tiistai 23. lokakuuta 2007

Keskeneräisetkin valmistuu


Lujalla tahdonvoimalla pidän tuotaa 400 gr Tobleronea kerrosmerkkinäni.Josko sitten avaisin,kun huivin viimeinen kaavio on valmistunut.Tästä huivista on tehtynä neljä osioo,eli puolet, ja näyttää vaihtelevan mukavalta valmiina työnä.
Työssäni käyttämä lanka on ihan tuntematon minulle ja tänään mietinkin,että miten mahtaa loppuvaiheen kastelussa ja pingoituksessa lanka käyttäytyä.
Ei kyllä lankavarasto pääse tästä huivista paljon vähentymään.Työ on niin höttöä ja hattaraa,ei paljon huivi harteilla paina.

Huivin alta pilkottaa toinen keskeneräinen neuleeni.Tekeillä on torkkupeitto,oikein iso.Minulla oli suunnitelmissa värjätä kangas valmiin neuleen taustalle,mutta olinkin antanut puuvillalakanan toisaalle ja olen kyselly,josko saisin sen takaisin.Tekisin mieluummin yhtenäisestä palasesta taustan.Huomenissa laitan sitten konevärjäykseen taustakankaan.Reunoille ompelen puuvillatereet.

Tässä on keskeneräisenä lasityöni.Tänään hioin palasia ja katselin,kuinka paljon minulta puuttuu leikkaamattomia paloja.
Tämä työ jäi ihan vaiheeseen keväällä,kun satutin itseni ja jätin koko lasitöiden teon.
Olin kuitenkin leikannut enemmän palasia,kun muistin.
Työ on kiinnitetty nuppineuloin,että pysyy paremmin kasassa kuljetuksen aikana.
Tästä on hyvä jatkaa.
Monta uutta työtäkin on suunnitteilla,osa on jo piirretty ja laseja leikattunakin.Lamppua voisi suunnitella,vaan mihin ne kaikki valmiit työt saa sopimaan?

9 kommenttia:

Talsu kirjoitti...

Tulinkin kurkkimaan oletko huivia saanut eteenpäin, vaikka blogilistalla ei vielä näkynytkään että olisit päivitellyt. Kyllä kannatti tulla, näyttää hienota tuo sinun huivisi.
Ja vaikka en lasitöistä mitään ymmärräkään, niin sen ymmärrän että hieno työ on tekeillä sinulla :)

TeSa kirjoitti...

Kiitos sinulle.Huivi odottaa seuraavaa vihjettä,ihan mielenkiintoista tehdä.
Lasityö vauhdin hurma,tulee vanhemmalle pojalle.Yhdessä hahmoteltiin kahdesta mallista ja näkyy,että kaarteessa mennään.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis lasityö :)Näyttää myös suuritöiseltä.

Anonyymi kirjoitti...

Wau, tommoselle motskarille vois olla kysyntää ainaisten enkelien ja kukkien kyllästämässä lasitaidekakupassa.

TeSa kirjoitti...

Jep,onhan näissä tekemistä.Lasin työstö on mielenkiintoista ja siitä löytyy monenlaista muutakin työtapaa,kuin nämä tasotyöt.
Enkelit ja kukkatyöt tekeytyvät lasien sivupaloista.Kaikki lasit säästetään.Nopeita tehdä ja esim. messuilla helppo aihe myydä.Ja monasti vielä kirkkaat ja sileät lasit käytetty pieniin töihin,paras kate.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se vaan aina on kiva lukea sun blogia. Varmaan ihana huivista tulee. Sä olet vielä niin monipuolinenkin noitten töittesi kanssa! Sen nyt arvaa,että lasitöissäkin on tulossa prätkä:DMukavaa loppuviikkoo sulle! T:Intsu

TeSa kirjoitti...

Intsu,tarvii vaihtaa välillä työvälineitä,ettei puudu tekeleisiinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Ootko tietoinen että neulotaan.net julkaisee tätä blogia osana sivustoaan? Onko niillä sun lupasi tähän?

TeSa kirjoitti...

En ole tiennyt neulotaan listasta lainkaan.Minulta lupaa kysymättä olen näköjään listautunut sinne.
Ja anonyymille,sinulla on varmaan käytössäni kaunis nimikin,kiitos!