sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Seuraava kymmen

Täydellinen
NAINEN
täydellisessä
iässä!

Juhlistimme eilen tyttären 30-vuotispäivää kokoontumalla yhdessä syömään. Pääsimme yllättämään hänet, kun olimme sopineet vävyn kanssa, että haluamme osallistua juhlapäivään. Pikaisten viestinvaihtojen jälkeen aika ja paikka oli sovittu ja me olimme paikalla ajoissa. Olemme saaneet juhlistaa tytön jokaista vuosikymmentä ja olla lähellä häntä ja hänen perhettään. Vaikka asumme kaikkein kauimpana tästä perheestä, väli ei ole liian pitkä pitää yhteyttä.

Juhlapaikaksi valikoitui Martina, jossa söimme kolmen ruokalajin aterian hitaasti viipyille ja keskustellen. Vävyn pöytävaraus oli hyvä ja saimme kivasti väljän istumapaikan niin, että väkeä ei ollut liiaksi ympärillämme.
Alkupaloiksi jaoimme miähen kanssa kalalankun. Tätähän olisi voinut popsia lisää joka välissä. Kalaisa annos oli hyvä alkupala, joka ei vienyt tilaa pääruualta, mutta jätti hyvän maun tulevasta.
Jokainen valitsi listalta oman mieltymyksen mukaisen annoksen. Olimme miähen kanssa samoissa aatoksissa koko ajan ja valitsimme uuniperunan katkaraputäytteellä. Tämä oli niin hyvää, että maku jäi pyörimään kielen päälle.
Jälkkärinä pientä makeaa, jota ei ole liian arkinen, kun sen saa tarjolle näin kauniisti.
Rikkaat ritarit kera jäätelön.
Kun olimme viipyilleet parin tunnin ajan, oli aika lähteä katsomaan tyttöjä. Koti oli koristautunut kauniin kukin.
Kevään lempeät värit.
Vävyn 30 tulppua.
Kukkien kauneutta ja ihanat värit tuovat juhlavuuden tunnun hetkessä.
Veimme tytöille tuliaisiksi värityskirjat ja kynät.
Kannet aukeni heti ja ensimmäiset sivut värittyivät. On kiva jutella tyttöjen kanssa, vaihtaa kuulumisia ja kuulla mitä heidän arkeen kuuluu. Tytöt olivat ruokaillessamme kotona setänsä hoidossa. Korona-aikana he eivät ole päässeet yhteisöllisiin tapahtumiin, vain hoitoon.
Tytöt malttoivat tulla kuviin 💕
Tytär oli leiponut niin hyvän Pätkiskakun, että olihan sitä vähän maistettava.
Suolaisena oli feta-pinaattipiirakka, jota olisi voinut santsata, jos ei olisi ollut ähky ateriasta.
Viivyimme iltamyöhään ja ajoimme melkoisessa sohjokelissä iltasella kotiin.
Isona sinusta on tullut "ihminen". Olet löytänyt rinnallesi ihanan ihmisen (läskitiski 😁), jonka kanssa kasvatatte kahta kultakimpaletta. Yrittäjyys on kova laji, jonka opit olet saanut jo nuorena kotona. Kun pidät kaikki langat käsissäsi, löysää välillä, että jaksat arkea. Toivotamme sinulle kaikkea hyvää, onni saapuu eläen!
Sain viikolla pienen kortteilukipinän juhlapäivää aatellen. Kortin etusivulla on kukkaistyttöni, joka aina avitti puutarhanhoidossa. Sisäsivulla on syntymäpäivän kellonaika, johon vääntelin haaraniitistä viisarit.
Pojat perheineen osallistuivat yhteiseen lahjaa, jolla tytär saa ostaa kultasepänliikkeestä itselleen jotain.


10 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Rakkaita on mukava nähdä ja seurata heidän elämäänsä.
Tätä lukiessa tulee jostain syystä kauhea nälkä...

KristiinaS kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut Sonjalle. Niin tämä aika kuluu: vastahan hänet täällä tapasin eikä ollut lapsista tietoakaa yms. Nyt on jo noin isot tytöt ja ja ja ...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa synttäritynnelmaa ja tärkeintä on viettää juhlaa rakkaittensa kanssa. Onnittelut tytärelle.

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Ihanat synttärit. Kyllä on ikävä näitä yhteisiä tapaamisia, jotka koronanmokoma on meiltä vienyt. Onneksi pääsitte jakamaan tuon merkkipäivän.

Liisa kirjoitti...

Ihana tarina.🧡
Paljon Onnea tytärellesi!🌷
vaikka kylmä ruutu edessäni,mutta silti kuvat kertovat teidän perheen yhteen kuuluvaisuudesta,rakkaudesta huolenpidosta ja lämmöstä!🧡🤗

Kyllä minä kaipaan myös pojan ja miniän luona järjestettyjä tapaamisia....
Mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa!

Sartsa kirjoitti...

Pakko tulla kommentoimaan, kun näin taas unta teistä ;D Äsken heräsin ihan pyörällä päästä, kun oli niin kovaa pyöritystä. Teillä oli miehen jotkut juhlat ja me oltiin tulossa lahjojen kera käymään. Minun mies jo soitti ovikelloa (oltiin käyty teillä joskus aiemminkin) ja ovi avautui. Siinä vaiheessa tajusin, että koronarajoitukset! Eihän me sinne mahduta, kun teillä on omaakin porukkaa niin paljon. Sinun mies vinkkasi, että menkää tuosta aiemmasta ovesta sisälle, siellä on alkumaljat ja kahvit. Teillä oli siis taas niin hyvin organisoitu nämäkin juhlat, että korona-turvavälit oli helppo pitää. Ihmisiä oli hajautettu ympäri taloa! Saatiin myös kahvia ja sellaista erikoista ruisleipää, johon kaadettiin jotain kastiketta päälle. Siihen se uni sitten loppui ;D Olikohan tässä nyt mitään todenperää? ;D Oletko kenties leiponut jotain ruisleipää ja tehnyt soosia?

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille kaikille. Olen monasti kirjoittanut, että on hienoa saada olla mukana nuorten elämässä. Taustalla, mutta lähellä.

TeSa kirjoitti...

Sartsa, saat kyllä hymyn nousemaan silmiin asti. Niin hyvin kuvailet tunnelman, että voin jopa juhlat järjestää, kutsua lähetetään. En ole viime aikoina leiponut, mutta nauttinut lämpöiset voileivät, ruisleivästä.

Saija kirjoitti...

Taas niin mukavaa touhua teillä :)

TeSa kirjoitti...

❤❤❤