sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Omenan kukassa kuuluu...

 ...surinaa, pölyttäjät ahkeroivat työssään. Hilveen kuuma viikonloppu on pilvistymässä sateiseksi sunnuntaiksi. Takapihan taivas oli herätessäni puoli seitsemän aikaan jo aika tumma.
 Tulee kiirus aamupäivä, että saan kannettua kaikki eilen ulos siirretyt tavarani takaisin kasvihuoneeseen. 
Eilen en jaksanut kuumuuden takia muuta kuin ohjata huoneessa, että mikä laatikko tai pöytä siirretään toisaalle. 
En ollut ainoa, jonka otsassa kimmelsi hikikarpalot. Liika lämpö ei innostanut liiemmin muitakaan, mutta nopeastihan me saimme kaikki painavat kalusteet omille paikoilleen.
 Nautin suunnattomasti, kun saan jo työssäni nähdä tämän kasvun ihmeen ja kukkien kauneuden. Mennyt työviikko on ollut kiireinen ja työpäivät pitkiä. Iltaisin kotona en liiemmin ole jaksanut kiinnostua omasta kasvihuoneestani laisinkaan, mutta kukkasista kylläkin!
 Lähes joka päivä olen nakannut auton perään laatikollisen kukkivia, että pääsen minäkin osalliseksi tästä kesäkukkien ihanuudesta. 
Taisi niissä lootissa olla pari tomaatintaintakin ja ehkä kurkkuakin....
 Kaiken tämän muutoksen takana on taas hyvä suunnitelma, jossa hiukan avataan kasvihuoneen lattiaa ja käydään ostamassa viiniköynnös kasvaria vehreyttämään. En tiedä kuinka saan sen talvehtimaan. Kerran minulla on sellainen jo ollutkin, mutta taimi menehtyi jo ensimmäisenä talvenaan.
 Pientä lasintyöstöäkin olisi tarjolla. Viime kesänä kasvarin lasin läpi ampaissut kivi teki vauhdilla pari osumaa, joista toinen on tätä mekityksetömpi aukko.
Ruohonleikkureista ei ole kuin haittaa....
 Nautitaan kesäisen kauniista päivästä ja toivotaan vähäistä sadetta. Menneellä viikolla siitepölyä oli edelleen ihan liikaa ilmassa. Alkuviikosta nuorimmainen kävi tuomassa lisää lääkettä minulle töihin, olo oli aika läkänen, vaikka olin töihin lähteissäni ottanut lääkkeeni. 
 Tästä tulee taas hyvä päivä! Voittaahan Suomi jälleen mitalit illan MM-ottelussa!!!!


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Omenapuut ja kaikki muutkin pensaat ja puut mitkä kukkivat tähän aikaan on aivan ihania.Hellettä riittää vaikka toisille jakaa.Onkohan sillä nuoremmalla vielä hilveen kuuma?äiti

Päivikki kirjoitti...

Ihania kuvia! Miekin olen kantanut kukkia pihaan harvase päivä. Vielä pitäisi keksiä patiolle sopiva näyttäva kukka-asetelma. Mitä nuo siun valkoiset kukat ovat?

TeSa kirjoitti...

Helteet ovat kohta taas historiaa.
Onhan tuolla nuorimmalla aina hilveen kuuma =)

TeSa kirjoitti...

Päivikki. Lähinnä kuvatussa soikeassa astiassa on kaksi daaliaa, sekä lumihiutaleen taimia.

Ensinnä kuvatussa valkoinen kukka on ruusuliisaa.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa kukkaloistoa ja kauniita kevätkuvia.

Tiina kirjoitti...

Upea omppupuu täynnä kukkia! Omenapuiden kukinta on yksi sykähdyttävimmistä hetkistä keväässä/kesässä. Ensi viikko on vähän viileämpi :)

Matonkude kirjoitti...

Upeaa valkeaa kukkaloistoa!

TeSa kirjoitti...

Aamulla olikin sitten nurmi valkoisenaan. Ei lumesta, vaan omenankukista.
Kesäkukkien kuvasarjat alkaa taas =)
Kiitos teille.