perjantai 7. kesäkuuta 2024

Tilkkuja ympyrään

Työtilan käytännöllisyys ja viihtyisyys on välillä niin vaikea saada toimimaan, jos tilaa ei ole tarpeeksi kaikille työvälineille. Oma ompelupisteeni on sijoitettuna sille varattuun tilaan, koska ompelupöytä vaatii tietyn kokoisen tilan ympärilleen. Saumurin joudun viemään keittiön pöydälle, mutta siinähän on tilaa 10 hengelle, että kyllä siihen kaksi puurolautasta saadaan nippa nappa mahtumaan koneen ja kankaiden kanssa. 
Konepöydän alle saan hyvin mahtumaan Ikean pienet kärryt, joissa pidän kankaitani. Huomaa, läheisyyttä kaipaava viherrykseni, joka piikkisyydellään ottaa kyllä oman tilansa. Asparagus, eli unelma. 
Ikean kuutiolaatikoiden sisältöä lähemmin tarkasteltuani tyhjensin kaikki ja pesin lasipurkit, ompelukoneiden välinelaatikot ja nappirasiat. Tiskikoneessa oli ajoittain ruuhkaa.
Tein katselmuksen joka rasiaan ja keräsin kierrätykseen osan käsityötarpeista, joita en tarvitse, kun en ole niitä vieläkään ottanut käyttööni monen vuoden jälkeen.
Käsityöaiheinen piirros on vanhimman lapsemme tekemä ennen kouluikää, kun tein neuleita myyntiin koneella. 
Ompelulankani säilytän Riihimäen lasipurkeissa.
Mittani on täynnä!

Rakastan asetelmien tekoa.
Vanhoja lasten ompelukoneita.

Vaihdoin myös silityslautaan uuden päällisen. Sekin on ollut valmiiksi ostettuna ainakin,  v i i s i  vuotta.
Yritin etsiä aiemmista päivityksistäni, jos olisi ollut joku vuosiluku heittää, kuinka kauan säilön näitä keskeneräisinäni. Neuleiden kanssa minulla ei ole mitään ongelmaa, mutta ompelu. Huokaus. 
Olen tehnyt näiden tyynyjen päälliset, kun viimeksi olen harrastanut tilkkutöitä ja siitä on jo yli kymmenen vuotta. Enemmänkin. 
Yhtenä aamuna heräsin jo puoli 6 ja ajattelin, että nytpä sen tästä rykäsen kasaan. Nilkka lukossa villavatiinit ja vuorikankaat saivat tikkiä pintaansa, kun polkaisin Singeriin. Kolme kerrosta ihanaa pehmeyttä, eikä siinä mennyt niin kauaa, että olisin tympiintynyt. 
Etsin vetoketjuistani sävyihin sopivat pitkät ketjut pesua helpottamaan. Vuosia, vuosia sitten ostamani ihanat napit näihin tyynyihin laitoin kiinni ihan vain solmimalla ne vahvemmalla neulelangalla. Olen pyytänyt myyjää kirjoittamaan nappien alkuperän ja se on Tagua palmu. 
Jätin kauniin kuviopinnan näkyviin, vaikka taustakin olisi ollut mielenkiintoinen.
Napit saa helposti irrotettua päällisen pesua varten. Molemmissa tyynyissä on myös tausta tehty tilkkutekniikalla. 
Ompelin näille vielä sisätyynytkin vanhoista puuvillakankaista ja täyttelin ne käytöstä poistettujen nukkumatyynyjen pestyillä täytteillä. Aloittaessani näitä olin suunnitellut ne huvimajaan. Siellä on sen jälkeen käynyt muutosten tuulet. Nyt ne saa toistaiseksi olla pirtillä.
Terhi

9 kommenttia:

Irma kirjoitti...

On kivat tyynyt! Kannatti tehdä valmiiksi:)

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivat tyynyt tuli. Mikä siinä onkin, että joku asia jää aivan pientä silausta vaille. Sitten työ valmistuu kuitenkin oikein nopeasti, kun siihen lopulta tarttuu.

Kati kirjoitti...

Kyllä asettuivat tyynyt kauniisti paikoilleen! Hienoa kun sait valmiiksi!

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Nyt on kiva katsella valmiita töitä.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi oi tätä ihanuutta. Rakastan tuota tyynyissä olevaa vihreää väriä

Saija kirjoitti...

Tosi viihtyisä huone sinulla ja tyynyt on ihanat:)

TeSa kirjoitti...

Kiitos! Lempivärini vihreä on energisoiva.

punaPaula kirjoitti...

Kauniit!!

TeSa kirjoitti...

Kiitos. Nämä jäivät kesäpirttiin niille sijoilleen.