perjantai 10. huhtikuuta 2009

Iloa ja valoa

Pääsiäistervehdys teille kaikille.
Aamu valkeni - valkoisena. Yöllä oli satanut reilusti lunta ja sekös ilahdutti miästä, kun hän suunnitteli moottoripyöränsä ensimmäistä kevätajoa.
Minulla oli suunnitteilla tehdä tarkastelukierros puutarhassa, myyränkolojen määrää lähinnä olisin mennyt siunailemaan. Kevät tekee tepposia ja grillikauden avajaisia ei kannata vielä suunnitella.
Kevään suureen juhlaan, pääsiäiseen, olen jotain pientä puuhastellut. Keramiikassa muovailin rairuoholle astioita. Kasvihuoneellahan on vaikka minkälaisia ruukkuja ja lautasia, mutta miten ne onkaan työläitä sieltä hakea. Savi muovaantuu mukavasti muiden ryhmäläisten kanssa keskustelun lomassa mitä merkillisimpiin muotoihin.
Kirpparitavaroitakin pääsee esittelyyn. Nuo pienet tipuset emon ja hoitajan kanssa oli vain ostettava pois kuleksimasta. Näillä esineillä saa kivaa piristettä vihertävän ruohon juurelle.

Pitkät pyhät kuluvat kotosalla touhuten. Oman kasvihuoneen muovi on kestänyt jo 12 - vuotta, aika vaihtaa uusi kate päälle. Pääsen pihalle koulimaan pieniä taimiani, sotkukin jää ulos. Kotona kasvuun laitetut siemenet eivät näytä läheskään niin elinvoimaisilta, kuin töissäni kasvihuoneella. Siellä pienen taimen kasvulle on tehty paras mahdollinen kasvuolosuhde. Valoa, lämpöä ja vettä. Ja voi sitä taimien määrää!

Kävin eilen töiden jälkeen kasvohoidossa ja se kyllä sattui, auts! Otatin kasvoistani kaksi isoa luonta pois, ne häiritsi minua niin paljon, enkä saanut niitä peitettyä millään. Puudutepiikit ei tuntuneet yhtään kivalta, eikä useamman tikin laitto, kun haavan toinen reuna ei puutunut laisinkaan. Rivi tikkejä koristaa naamaani ja ihoteippi paljastaa vuotoa olleen.
Pysyn siis kotona. Nautin pitkistä vapaista ja neulon.
Rentouttavia pyhiä teillekkin.

11 kommenttia:

Vuokko kirjoitti...

Rentouttavaa pääsiäisen aikaa, meilläkin tuli yöllä lunta ja edelleen satelee... :(

Eila kirjoitti...

Minäkin olen (vasta)suunnitellut luomen leikkausta tuosta ylähuulen päältä, saattaapi imakasti puudutuspiikki sattua, kun on niin herkkä kohta.
Rauhallista pitkäperjantaita ja hyvää pääsiäistä.

Pirena kirjoitti...

Rauhallista pääsiäisen aikaa ja rentoutumista. Onneksi on aikaa käsitöille, kun en hötkyillyt yhtään siivoamisen enkä leipomisen kanssa.

Matleena kirjoitti...

Iloista pääsiäistä sinnekin!

Sitä tuo nainen joutuu kärsimään kauneutensa eteen kaikenlaista! ;) Toivottavasti haavat paranevat pian.

Eija kirjoitti...

Mukavaa pääsiäistä sinullekkin.Kauniit ovat pääsiäisasetelmasi. Minunkun pitäisi mennä pyhänä maalle kurkkimaan myyrien tuhoja, jos flunssa helpottaa ja on sitä auringonpaistetta ;D

Omppumato kirjoitti...

Rentouttavaa pääsiäistä!
Meillä päin ei ole enää juuri ollenkaan lunta.

Lettu kirjoitti...

Leppoisaa pääsiäistä !

möhönasu kirjoitti...

Mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä :)

Päivi kirjoitti...

Oikein hyvää ja voimaannuttavaa pääsiäistä sinulle.

selma kirjoitti...

Rauhallista ja rentouttavaa Pääsiäisen aikaa sinullekin. Nytpä on aikaa paranella haavoja, näyttää sitten entistä ehommalle :)Toivottavasti paranevat pian.

Virpi kirjoitti...

Hei Terhi,
Oikein kaunista Pääsiäistä sinulle.

Piipahda joku pvä , niin vaihdellaan kuulumisia :)

Ystävällisesti., Virpi