sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Odotettavissa iltaan asti...

Jos sitä odottaa koko kesän jotain näin kaunista, on sen eteen hiukan nähtävä vaivaakin ;)
Kirsi kirjoitti kauniin kommentin ottamista kuvistani.
-Sinulla on aina niin kauniita kuvia, että jos voisi antaa tunnustuksen Kuvauksellisesta blogista, niin sen ojentaisin heti sinun blogillesi. Kukkien tuoksunkin melkein aistii. :)
KIITOS SINULLE!
Nämä seuraavat kuvat eivät nyt ole niin kauniita, lähinnä koomisia. Nimittäin meidän puutarhaan muutti eilen illalla telttaleiri. Jotain oli pakko tehdä, kun vettä satoi aivan kaatamalla. Puettiin miähen kanssa sadevarusteet päälle ja lähdettiin pihalle töihin. Siihen kaatosateeseen. Etsittiin pitkiä keppejä, suojapeitteitä, suuria muoveja ja pensastukia.

Kasvihuoneen edustan kukkamaassa olikin enemmän haastetta, pionipuskat on suuria ja niitä on pitkä rivi.
Tätä kaikkea touhutessamme laskeskelin, että pihallamme on n. 25-30 pionin juurakkoa. Osa puskee tietään valoa kohti aina jonkin toisen kukkapuskan takaa, eli en ole koskaan saanut tarkkaa lukemaa laskettua.
Hyvinkö täällä voidaan?
Kävin hiukan nostelemassa muovin helmoja, jotta ilma kiertää.
Muutama oksa katkeili touhutessa ja sade oli painanut jonkin verran kukinnon varsia poikki. Harvoin, tuskin koskaan otan itselleni sisälle maljakkoon näitä ihanuuksia, siskolleni olen vuosittain aina muutaman kukkaoksan antanut mukaan.
Nyt en voinut jättää saksia naulaan, vaan katkoin muutaman oksan lisää, että sain tähän eilen ostamaani Arabian vatiin täydennystä. 
Kiertelimme eilen Kangasalan restaurantapäivillä, jossa omat ostokseni jäivät aika vähiin. 1 € Arabialainen astia ja muutaman euron lasikuulapussi, sekä valettu pöydän jalka.
Pieni särö reunassa ei mitään haittaa, kun astian täyttää näillä ihanuuksilla.
Jos muut kukinnot kaikesta huolimatta pilaantuvat ennen aikojaan, ovat nämä ainakin kuvina syksyn pimeissä päivissä,

7 kommenttia:

Marleena kirjoitti...

Teillä oli varmasti ihan hauskaa touhuta rankkasateessa. Itse ainakin tykkäisin. Tykkään nimittäin sateesta, vaikka rakastankin aurinkoa!!!

Ja kyllä tuollaisten pionien eteen sateessakin raataa! Ovat aivan huikeita! Itselläni on vain yksi yksinkertainen kuolan pioni. Sekin jo kukkinut! Puutarhalla käydessäni katsastin jo lisää pioneja pihaani. Haen ne, kunhan saan paikan niille raivattua!

Kuvasikin ovat aivan huikeita!

Heleena kirjoitti...

Aivan ihania kuvia pioneistasi!

Sirkka kirjoitti...

Sanat eivät riitä kertoman Pioniesi kauneutta!<3

Kyllä vaan kannatti suojata sillä nyt auringon paistaessa kukat kestävät kauemmin!

Nämä ovat nyt tallessa luonasi ja aina voi palata katsomaan maailman kauneimpia pionejen kuvia!

Aivan kertakaikkisen upea nähtävyys! Sykähdyttää!

Arabian vati on kaunis ja vielä kauniimpi kantaessaan kuningattaret vadissaan!

Kiitos<3

Eija kirjoitti...

Oi, mitä ihanuuksia. Kauniita ovat uudessa kulhossasikin. Oletko koskaan ottanut pionin siemeniä talteen ja saako niistä kasvatettua uusia alkuja.

Päivikki kirjoitti...

Oi, miten kauniita pioneita!

Mie istutin omani tänä keväänä - liian lähelle toisiaan. Pitää siirtää ensi keväänä, en raaski tänä kesänä. Ne ovat vielä niin pieniä, etteivät ole kukkineet.

TeSa kirjoitti...

Tänään on sadesuojat olleet useasti tarpeen, vaikka välillä kävin vetämässä muovit pois.
Lämpöisessä kesäsateessa tarkenee.

Otin viime syksynä pionin siemeniä talteen, mutta tämän kevään koettelemukset veivät kaikki voimani, en jaksanut istuttaa siemeniä laisinkaan.

Minnuli kirjoitti...

Meillä on sama innostus.
Kovasti puutarhaa täällä teen ja olen yrittänyt hankkia erilaisia pionilajeja jotka sitten tulevaisuudessa toivottavasti kaunistavat pihaa ja niitä voisi katsella, rentoutua ja nauttia niiden lumosta.