lauantai 27. heinäkuuta 2019

Patinaa

Minusta on kiva kierrättää vanhoja esineitä niin sisällä, kuin ulkonakin. Luhti on museo, jonka esineitä miäs aina toivoo pidettävän vain siellä. Ulos, mutta ei pirtille asti. No, juu. Sinne  kerrääntyneet pysyy siellä ja ihan vain vähäseltään olen joskus käynyt näitä lainailemassa, mutta saattanut unohtaa palauttaa takaisin.
Vähäseltään olemme ehtineet kiertämään kirppareita, mutta nekin reissut on pyritty tekemään kohteisiin, jossa emme ole aiemmin käyneet. Tällä kertaa suuntasimme Patinaputiikkiin Portaaseen. Oi menneisyys ja monet tutut esineet. 
Mistäkö aina löydämme uuden kohteen? Ostin kesällä Vintage ja keräilylehden, jossa oli juttu tästä paikasta. Samassa lehdessä oli myös useampi kiva kirppiskohde, josta osassa olimme jo aiemmin käyneet. Vinkkilinkin mukaan kävimme samalla ajolla toisaalla kahdella eri kirppiksellä ja näin se tuntemus ja piiri laajenee.
Oman pitäjän suuri LA-kirppis on järjestänyt jo useampana vuotena peräkkäin aina heinäkuun puolivälin tienoilla harrasteajoneuvojen kokoontumisajot. Täälläkin poiketaan aina ehtiessämme katsomaan mitä "uutta" kukakin on tuonut näytille. Autoja, niin henkilö- kuin kuorma-autot, moottoripyörät ja traktorit ovat täyttäneet pihamaan laajan alueen.
Oman kyläkoulun loputtua on tapahtumat vähentyneet, niin ettemme enää tunne uutta väestöä laisinkaan. Kävimme katsomassa kylätapahtuman, pärekorien heittokisan ja peräkonttikirppiksen samalla käynnillä, kun tervehdimme tutut ja uudet asukkaat.
Kurkkasin yhden peräkärryn kyytiin ja tiedustelin Arabian astioden hintaa. Kolme pienempää vatia, jos nyt 6 € annat. Löysin vielä neljännenkin. Onko siitä sitten 2 € liikaa? No ei ole!
Suuntasimme asiointimme kaupunkiin, kun olen taas myynyt, tyhjentänyt kämppää ja toisella kädellä ostanut jotain muuta. Siinä peräkärryn kanssa vekslatessamme näin Tammelantorin nurkilla Vaarin Varasto antiikkiliikkeen, jossa halusin käydä katsomassa. Sieltä ostin pyöreän astian. 
Läheltä kotia, Ikaalisten puolelta löytyy toinen liike, jossa on aikomus kanssa käydä.

2 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Tykkään kirppiksistä. Etenkin noista peräkonttikirppisten tyylisistä, kun niistä tekee parempia löytöjä kuin ammattimaisesti myyvillä. Kivan väriset astiat!

TeSa kirjoitti...

Sepä, löydöt. Ammattikirppiksille on tullut paljon kiinakrääsää, jota ei viitsi edes katsella.