torstai 2. kesäkuuta 2011

Veden talteenotto


Nautin eilisestä helteestä niin kauan kuin sitä oli. Kasvihuoneen suojissa lämpöä oli hiukan liikaakin, mutta aina välillä oli pakko poiketa huoneeseen, kun hain pieniä taimia useamman kerran tehden istutuksia suurempiin astioihin.
Huoneeni ei ole muuttunut kukkamereksi, päinvastoin. Näin ensimmäisellä käyttökerralla menee aikaa kaiken yhteensovittamiseen, turhaan siirtelemiseen ja paikkojen järjestelyyn. Mutta ajan kanssa luulen kaiken löytävän paikkansa ja kasvihuoneestani tulevan yhtä käytännöllisen kuin aiemmastanikin.
Kesän huoneessa oleville taimille olin suunnitelmissani jo järjestänyt omat paikkansa, niitä kun tuskin jaksan enään suurina taimina siirrellä toiseen paikkaan.


Vesipistettä huoneessa ei ole, mutta kaikki taivaalta ropisevan otan talteen ;)
Kottareita ei ole ihan suunniteltu vesiastiaksi, mutta mitään ei saa heittää hukkaan. Knapolla lappasin muutaman kastelukannullisen sadevettä ruukkuistutuksille.

Sen sijaan tämä, kasvihuoneen toisella puolen oleva kylpyamme on kannettu ihan kasteluveden talteenottoa varten mahdollisimman lähelle ovea. Vielä kun laitetaan vesikouru yhdelle pitkälle lappeelle, saa sadevesi täyttää ammeen tai sitten vesiletku.Puhdas käsipyyhe on tarpeen, joten sille piti laittaa asiaankuuluva kaunis koukku huoneen ulkoseinälle.
Amme on aikanaan palvellut lehmiemme juoma - astiana. Hyvä, monikäyttöinen astia, jonka päälle pitää saada vielä turvallisuutta parantamaan kunnollinen laudoitus.
Ammeessahan voisi ottaa virkistävän kylvyn, vaikka omenankukkien kanssa ;)Kaikille teille oikein mukavaa ja aurinkoista päivää,

2 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Mukavia touhuja kasvihuoneella! Samoja olen itsekin tässä touhunnut, istuttanut kesäkukkia ruukkuihin ja maahan. Kasvihuoneeseen tulee tilaa tomaateille ym. Hyvää Helatorstain jatkoa!

Sirutuuli kirjoitti...

Ihana kasvihuone! Amme veden kerääjänä on hauska idea :)