lauantai 7. maaliskuuta 2015

Suoraa saumaa

 Parkkeerasin tryykiraudan makkarin oven tukkeeksi, että saan samantein oikoa ommellut saumat.
Tänään ommeltiin! Pitkästä aikaa, syvä huokaus, Singeri sai käskyä, kun survaisin poljinta. Vauvan peittopussit ja lakanat, sekä pari tyynyliinaa valmistuivat.
Tyttären kanssa käytiin valitsemassa kangasta Nokian Kauppahuoneella Sastamalassa. Olin käynyt tässä kangaskaupassa paria päivää aiemmin, joten tiesin, että valikoima on valtaisa. Ja kyllä se valinnanvaikeutta aiheuttikin, kun on mistä valita.
Pyysin tytärtä siirtämään sivuun kaikki ne kankaat, jotka eivät puhuttele laisinkaan. Siitä on aina hyvä aloittaa. Sen jälkeen siirretään sivuun ne, joissa on jokin epämiellyttävä väri tai printti.
 Jäljelle jäi, kun oli pakko valita vain ne kaksi, tuo söpönen sydän nallukka ja tähtikuvioinen tumma harmaa.
Kerroin tekeväni jemmoihini jääneistä tyttären kesähameiksi aikoinaan ostetuista puuvillakankaista toiset kaksi pussilakanaa, lila kukallinen ja siniruutuinen.
Kaikkiin pussilakanoihin ompelin valkoisen taustan, jonka revin kierrätyskankaista.
Sen verran jäi ompelujalkaa kutkuttamaan, että en heti laittanut konetta piiloon. Josko saisin korjattua kasan koneen viereen kerääntyneitä vaatteita lähipäivinä?
 Kaikille ihanille naisille oikein hyvää naistenpäivää. Sain eilen kimpun punaisia tulppaaneja miäheltä ja valkoisen kimpun nuorimmaiselta, kun tulivat töistä kotiin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että muutkin osaavat käydä täällä Sastamalassa ostoksilla. Nokian kangaskauppa on monipuolinen kauppa, kankaita ja askartelutarvikkeita tosi monipuolisesti.
Tervetuloa toistekin.

Sirkka kirjoitti...

Tulevalle isoaidille onnittelut! Edessä on ihanat ajat ja paljon mieluisaa huolehtimista. Tuttua tuo, että jos ehtisin (tai saisin energiaa) vaatteiden korjaamiseen. Hyvää Naistenpäivää!

Omppumato kirjoitti...

Hyvää naistenpäivää!

ma-te kirjoitti...

Hyvää naistenpäivä ehtoota Sinulle ☺☺

Sari kirjoitti...

Kauniita lakanoita! Kyllä tuota suoraa saumaa on mukava ommella.
Ja kaunis kimppu tulppaaneja.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos!