torstai 6. heinäkuuta 2017

Terde

 Kesäterassi ansaitsee oman postauksensa uudesta lookistaan. 
Onhan tämä kesän käytetyin tila, kun vain ilmat sallivat. Läpikulkupaikka, josta on helppo kipaista pyykkinarulle, huvimajalle ja pihakalusteiden ääreen. 
Terassi on mukautunut maisemaan, vaikka alkuunsa  uutuuttaan hohtavana oli kuin huutomerkki takapihalla. Kukkamaat sen ympärillä ovat rehevöityneet ja täydentävät kukinnoillaan terassin ihanuutta.
 Parahiksi ennen avoimia terassin ilme päivittyi ruskealla öljypinnalla. Väsyneen näköiset kalusteet käsiteltiin kertaalleen samalla sävyllä, kuin lattia, joka sai pintaansa kaksi maalikertaa.
Erityisen iloinen olen kalustetuolien ilmeen piristymisestä. Tuoleilla on ikää varmaankin jo 15 vuotta.
 Samalla siirsimme turkoosia keittiökaappia keskeisemmälle paikalle, kun tilasta poistettiin sisustustikkaat.
 Näistä kuvakulmista näkee kukkamaiden suuruuden tai yhtä ja samaahan tuo yksi penkki on kokonaan.
Terassi häipyy osittain piiloon kasvuston taakse ja hieman minua taaempana oleva suuri mänty antaa vielä lisää varjostusta kuumina kesäpäivinä.
 Tehtiin pienoinen raivaus kivikkopolun ympärille. Saniaiset, sekä tarha-alpi kasvavat kilpaa ja peittävät alleen hitaamman kasvuston, sekä kulkuväylän.
 Istutin viikonloppuna kivikkokasveja tälle paahteiselle kukkamaalle. Josko ne peittäisivät tyhjät maapläntit ja tukahduttaisivat rikkakasvustot alleen.
 Haaveilen joskus, että terassilla olisi tuulensuojan antavat ikkunat. Tänne puhaltaa navakat ja kylmät tuulet, eikä kukaan mieli olla tilassa.
 Taustalla näkyvä pyykki/mattoteline näyttää nyt kovin valjulta. Täytynee maalata senkin pinta yhteneväisyyden vuoksi.
 Tänä kesänä terassin kukkaistutuksissa on valkoista viuhkakukkaa, sekä punaista surfiniaa.
 Pidän yhteneväisestä värityksestä, siis samoista väreistä, kuin talomme. 
Pöytäkukkana on valkoinen pelakka ja lipaston päällä kukkii puna-valkoinen verenpisara, Göteborg.
 Vanhat koristukset uusin maustein. Virkattu lippunauha koristaa terassin reunaa.
 Kuistin yhdellä uloskäynnillä on molemmin puolin suuret verenpisara-astiat. Nämä kukat talvehtivat kellarissa kylmimmän kauden ja keväällä kannetaan työhuoneelle valohoitoon.
 Juuri parahiksi alkoivat kukkimaan suurin kukinnoin.
 Heinäkuussa aion nauttia tilasta, jossa voin nyppiä kukkineet kukinnot, katsella ja käännellä kasvustoa tasaiseen kasvuun.
 Nautitaan kesän tuomista iloista!
 

4 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upea ja viihtyisä terassi. Aivan kuin ylimääräinen huone. Ei ihme, että tuolla viihtyy koko kesän.

Sartsa kirjoitti...

Ompa teillä ollu hieno päivä! Olitte hyvin valmistautuneet, niin päivä sujui hyvin. Mahottomasti oli kävijöitäkin! Ja onhan teillä valtavasti pieniä yksityiskohtia katottavaksi. Ne kyltit oli varmaan kivat.
Minusta meillä päin oli 1 tai 2 puutarhaa ja muut oli jossain kauempana.
Meillä on muodoltaan ja kooltaan aika lailla samanlainen terassi. Se on tosiaan aika tuulinen, kun ei oo tuulensuojaa. Ihan hirveen paljoa siinä ei tuu istuttua, vaikka sen laittaminen kesäkuntoon onkin aina mukavaa. Meil on lisäksi jokapuolella naapureita ja tuntuu, että kaikki kattoo, että mitä ne siellä nyt syö. :) Siks laitoin verhot yhelle sivulle viime keväänä. Eihän ne paikallaan pysy, mut ovat vähän näkösuojana ja tuovat nk viihtyvyyttä terassillekin.
Ollaan suunniteltu nk parvekelasien laittoakin. Terassi on vaan vähän hankalan muotonen, kun sivut on vinot. Toistaiseksi olkoon näin.
Hyvää kesää!

Ingi kirjoitti...

Tunnelmallinen ja viihtyisä terassi!

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille

Kesä on niin lyhyt, että täytyy ottaa siitä kaikki irti, vaikka naapureiden silmien alla.