lauantai 24. toukokuuta 2014

Tekeentyy

 Pikkuvessan remppa etenee minun mittapuuni mukaan äärettömän hitaasti. Siis, tuskallisen lyhyin askelin. 
Tuntien itseni, töiden olisi pitänyt olla valmiina jo useita vuosia sitten. Hyvät suunnitelmat ainakin oli tehtynä =)
Olen ostanut vuosia sitten osan sisustustavaroista tätä remppaa silmällä pitäen ja onnekseni makuni ei ole välillä muuttunut, vaan voimme laittaa kaikki aikanaan omille paikoilleen.
 Vessan kahteen seinään piti vaihtaa uudet levyt laatoitusta varten. Samalla näki, että tilassa ei ole kosteusvaurioita. Hyvä niin. 
Nykyvaatimukseni valaistuksen suhteen on lisääntynyt, joten tilaan on vedetty lisää piuhaa uusia välonlähteitä varten.
Valaistuksen tarve on lisääntynyt iän myötä. En näe tehdä minkäänlaista ehostusta ilman hyvää valoa, kun tarvitsen muutoinkin plussalaseja.
 Kuten kuvista näkee, tilasta on tulossa valkoinen. Kattoa myöden. Kahdelle seinälle on jo laitettu suuri laatta, 400x250 mm. 
Kaksi muuta seinää saivat valmiiksi valkolakatun, hieman karkeaksi sahatun riihipaneelin.
Koko suunnitelman kasvot ovat tässä 50-luvun pikkulipastossa, joka on tilamme oma kaluste. En muista tarkalleen missä käytössä tämä oli vanhalla pirtillämme, mutta uudella puolella se on seilannut huoneesta toiseen. Oli pitkään akvaariopöytänä, pistelytöideni säilytyskalusteena, tyhjänpanttina ja kerran vuosia toisaalla lainassa.
Lainareissun jälkeen kannessa olikin muutama koiran puremajälki ja saimme kalusteen korjattuna takaisin tällaisena vaaleana puupintana, josta en ole koskaan tykännyt. Alkuperäinen värihän on ollut tumma lakka.
 Tähän seuraavaan virkaansa kaappi sopii täydellisesti, eli allaskaapiksi vessaan. Miäs sahasi altaan menevän aukon lipaston kanteen ja näin lipasto on päässyt jo useamman kerran harjoittelemaan uutta tehtäväänsä vessassa, kun on otettu mittoja allashanaa varten ja yläkuvan peiliyhdistelmää on soviteltu kohdilleen.
 Samoihin aikoihin, kun seinää alkoi kaatumaan, aloitin uuden kässyn, vaikka edellinenkin on ihan vaiheessa. 
Täytyyhän vessaan tehdä uusi matto! Onni on omistaa paljon lankoja, eli ei pitänyt lähteä kaupoille tätä työtä varten laisinkaan.
 Poika pongasi iltasella pyykkiä ulkoa kerätessään kuumailmapallon, jonka ajoittainen suhina kiinnitti katseen taivaalle. En muista aiemmin tällaista palluraa täällä nähneenikään.

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

OOnneksi on toinen vessa, ettei tarvitse vessatta olla rempan ajan. äiti

TeSa kirjoitti...

Niin ja kolmaskin löytyy. Ulkohyyska.

marja-terttu kirjoitti...

Hieno vessa tulossa. Ja matto todella kaunis ☺

TeSa kirjoitti...

Kiitos Mate. Tuskin maltan odottaa, että kaikki on jälleen kohdillaan.