tiistai 9. huhtikuuta 2019

Tili tali tikku

Kevät on edennyt jo pitkälle. On jälleen aika kiittää ja kumartaa, toivottaa hyvää jatkoa kurssilaisille, mutta sitä ennen pidämme vielä yhden kurssi-illan, jolloin jokainen halukas voi tulla seuraamaan opetusta ja katsomaan avoimet ovet-päivänä kurssilaisten talven aikana tekemiään lasitöitä Sastamalaan tämän viikon perjantaina.
Ohessa kaunis pöytävalaisin, jonka mallin kurssilainen on itse suunnitellut ja hyödyntänyt työssään jämälaseja, (mainittakoon, että valaisimen tekijällä  on ikää jo yli 90 v. Hatunnoston paikka!)

Toisen kurssilaisen kukko, puutarhan ilahduttaja, on myös tekijän itsensä suunnittelema. 
Tälläkin kaudella on kursseillani ollut aktiivisia, taitavia ja luovia tekijöitä, joidenka töiden kanssa on otettu vastaan eteen tulleet haasteet ja mietitty yksin ja yhdessä miten työssä edetään.
Koskaan ei voi tietää töihin mennessään, mitä tänään tehdään =)
Ohessa on vielä oma pieni sulatustyökokeiluni. Sain tuunattavaksi vanhan puisen tikkuaskitelineen. Olen miettinyt miten sen ehostaisin ja sain idean tämän kevään opiston  teemasta, kestävä kehitys. 
Lasi harvemmin tulee kierrätettynä Tiffanytyössä, jos ei sitten saa jostain vanhoja värillisiä väli-ikkunalaseja, ikkunalaseja tai lasityötä.
Mutta lasia voi käyttää vanhan materiaalin ehostamiseen ja näin saada alkuperäiselle esineelle tai tuotteelle pidemmän käyttöiän.
Katsotaan nyt, mitä tästä vielä tulee perjantaihin mennessä.

6 kommenttia:

liisan kotona kirjoitti...

Upeita töitä. Tuo kukko on kyllä niin upea ja taitavasti tehty. Täälläkin opiston kurssien näyttely alkaa viikonloppuna. Mukavaa alkanutta viikkoa.

Sartsa kirjoitti...

Hienoja suunnitelmia ja lopputuloksia. Jos on taito hyppysissä, niin 100 -vuotiaanakin voi ehkä vielä tehdä juttuja, jos ei lakkaa yrittämästä :)

Saija kirjoitti...

Opettaja voi tosiaan olla tyytyväinen kun oppilaat tekevät noin hienoja töitä :)

TeSa kirjoitti...

Kädentaitojen määrä ja luovuus on työn parasta antia.

Onneli Winter kirjoitti...

Kukko on kyllä aivan mahtava, pääsiäinenkin sopivasti tulossa. Luovia kurssilaisia ollut :)

TeSa kirjoitti...

Töiden suunnittelussa näkyy aina tuleva kausi, tai ainakin puheissa =)