tiistai 3. helmikuuta 2015

Ikäeroa n. 100 v

 Tämän vuoden kirppustelut on kyllä jääneet vähiin, kahteen käyntikertaan. Kävin ensimmäisen kerran heti vuoden alkupäivinä kieroksella. Jokin etiäinen. Siellä minua odotti tällaiset aarteiden aarteet, pienten lasten vaatteet.
Ylinnä on käyttämätön vauvan flanelliliivi ja ruokalappu. Hintalappuun on kirjoitettu, että nämä on tehty Tampereen talouskoulussa n. 1920.
Flanellikin tuntuu ihan flanellilta, paksu ja pehmoinen kangas.
Samasta myyntipöydästä ostin tämän mekonkin.
"Koskaan käyttämätön koulukäsityö 20- luvulta". Koneommel on siistiä, tasaista ja SUORAA. Käsinommellut käänteet hihansuissa, helmassa ja pääntiessä huomaamattoman siistiä työtä.
 Maksoin näistä yhteensä 6 €. Kesän tullen silittelen nämä riippumaan luhtiin lastensängyn reunukselle.
 Ja sitten tähän lähes sata vuotta nuorempaan painokseen, Reiman toppahaalariin törmäsin siinä kakkoskirpussa. Tytsin ja vävyn tulevalle vaihtohaalari. Haalarissa ei ole jälkiä ulkoilukäytöstä, kun puntinsuut ja kuminauhatkin ovat vielä ihan puhtaat. 4 euron löytö.
 

7 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Hyviä kirppulöytöjä. Sulla on oikea kirppusilmä, haukankatse näkemään valikoimasta parhaat päältä pois:)

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Suloinen ruokalappu!

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Hyviä kirppislöytöjä molemmat! Hyvinä ovat vaatteet pysyneet, näinköhän nykypäivän vaatteista on mitään jäljellä sadan vuoden jälkeen?

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita löytöjä olet tehnt. Noissa vanhoissa vaatteissa on upeita pitsejä. Joskus ostan nuhjuisenkin vaatteen ihanan pitsin vuoksi ja olen saanut nypläksiäkin eurolla.

TeSa kirjoitti...

Välillä kirpuilta löytyy kivoja juttuja, varsinkin, kun ei aseta liian korkeita tavoitteita.
Tällä hetkellä on etsinnässä työkengät.

satunNainen Paula kirjoitti...

Eikös noille löytyisi käyttäjä omasta takaa ennen esillepanoa? Miten suloiset asusteet vaikka viralliseen 1-vuotiskuvaan - vaikka epäilen kyllä, että siihen on aikanaan tarjolla jotain omatekemää vieläkin suloisempaa...

TeSa kirjoitti...

Entiset aarteet on mahdottoman pientä kokoa.