maanantai 1. helmikuuta 2021

Talviset kuvat

Luonto on niin kaunis, puhdas ja valoisa kunnon lumipeitteen saaneena. Olen ihan onnesta mykkyränä, kun tiedän lumen tuoman suojan pihan- ja luonnonkasvustoille. Suomen luontoon kuuluu kylmä kausi, menköön muut etelään nauttimaan lämmöstä, mutta tämä nainen ilakoi!!!
Pihan lumipeite on jo melkoinen. Pakkassaapikkaissa ei meinaa varsi riittää, kun lumi puskee sisään sukanvartta nuolemaan. Ai että! Ihan kaikki ihanat villavarusteet voi penkoa kaapeista lunta pöllyttämään.

Miäs lykkii lunta aamuin illoin ja välillä silloin tällöin muualtakin, kun ennättää. Monasti on autosuojan edusta saanut korkean kinoksen eteensä, ettei ulko-ovea saa auki. Tuppaa naurattamaan, miten se nyt taas on niin tuiskannut.

Luonnon omat värisävyt päivän eri aikoina on upeita. Avasin ulko-oven ja kuvasin päivän sinisen hetken. Se hetki kesti vain lyhyen ajan.

 
Tammikuu tuntui tosi pitkältä, tai onhan se sitä. Uusi vuosi on lähtenyt hyvään vauhtiin ja nyt iloitaan helmikuusta.


5 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Minä olen myös iloinen tästä kunnon vanhanajan talvesta. Ja lumenluomisesta meillä ainakin mies nauttii ja onhan se kunnon kannaltakin hyvä asia. Ja ne puutarhan kasvit on hyvässä suojassa ja hyvä näin. Kauniit sinisen hetken kuvat olet ottanut.

Liisa kirjoitti...

😊pohojosen likka tykkää ,myös lumesta ja kunnon talavesta..( nyt -16 ⛄)
Suojan lumi antaa.luonnolle.
Illan hämäryys mitä kauneimpia kuvia.

Hyvää alkanutta helmikuuta!⛄🌷🌞
Pysytään terveinä😷

TeSa kirjoitti...

Kivaa, että on muitakin kun tykkää talvesta!

Sartsa kirjoitti...

Eipä tämä talvi minuakaan haittaa. Mieluummin lunta ja pakkasta kuin loskaa ja vettä. On melkein helpottunut olo, kun tällaisena ilmastonmuutosaikana tulee ihan oikea talvi.

TeSa kirjoitti...

Samoin aatoksin ollaan. Kylmä kausi tasaa vuoden keskilämpöjä.