torstai 13. joulukuuta 2007

Ei mitään hopeita

Meillä on mieheni kanssa yksi kummilapsi,tyttö 2-v.Neito on varsin touhukas ja velikin hänellä on.Veli on n.15 min. vanhempi,eli vauhtia perheessä riittää.Kun saimme kutsun tulla tytön kummeiksi,oli yhteinen päätös lapsen muistamisesta varsin selkeä.Lahjoiksi jotain käytännöllistä ja lapselle mieluisaa.Nykylapsi leikkii lapsuudestaan hyvin vähän aikaa ja sitä lapsen mielikuvitusta voi ruokkia kivoilla jutuilla.
Tämä projekti alkoi viikonloppuna ja silloin oli kasa lankaa,sekä tietoisuus siitä mihin nämä rasiat,naulakot ja henkarit tulee.
Tänään olen saanut tehtyä viimeistelytyöt näihin kaikkiin nukenvaatteisiin.Asuja on neljä,kaikkiin on sukat.Sukkanauhoja mietin,mutta jos joku asu hukkuu,niin kummitäti neuloo uuden.Myssyjä on kaksi,viininpunainen ja kirjava.Yksi huivimyssy,sekä hiusnauha.
Housut kuuluu joka asuun,myös fuksianpunaiseen takkimekkoon.Lila neule on pusero,takana on nyörit kauluksessa.Vihreä-turkoosi ja vaalea neule on takkeja,napit takana.
Tupsu koristaa huivimyssyn päällä ja lilassa myssyssä on kulmissa lankahapsut.
Lankana neuleisssa on pääsääntöisesti Novitan Nalle tai 7-veljestä.
Ohjeita silmäilin eri lehdistä,lähinnä mittoja ja kaavoja.Nuken koko on n.Baby Bornin kokoinen.
Nappeja ommellessa tiedostin tuon pienten esineiden suuhun menon ja siksi neuloin napit tarkasti.Joitakin helmiäkin laitoin nauhojen päihin toppareiksi.Mutta johan tuon ikäinen neito oppii nopeasti nappien auki ja kiinni laiton,eikä syö niitä.Ideoin miehelleni tehtäväksi selkeän vaatenaulakon.Idea naulakkoon tuli tavallisesta puunkantotelineestä.Nallenaulakot koristavat vaatetelineen molempia päitä.Irtolaatikot on hiottu ja maalattu ja ne on kiinnitetty telineen pohjalle.
Laatikoihin voi laittaa säilytykseen kaikki pikkuäidin pienet jutut,sukat ja myssyt.Eikä laatikon kannetkaan paukahda painavina pienille sormille.
Henkareissa on kiva säilytellä vaatteita ja opetella järjestystä.Paketista jäi vielä neljä henkaria tyhjäksi.Teen vaatteita,ehkä kesäisempiä,sitten myöhemmin.
Kummitytön lahja on nyt valmis.

10 kommenttia:

Kolmasnainen kirjoitti...

Voi että! Ihan älyttömän hyvä idea! Luultavasti joudun hieman matkimaan... ;)
Onnellinen kummityttö, kun sai tuollaisen kummitädin!

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvä tavaton miten sä olet idearikas! Kyllä on hieno lahja. Miten sä nyt jo taas olet ehtinytkin noi kaikki ihanat vaatteet tehdä!Ooh,kyllä sun pienen kummityttös kelpaa,eikä kenelläkään ole ihan samanlaista. T:Intsu

TeSa kirjoitti...

Kiitos,kaikkia ideoita voi hyödyntää.
Luulis,että pienten asujen valmistaminen on nopeaa,mutta ei se aina niin ole.Paljon nyppimistä.

möhönasu kirjoitti...

Hieno idea minustakin! Lahjan saaja on varmasti mielissään :)

t: möhönasu
http://mohonasu.vuodatus.net/

TiinaR kirjoitti...

Aivan ihanan lahja!

KirsiJ kirjoitti...

Voi kuinka söpö ja opettavainen lahja kaikkine pikku yksityiskohtineen.

Anonyymi kirjoitti...

Älyttömän siisti juttu, iloa pitkäksi aikaa, ootte kyllä tosi näppäriä ja aikaansaavia.terv maara

Kristiina S kirjoitti...

Mä tein kanss nukenvaatteita ja ajatus oli, että vaatekaappi tms. pitäis tehdä. Mutta ei tullu tehtyä ja matka lahjoilla oli Englantiin asti. Vaan olishan sen pakettiin saanut ja postimaksu oli jo nyt kallis niin pari euroa postille lisää. Mua oikeesti nyt harmittaa että jäi tekemättä.

Talutin kirjoitti...

Onpa mahtava lahja! Tosi kiva idea ja toteutus :) Voisin taas ihmetellä miten sinä ehdit :D

TeSa kirjoitti...

Näitä yhteisiä projekteja mieheni kanssa on välillä kiva miettiä.Niinkuin enkeliin sitä tankoakin.
Lahjon vielä näitä lapsosia aiemmin valmistuneilla villahousuilla.
Ja välttääkseni ne postikulut,viemme lahjan itse pikkupojan pelireissulla huomenna perille asti.Samalla suunnalla kaksi asiaa.No,ei ihan Englantiin saakka.
Voi Talutin.Mulla on vieläkin kuvattavaa ennen joulua,kunhan kaikkia palikat kolahtaa kohdalleen ;)