maanantai 29. lokakuuta 2012

Ihana valo

 Viikonloppu oli valoisa, kiitos hetkellisen auringonpaisteen ja lumen. Puhdas lumi häikäisee vaikka ei sitä ole paljon.
  Muutama omena sinnittelee vielä puussa lumipeite harteillaan.
Pihaa on laitettu vähitellen talvikuntoon. Valonauhoja auraukseen, verkkoja omppupuiden ympärille ja kynttilälyhtyjä tunnelmaa luomaan.
Jo kesällä sprayasin tämän kynttilälyhdyn valkoiseksi. Puuliiterissä suihkin maalipulloni kanssa lyhdyn pintaan usemman kerroksen. Pellipinta krakeloitui paikoitellen, mutta ei se haittaa. Ainakaan silloin, kun on pimeää ja lumi peittää lyhdyn pinnan.
Jotain kuitenkin piti tehdä lyhdyn paloturvallisuudelle, koska lyhty tuppasi kaatumaan pienestäkin tuulenvireestä.
Laitoin miähen asialle ja pyysin asentamaan kunnon perustukset moiselle hökkelille, että voisin sytyttää kynttilän turvallisesti ikkunoista tuikkimaan.
Talosta tulikin tukeva, kun se jai jalaksen alleen. Vielä pitää tehdä pientä hienosäätöä, että saadaan ilman suurempaa vääntöä reilu kynttilälyhty sisään oviaukosta.
Kuka käskee ostamaan kaiken kivan kirpulta?

 

Vielä on tämä päivä aikaa ilmoittaa halukkuutensa kirjan arvontaan.

4 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Talven ihanuus jäi täällä lyhytaikaiseksi, tänään maa on taas musta ja taivas harmaa. Mutta kyllä se lyhytkin luminen kausi piristi kummasti!!
Piti ilmoittaa, että blogissani on sinulle pala aurinkoa, mutta rivakkana ihmisenä olitkin jo käynyt oman säteesi sinne langettamassa! :o)

TeSa kirjoitti...

Onneksi iltapäivän tunteina aurinko valaisi harmaan hetken.

Mää oon tunnetusti aika nopee!
Haittaakse?

Tarikka kirjoitti...

Edellisessä postauksessa oleva pitsi on Mustalaisen hääyö nimeltään,itse aikoinaan virkkasin sitä lakanoihin ottaen vain tuon vinoneliö osan.

TeSa kirjoitti...

Tuosta pitistä voi tehdä montaa eri kuviokertaa.