema. Olen joskus tilannut tuon silityslaudan suoraa tekijältä.





Ateljeen musta iltapuku on joulukoriste.


Yläkerran lattiaa peittää vaaleanpunainen räsymatto, jota raidoittaa pellavansävyiset raidat. Kuvissa ne muuttui kultaisiksi.
Kynttelikön alle virkkasin raitalagasta pyöreän maton.
Virkkaus oli yhden illan homma, sisustamiseen meni muutama ilta.
Lopuksi vielä menneen joulun tunnelmaa muutamalla kuvalla. Pyöreässä pönttöuunissa on valkea pesässä, led-valo. Keittiössä valmistellaan jouluruokaa, riisipuuroa, kinkkua ja muita jouluherkkuja.




7 kommenttia:

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Vau, miten upea! Paljon katsottavaa ja ihasteltavaa, pikkuriikkisiä ihanuuksia ❤

Sartsa kirjoitti...

Odotin näkeväni mitä olet ommellut ;D Olikin vähän pienempää tuotantoa. Matto näyttää Puro -langalta...ainakin väreistä tuli heti mieleen.
Tuohon hommaan pitää kyllä kiintyä oikein kunnolla, että lopputulos on tuollainen hienous. Nimimerkki kesken jäänyt nukkekodin sisustus.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Ovaalin maton lanka on Katia Fair cotton Craft, vaaleanpunainen Sheepies Whirlette.
Pikkuriikkiste kanssa aika kuluu. On minultakin jäänyt yksi nukkistalo ihan vaiheeseen, kun ei millään aika riitä kaikkeen.

KristiinaS kirjoitti...

Tosi kiva ompelimo.
Risuostoksille Tallinaan! Siitä haaveilemme ja se olkoon tavoitteemme sitten joskus .. .!

Saija kirjoitti...

Niin hurmaava tämä ompelimo. Kivoja yksityiskohtia :)

Liisa kirjoitti...

Tälläiset ihanat tarinat:),saavat sydämmen tykyttämään onnesta:)
kiitos!
Hyvää ystävänpäivää,Sinulle 🌷

TeSa kirjoitti...

Ihana, että on tavoitteita. Ja odotuksia.
Kiitos teille kaikille. Kiitos!