torstai 3. marraskuuta 2011

Nuoret

Siirretäänpä valokuva lasille.

Sulatuskokeilussa pääsin kokeilemaan tätäkin mahdollisuutta ja heti oli mielessäni kuva tai kuvat, mistä haluan tehdä kokeilun.
Kuvansiirtotekniikka on samanlainen kuin posliininmaalauksessa. Lähinnä ongelma tulee kohdassa, missä mietitään kuka omistaa vanhimman tulostimen jolla saa sellaisen tulostuksen, että kuva tosissaan siirtyy lasille, eikä jäljelle jää vain kasa tuhkaa sulatuksen jälkeen.
Open kanssa muokattu kuva oli simppeli siirrettävä. Työssäni on valkoinen lasi pohjalla, toiseen sulatukseen lisäsin kirkkaan lasin. Eli kuva on jäänyt kahden lasin väliin.
Ensimmäisen sulatuksen jälkeen kuva oli vielä ihan ok, seepiansävyinen, mutta toisen polton jälkeen kuvan väri muuttui punertavaksi ja kuvioitui.Kokeilukappaleet eivät minua liiemmmin innosta, en kerää laatikoiden pohjalle epämääräisiä kasoja eri tekniikoita, vaan pyrin miettimään jo työtä aloittaessani, miten minä tämän jalostan esim. käyttöesineeksi.
Syksyn aikana oli kurssilistallamme lyijykiskotekniikkaa jota halusin kokeilla kotona muutaman aiemmin tekemäni työn kokemuksella omatoimisesti.
Kehyslasi, Kokomon 11 DX, on sopivan värinen ja sitä oli juurikin sen verran varastossani, että sain leikattua 4 cm kaitaleet.
10 mm H- kisko venyi juuri sopivasti kuvan ympärille, että sain sen siististi kehystämään työtä.
Työn tuennan tein ulkoreunaan ja samalla laitoin ripustusrenkaat yläreunoihin ketjua varten.
Valmiin työn voi ripustaa oman mieltymyksen mukaan joko ikkunaan tai seinälle.

Kuvassa viime syksynä kihlautunut pari.Työlle tuli kokoa 24.7 x 28.7 cm.

9 kommenttia:

MarLi kirjoitti...

Moi!

Millä systeemillä teit tän? Siirtolakan avulla?

Mä kävin kesällä serigrafiakurssin ja opettelin siirtolakan käytön, sillä mielestäni onnistu oikein hyvin, myös värit, niin seepia kuin mustakin.

Anneli kirjoitti...

No johan on !
Taas uusi kiva idea :)

pirle kirjoitti...

Erikoista, erilaista :)

KristiinaS kirjoitti...

Lasin kanssa voi näköjään tehdä ihan mitä vaan!

Sirkka kirjoitti...

Onneksi olkoon olet kyllä taitava!
Ihastuttava aihe!
Varmasti oli kovan työn takana, mutta sinä onnistuit ja sanoit
Tulihan tehtyä!

intsu kirjoitti...

Voi kaikkia,kaikkia juttuja sinä teet! Ei ole tullut mieleenikään,että noinkin voi tehdä! Ja mitä mun shoppailuun tulee,niin mä pysyin kohtuudessa. Askartelukaupasta vaan tarjouksessa olevia siemenhelmiä. Olisin mä yksin ollessa mennyt moneen muuhunkin kauppaan,vaan kun vauva oli mukana,niin hänen ehdoilla. Välillä tuttipulloa jne.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Itse asiassa tuo kuva on aika hauska just noin krakeloituneena ja vanhahtavan värisenä (eikös ne vanhat värikuvat alakin punertaa?).

TeSa kirjoitti...

Kiitos kaikille.
Valokuvatulostuspaperia on ihan tätä tekniikkaa varten tehty.
Musta-valkokuva, oikeanlainen tulostin ja sulatus.
Kuvan väri muuttuu hiukan pohjalasin värin mukaan.

MarLi kirjoitti...

Ok, siirtokuvalakan avulla saat kuvan ja värin hyvin onnistumaan, se tekniikka kantsii opetella jos kuvan siirto enemmälti kiinnostaa.
Serigrafiakuva painettuna öljyn ja pigmentin kanssa tekee mustan kuvan, joka on musta myös sulatuksen jälkeen.
Mitä mä olen nähnyt ja tehnyt näitä valokuvapaperijuttuja, ne on kaikki aina hailakan värisiä ja epäonnistumisprosentti on suurempi kuin onnistumisprosentti :(