keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kesän parhaita hetkiä!

 Ihan parasta matonpesuaikaa, kun ilmat ovat epävakaita ja maalaiturit ammottavat tyhjyyttä. Osa matoista autoon ja menoksi! 
Olen aina tykännyt matonpesusta, mäntysoopan tuoksusta ja veden kanssa lutraamisesta.
 Sillä aikaa, kun miäs nakkeli mattoja altaisiin likoamaan, minä huseerasin kamerani kanssa ihan liian liki rantaviivaa. Helpommallakin pääsee uimaan, mutta mielellään ilman kameraa.
 Oi niitä aikoja, kun kotona kuskattiin pyörrällä Katisten jokeen riepuja pesuun. Seistiin virtaavassa vedessä ja huiluteltiin mattoja puhtaaksi.
 Tai sitä päivää, kun siskoni kanssa pestiin päivän aikana neljän talouden matot yhtenä päivänä, eikä edes noustu pesupytystä pois, kun miäs hoiti huuhtelut ja mattojen kannot.
Oli siinä rinteessä odottavilla naisilla kielenkannat kireenä, kun homma hoitui ja pytty pysyi varattuna.
 Eilen ei tosissaan ollut ketään muuta pyykkäämässä kuin me. Jos sen olisi tiennyt, olisi kuorma voinut olla suurempi kuin olikaan.
Tosin nuorimmainen oli ihan hikenä, kun joutui odottamaan reenien jälkeen reilun puolen tuntia vanhuksia pois rantaleikeistä ;)
 Helpotusta valuville matoille mankelista. Olisi se linkokin ihan hyvä olla.
 Jos sitten tänään pestäis muutama riepu lisää, niin olisikohan kaikki jussiin menessä pestynä ja kuivina?

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kesäinen mattojenpesu on vaan niin ihanaa puuhaa! <3 Ja vielä noin kauniissa maisemissa!

Anonyymi kirjoitti...

En ole varma, voiko Kutalan joessa vielä pestä mattoja,mutta olihan se mukavaa, kun sai valmiiksi huuhdellut matot valumaan.Ihana toi keltainen kukka.Minulla kukkii se nyt pihassa.äiti

jori kirjoitti...

Kuulostaa niin kesäiseltä ja hurmaavalta =) Meillä ei vielä olla edes ehditty miettiä mattojenpesua, mutta melkein tunnen mäntysuovan tuoksun sieraimissani juttuasi lukiessa =)

Sari kirjoitti...

Mattojen pesu on kyllä tosi kivaa hommaa. Itsekin pitäisi tänä kesänä mennä, mutta nyt täällä sataa, joten ei voi edes ajatella. Ja kuivatus on aina ongelma....