tiistai 26. kesäkuuta 2012

Valopilkut

Pihasta löytyy useita valkoisin kukin hehkuvia puskia ja kukintoja, joista yksi upeimmista on lumipalloheisi. Tästä pienestä pensaasta kasvaa vuosien saatossa tuuhea ja rehevä varjostaja huvimajan kuumimmalle reunalle. Siinä jää jalkoihin jättitatar, jota luulen tämän takana kurkistelevan kasvin olevan. Heisiä löytyy pihalta toisaaltakin, mutta se on yhtä pieni alku vielä kuin tämäkin.
Tykkään tatarista, kun se kasvaa nopeasti, on näyttävä, eikä liiemmin vaadi erikoiskohtelua. Paras tapa saada kasvi pysymään sille tarkoitetussa paikassa on rajata kasvualue. 
Huvimajan kukkatelineillä kasvavat valkoiset annansilmät ihan itse tekemissäni keramiikkaruukuissa =)
Talon takana aloittelee kukintaansa valkoinen jaloritarinkannus. Tämä upea kukkanen huojuu korkeuksissaan, eikä liieemin tykkää kovasta tuulesta. En ole vielä koskaan tukenut ainuttakaan kukintoa. Toivon aina rankkojen vesisateiden olevan todella kaukana tämän kukkiessa!
Jaloritarinkannuksen takana valkoinen pioni, jos toinenkin kasvattaa vielä nuppusiaan kohti heinäkuun puolta.
Valkoreunainen hosta on yksi upeimpia hostia mitä minulta löytyy. Kukinto ei ole pääasia, vaan lehden väri.
Niittyleinikki ei kuulu kuvaan, mutta änkee joka räpsähdykseen mukaan.
Luhdin pohjoispäädyn puolelta löytyy kolme piskuista Isabellansyreeniä. Puolen metrin varressa on kukkia ihaitavan paljon!
Kavuvälisuositus taimilla on 100 cm. Se on hiinä ja hiinä, että näillä se olisi.

4 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Jälleen niin kauniita kuvia.

Morgaise kirjoitti...

Voi miten kauniita kuvia. Tähän aikaan pihanikävä tuntuu suoranaisena fyysisenä kipuna. Ehkä sitten joskus, kun saisi kunnon työpaikan ja olisi varaa muuttaa betonikuutiosta edes rivariin, jos ei omakotitaloon...

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.

Susu kirjoitti...

Voi miten kaunista ihan kaikki täällä blogissasi! Ihailen ja ihmettelen tarmoasi ja osaamistasi niin monessa asiassa. Teet, osaat, näet ja jaat kauneutta niin monella suunnalla. Puutarha, käsityöt, luonto, lasit... Ja ehdit bloggaamaan kymmenen kertaa sillä välin kun meikä tekee yhden blogilukukierroksen!