keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Poppanaa

Sain kivan viestin;
Hei käsityöihminen! Mulla olis poppanakudetta eri värisiä, mulle tarpeettomia. Haluatko sinä ne vai vienkö kierrätykseen?

No tottahan minä ne halusin, vaikka käteni oikuttelee, eikä muutoinkaan tykkää rasituksesta.
Voin kyllä yrittää kutoa, mutta nyt on mietittävä miten saadaan vanhat kangaspuuni luhdilla siihen kuntoon, että niillä voi kutoa.

Tilasin loimen perjantaiaamuna ja samana päivänä kävin lunastamassa sen. Nyt vain oottelen loimenlaittajaa, että pääsen kokeilemaan kivoja väriyhdistelmiä kudottuihin liinoihin.

Tämä sitten poiki sen, että suunnuntaina etsittiin vanhoja jämäkuteitani. Muistissani on jokin sokkelo, joka ei avaudu täysin. Olen kutonut paljonkin aikoinaan poppanaliinoja ja näiden kuteiden jämät on jossain, mutta missä on se jossain?
Siivosin viime viikolla työhuoneen lattiat, en nähnyt etsimääni.
Viikonloppuna tuli miäskin apuuni ja katsoimme kaikki pussukat, nyssykät ja kuteisiin viittaavat laatikot.
Ei löytynyt.
Sen sijaan pyysin peruuttamaan farkun työhuoneen ovelle, että saimme laittaa kuorman kierrätyskeskukseen, että keräyslaatikoihin.
Pesin vielä työhuoneeni ikkunatkin ja astettelimme valmiita lasitöitäni ikkunoihin,
Ei löytynyt kirkkaiden ikkunoidenka antaessa lisävaloaan niitä kuteita.
Kovin on työllistänyt nämä kudepussit =)

5 kommenttia:

nätti rätti kirjoitti...

Hei, hienoa että joku lahjoitti tuollaisen läjän matskua ahkerille käsille, kun ei niitä itse enää tarvitse. Poppanaa voit toki neuloakin, vink, vink...
http://nattiratti.blogspot.fi/2015/09/poppanan-pauloissa.html

Saija kirjoitti...

Hyvän värisiä keriä. Johonkin mustaan aukkoon tavarat häviää, varmaan samaan kuin ne paripuolisukat!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita värejä. Kierrätys kannattaa. Minäkin meinasin ristipistolehdet viedä roskiin, mutta lähetinkin blogikaverille uudet mallit. Hyöty on molemminpuolista. Kannatta aina miettiä, olisiko omasta "roskasta" iloa toisille :D

TeSa kirjoitti...

Kierrätys on luonnikasta, kun vain malttaa luopua siitä mikä ei itseä enää puhuttele.

Ulla kirjoitti...

On mukava kuulla jonkun muunkin ehtivän tavaroitaan ja kaivelevan pussukoitaan ja nyssäköitään! Kauniin värisii kutteita oot suanu! Mie laitoin ennen piäsiistä kaitaliinakankaan, kappii 23cm, loimi on hamppuu, ajattelin kuttuu lopun poppanalla patalapuiks!