keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kesän kukintoja


Olen tehnyt hyvissä ajoin joitakin kesän kukkivien ja satoa tuottavien siementen hankintoja. Osalla on kohta kylvöaika, siksi ostin kerralla lähes kaiken mitä luulen ensi kesänä tarvitsevani.
Osa suosituista siemenistä loppuu aina kesken, jollei ole hyvissä ajoin liiikenteessä.
Lueskelin pussien taustoja, millään ostamallani ei ole vielä kiire päästä multiin, mutta tomaatin voisin jo laittaa helmikuun aikana vihertämään.Jos vain tänne tekee ensinnä polun, saisin ruukkuni käyttöön.
Pikkaisen olen jo aloittanut kesäkukkien hoitoa, leikkasin pelakuut ja typistin hiukan kasvua.
Ruukut ovat olleet kodinhoitohuoneen ikkunalla talven. Harvemmin säästän kesäkukkia seuraavaan vuoteen, mutta nämä Mårbackat ovat olleet niin hyvänvoipia, etten laittanut syksyllä kompostiin. Viime kesän ne ilahduttivat kukinnoillaan etukuistilla.

5 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Voi mikä sen ihanampaa, kuin katsella kesän kukkivia kukkia. Tyttärenikin toi jo minulle jonkun mainoslehden ja mietimme mitä kevääksi tilataan.... Vaikken mikään hortonoomi olekkaan... Tuo teidän kasvihuone on niin ihana, että melkein "kevään vihreä" olen kateudesta :D Meilläkin on kyllä ikkunoita varastossa , mutta tekijä puuttuu...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä on olla aikaisin liikkeelä niin ei jää ilman.Itse ostin jo syksyllä muutaman siemenpussin.Pian se alkaa taas,mullan kanssa leikkiminen. äiti

Marleena kirjoitti...

Täälläkin rupes multa tuoksumaan!
Ihanaa kun tulee kevät!
Vaikka ihanaa sekin, että oma hiihtokauteni alkaa tänään!

Pirena kirjoitti...

Olet sinä kyllä aika epeli. Tuntuu että kaikki onnistuu mitä vaan teet. Mukava niistä on lukea. Minäkin tykkään kukista mutta olen niin huono hortonomi, en äitini lainen ollenkaan.

TeSa kirjoitti...

En minä kyllä mikään hortonoomi ole, tavallinen viherpeukalo, joka kokeilee ja jos onnistuu, iloitsee.
Kaikkeahan voi aina kokeilla, mutta ei ole pakko onnistua, vai mitensenytmeni?