maanantai 15. joulukuuta 2014

Juhannusruusu

 Pitkästä aikaa alkoi normaali arki, kun miäs lähti aamulla töihin ja nuorimmainen kouluun. Pojan työharjoittelu jatkui oletettua pidempään, kun miäs alkoi ontumaan. Poika jäi erikoisosaamisellaan tekemään isänsä töitä, kun opettajansa ja työpaikan kaikki osapuolet kävivät neuvottelunsa loppuun.
Koulureppu jäi naulakkkoon, kun poika lähti aamulla viideltä duuniin.
 Arkiaamu. Pyykkäri tekee ohjelmaansa ja minä pesin samalla kodinhoitohuoneen lattian, että sain laitettua virkatun maton paikoilleen.
 Nyt vasta kuvat ladattuani huomasin, että värivirhepaholainen on iskenyt suoraan suoneen! No, kaikkea ei voi saada, ei edes yhden väristä mattoa =)
 Sain kesällä vyyhdin Lankavan Lilli-ontelokudetta, jonka innoissani virkkasin. Matosta tuli kuitenkin auttamattomasti liian pieni. 
"Tilasin" kautta mutkien toisen vyyhdin kudetta, joka toimitettiin työpaikkani postilaatikkoon. Nopea ja helppo toimitus. 
 Tämäkään vyyhti ei piisannut työn valmistumiseen. Syynä lienee ohjeesta poiketen käyttämäni 10 koukku.
 Tämän kuun alussa teimme maaseutuajelun miähen kanssa ja kävin ostamassa vielä yhden vyyhdin kudetta. 
Valmis matto ei tullut, sori Maippi, vessan vaihtomatoksi, vaan kodinhoitohuoneeseen.
 Tähän istuimien väliin on tekeillä, kun vain joku ennättää aloittamaan, pöytä. 
Nyt minullakin on suuri Juhannusruusu-matto. Tämä taitaa olla eniten toteutettuja malleja, mitä virkkaamalla on mattoja tehty.
 Ihanaa maanantaipäivää teille, 


2 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Tuo onkin kivan näköinen matto. Minä just laitoin joulukuusen alusmatoksi jo aikaa virkkaamani Asteri-maton. Esteri langasta. Kiitos kortista! Mukavia joulutouhuja!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Intsu.
Minäkin ujutan ensimmäisen virkkaamani maton kuusen alle, kunhan sen aika tulee.