keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pellavapukuni

Makuuhuoneemme oven takana on seinäkoukku, johon olen ripustanut -80 luvun alussa käsin neuloman pellavapukuni.
Ohje oli jossain Me Naisissa tai joku vastaava naistenlehti, ei kuitenkaan varsinaisen käsityölehti. Sitä en enään muista, että teinkö neuleeni ohjeessa olevasta langasta. Mutta ohutta se oli. 2 ja 2 1/ 2 mm puikoilla tikuttelin aina pätkän lisää, kun sain kuukauden alussa opintorahat tililleni. 


Jo silloin kannoin käsityöliikkeisiin tulojani. Asuimme Hämeenlinnassa, lankakaupan nimeä en muista, mutta se oli Raatihuoneenkadulla. Sillain hyvällä kohdalla, kun kotiin saattoi ammattikoulusta kulkea joko Palokunnankatua Wetterhoffin ohi tai tämän kässyliikkeen.
Hameen olen neulonut kuudesta kaitaleesta. Vyötäröllä on kuminauhakujanne. Nauhan olen vuosien aikana vaihtanut muutaman kerran haperoituneen tilalle.
 Helmassa on sama pitsikuvio kuin yläosissa, muutoin hame on kauttaaltaan helmineuletta.
 Twinsetissä on saamaa kuvioneuletta. Toppi on hihaton, tuskin siinä ohjeessa on ollut muita vaihtoehtojakaan. Silloin olen noudattanut ohjeita orjallisesti, nykyään en niinkään.

 Pienet väriin sopivat ja huomaamattomat napit ja auttamattomasti liian pieni kokonaisuus!
Meillä on vuosien aikana ollut varmaan kosteusongelma, kun tästä asusta mikään osa ei mahdu enään päälleni.
Asu on näyttävä ja se on ollut päälläni ainakin kihlajaispäivänämme, vuonna -85, tänä samaisena päivänä.
 

8 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Kihlajaispäiväonnittelut!!
Upea kokonaisuus!

Taina kirjoitti...

Onnittelut täältäkin! Arvokas muistonakin.

Ingi kirjoitti...

Upea kokonasuus täynnä muistoja! Ehkä jälkipolvi innostuu joskus sellaisesta retrosta...

seijap kirjoitti...

Minäkin muistan tuon neulemallin, äitini sen joskus neuloi. Lehti taisi olla me naiset ja saattaa kotoa vielä löytyä. Filppula-Virtanen oli sen sinun lankakauppasi, siellä se vieläkin on samalla paikalla. Tytär pitää liikettä äitinsä jälkeen.

Onnea teille molemmille!

intsu kirjoitti...

Onnea kihlauspäivän johdosta teille molemmille:) Kuule,kun tuolla samaisella mallilla olen tehnyt Annikalle aikoinaan asun. Hän oli silloin alakoululainen,niin johonkin joulujuhlaan. Just hamekin tuollalailla,että alaosa tuota pitsikuviota ja sitten sileää. Lankana oli joku vaaleanpunainen sävy. Pitäissikin ulllakolta etsiä,onko vielä tallessa.

Marleena kirjoitti...

Onnea kihlaparille!
Tänään on muuten esikoisemme syntymäpäivä!!!! Hän tuli maailmaan 41vuotta sitten! Hui, miten tuo aika menee.
Ihana asu ja ihanat muistot!
ONNEA vielä! <3

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiios teille kaikille.

Susu kirjoitti...

Ihana muistojen asu ja mukava terina. Tuli niin mieleen omat opiskeluajat ja opintorahapäivät. Arvaas et minäkin kannoin opintotukenia 2,5 vuotta joka kerta Anjalinille 80-luvun puolivälissä:-) Harmi, että niistä neuleista on jäljellä vaan kaks. Ja taitaa täälläkin olla se kosteusongelma:-)