keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Juhannus Suomessa

Näillä näkymin juhannusta vietetään eri puolilla maata sateisessa säässä. Sataa tai paistaa, villasukilla tarkenee molemmilla säillä.
Olen neulonut kesäkuussa pelkkiä villasukkia, kun en muuhun taivu. Lisääkin on tehtynä kuvattavaksi, kunhan vain joku päättelisi langanpäät.
Sain Moreenilta uuden neulekirjan, Saara Toikan kesäneuleita. Takkeja, puseroita, kivoja pieniä ja nopeasti valmistuvia neuleita ja virkkaustöitä. Malleissa ajattomuutta ja vuodenaikojen vaihtelut huomioiden lähes kaikki voi tehdä ympärivuotiseen käyttöön.
Saara Toikan toinen neulekirja on selkeä, hyvin kirjoitetut ohjeet ja kauniit kuvat innostavat selaamaan kirjaa useamman kerran.
Tiedä vaikka heittäytyisin kässytuoliini, nostaisin jalkani lepoasentoon ja antaisin juhannuksen taikojen soljua ohitseni. Kävin nimittäin Lankamaailman alessa, josta valinnavaraa ei puutu, ei. Monta hyllymetriä toinen toistaan ihanampia palleroita, jotka houkuttelivat väreillään ja koostumuksellaan. 
Jos sääkartta pännii mittumaarina, en suostu hyttysten syötäväksi, enkä ukkosen armoille. Vesisade on toivottu, mutta rajansa silläkin saralla, että astun pirtistä pihalle, jos ei ole pakko.
Viime viikolla nurkilla paukutellut ukkonen uteloitti sen verran, että oli tehtävä ilta-ajo lähiseudulle, kun lööpit antoivat ymmärtää kolmen metsäpalon saaneen alkunsa ukkosesta. Sain paremmin nukuttua, kun näin miten lähellä on, kun puhutaan lähimetsistä.
  Sunnuntaina ajelimme päiväseltään tyttären pimuja katsomaan. Paikallisella torilla oli kansainväliset markkinat, jonne teimme rehvit ja nautimme maukkaat syötävät.
Ilma oli helteisen kuuma. Kuuma oli jo mennessämme, vaikka kuljimme pärrällä.
Tytöt viihtyivät hyvin koko kierroksen ajan.
Kiireettöminä oli kiva kierrellä, rauhassa katsella ja seurata tyttöjen touhuja. Kävimme miähen kanssa jo toistamiseen samaisilla markkinoilla. Tampereella oli himppasen aiemmin kesällä samaiset myyjät Hämeenpuistossa.
Houkutuksiin emme sortuneet, vaan vatsantäytettä saatuamme poistuimme tyytyväisinä. Kotona olimme iltamyöhäisellä. 
Tämä kesä onkin ollut melkoista vapauden tunnetta, kun ei ole kotona vaateita, eikä muu pidä kiireisenä kuin työ.
Vietetään kukin tahollamme turvallinen ja mukava juhannus!

8 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Toivon niin, ettei villasukkia tarvita...onneksi lauantaiksi on luvassa kohtuullista keliä. Leppoisaa juhannusta!

KristiinaS kirjoitti...

Oikein hyvää ja mukavaa juhannusta, keskikesän juhlaa sun pirtille. Sataa tai paistaa, kivaa tekemistä on kumminkin. Villasukkia tarvii aina, ja niitä on kiva tehdäkin.
Mä olen jussin ihan vaan kotosalla tai jos rannalla käväisen viime vuoden tapaan. Tuoreita pottuja ja voita, ja sitä paahtosuolaa ajattelin tehdä ja kokeilla. Kuulemma on namia potun kanssa.

Intsu kirjoitti...

Kyllä kuinka sä ehdit sukkiakin neulomaan noin vaan kuin ei mitään:) Kiva pieni reissu teillä näytti olleen prinsessoja tapaamassa. Oikein Lystiä Juhannusta sinne teille!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa Juhannuksen Aikaa

Omppumato kirjoitti...

Ihanaa juhannusta ja keskikesää!

TeSa kirjoitti...

Kiitos kaikki ihanat!

liisan kotona kirjoitti...

Villasukat olivat tarpeen nyt juhannuksena. Kiva, että pääsitte vähän "pyöräilemäänkin".

TeSa kirjoitti...

=)