torstai 14. joulukuuta 2017

Suojaessu

Syksyn opinnot alkavat olla piakkoin ohitse. Töitä valmistuu vielä muutama ja jo valmiina olevia töitä riittää kuvattavaksi vielä muutamaan postaukseen.
Ostin alkusyksystä vaaleaa nahkaa isomman erän, kun ompelutöiden alussa oli työsuunnitelmassa nahkatöiden ompelua. Olen poikkoillut materiaalista toiseen, palaten aina nahkan pariin, mutta vasta tänään pääsin aloittamaan sen mitä piti ommella ensimmäiseksi. Ja se ei ole nämä essut.
Vaaleiden nahkojen mukaan valitsin pari vuotaa mokkaa, joissa oli kiva kaareva muoto. Opettajan innoittamana tein toispuoleisen essun lähes symmetriseksi, saaden siihen perinteistä essua muistuttavan muodon. 
Miehustan yläosasta leikkasin hieman pois ylimääräistä materiaalia. Jätin kuitenkin pienen läpän, jonka taakse sain piiloon niskalenkin ompeleet. Niskalenkki on pehmeää solmionahkaa.
Taskut ompelin paloista joita oli valmiina paloina. Solmiamisnauhat ompelin vihreästä sametista.
Syysloman jälkeen olemme opiskelleet myös kankaanpainoa. Kuljetin essut valmiiksi ommeltuina  kuvioitavaksi ja taas takaisin arvioitavaksi. Essujen kuvioinnit on tehty valmiilla sabluunoilla ja mustalla värillä.
En ole koskaan tykännyt pitää työessua, mutta näitä voisi sanoa jopa salonkikelpoisiksi ja käyttää lasitöissä. Säästyisi teepparit, eikä paita näyttäisi siivilältä.

7 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kauniita essut, vaikuttavat.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Kristiina.

Sarin kotona kirjoitti...

Hienot essut!
Hyvää viikon jatkoa sinulle!❤

Tuta kirjoitti...

Todella kauniit ja tyylikkäät essut, tykkään niin❤

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeat essut.

liisan kotona kirjoitti...

Onpa upeat essut ja kauniit kuviot :) Mukavaa viikonloppua!!!

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos!