tiistai 10. kesäkuuta 2014

Terassi


Viikko pongahti hyvään vauhtiin kaikkine touhuineen. Unettikin niin vietävästi, että kaaduin maanantaina heti töiden jälkeen päikyille reiluksi tunniksi. Siitä sitten jaksoin vaivoin raahautua liikkeelle, oli vaikeeta.
Tiistai oli jo selkeästi helpompi, vaikkakin vain kykenin sammuttamaan herätyskellon ja nukuin heti uudestaan. Onneksi miäs herätti nuorimman ja samalla minutkin töihin.
Päivä onkin ollut eilistä huomattavasti viileämpi. Töissäkään ei päästy lähellekään 50', eli melkoisessa liikkeessä sai olla pysyäkseen lämpimänä.
 Pihapuuhat ovat pitäneet kiireisenä molemmat, miähen, että minut. Kuuman viikonlopun aikana ehdimme tekemään useammassa paikassa näkyvää jälkeä, eikä aikailtu auringossa liiemmin. Suurin osa ostamistani taimista viikonlopun jälkeen on löytänyt pihassa paikkansa ja lapiomiäs on saanut tehdä kuoppaa kuopan viereen.
Kesäkukkien ihanuutta en liiemmin ole kotona ehtinyt ihastelemaan. Ohimennen nypin kukkineet ja kastelen hoitoa vaativat. 
Nyt on oltava ripeä ja toimissaan nopea.
Kitkettävää on suhteellisen paljon ja pälvipaikkoja vieläkin korjattavaksi.
Iltasella keräilin kukkivien puiden ja pensaiden latvuksia terassin hyllyyn.
Vanhojen lasipullojen ostopaikka on ollut kirpputori.
Keväällä kannoin etupihan kuistilta metalliset tuolit terassin kulmaan. Tässäkään liiemmin ole kukaan ennättänyt istumaan, mutta linnuille oli hyvät paskomaorret valmiina, kun hätä pääsi yllättämään.
Rätti käteen ja siivoamaan.
Siivosin samalla kaikki terassin hyllytkin ja pesin lattialta siitepölykerroksen kertaallisesti pois.
Kaikkea pientä näperrystä aina sateen välillä ennättää puuhailemaan.
Ai mitäkö me nyt hosutaan?
Ilmoitin kotipihamme Avoimeen puutarhapäivään, joka on sunnuntaina 29. 6, klo 12. 00- 18.00.
Tämä ei ole mikään pihakilpailu, vaan teillä kaikilla on mahdollisuus tulla tutustumaan puutarhaamme tai Avoimet puutarhat - sivuille ilmoitettuihin pihoihin.
Tänä kesänä en ole tekemässä pihaamme uusia juttuja. Suunnitelmia kyllä on. Vanhoja kukkapenkkejä kohennetaan, ylläpidetään jonkinlaista järjestystä ja nautitaan kukinnoista.

6 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Meillä tahtoo puutarhatuolit olla samassa käytössä kuin teilläkin. Kumma juttu, vaikka ympärillä on puita oksineen vaikka millaiselle lintuparvelle, niin vessahommat pitää tulla suorittamaan terassille. :(

mate kirjoitti...

Todella kauniilta näyttää ☺

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa, vai semmoista tapahtumaa on suunnitteilla. äiti

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Siistiä ja kaunista on puutarhassasi. Mekin osallistutaan noihin Avoimiin.

TeSa kirjoitti...

kiitos teille

Vuokko kirjoitti...

Oispa mukava piipahtaa pihassasi. Välimatka on vaan turhan pitkä...