lauantai 1. elokuuta 2015

Tuplateline

 Aikansa palvellut saa poistua. Näin kävi hyvin palvelleelle pyykkitelineellemme, kun tahdoin sen poistojen listalle. Samalla kaivuulla, kun aidannetta tehtiin, nostettiin ruostuneen pyykkitelineen päädyt.
Päällimmäisenä oli Venlan ristiäiset ja tahto pitää kastehetki terassilla. Joka ikisessä perhetapahtumassa vuosien varrella on kuvan taustoilla pälyillyt juurikin tuo vanha pyykkiteline.
Juhlat pidettiin sateen pitämättä taukoa toisaalla, mutta silti se vanha teline oli aikansa palvellut.
 Uuteen telineeseen katseltiin mallia netistä. Se oli ihan varmaa, että en missään vaiheessa haaveillut pyörivästä metallitelineestä. Sekin on jo koettu ja epämukavaksi havaittu.
Halusin telineen joka on tarpeeksi suuri, oli sitten pyykkipäivänä enemmän tai vähemmän kuivattavaa, narua pitää olla.
 Mattoteline limittyi hyvin samaan rakennelmaan. Vanha mattoteline siirtyy sivuun, mutta on helposti otettavissa käyttöön esim.matonkuivaustelineeksi.
 Tienpuoleiseen päätyyn toivoin näkösuojaa, jota nostettaneen vieläkin ylemmäksi, kunhan peräkärry-yhdistelmä liikkuu puutavaraliikkeeseen.
 Lattialaudoutus on pelkkää plussaa, jos pyykit liehuu naruilta alas. Samalla se tukee rakennetta.
Rakenteen pituusuuntaisille puille saa levittää suuremmat matot tuulettumaan. 
Miäs rakensi telineen lähes entisen paikalle. Sen verran paikkaa siirrettiin, että takana olevan kukkamaan ja uuden telineen väliin mahtuu ajamaan päältäajettavalla ruohonleikkurilla. Samaten mattotelineen alle mahtuu kone hyvin liikkumaan.
 Ai nämä eristeet? Miksipä ei?
Pitäähän sitä aina laittaa jokin yksityiskohta, joka herättää mielenkiintoa. Aika näyttää alkavatko linnut käyttämään telinettä yleisenä vessanaan. Silloin lisätään siima kiertämään telineen yläosiin.
Tämän aamun harmaus oli alku vesisateelle, eli en pääse koeajamaan telinettä.
 Kävimme viikolla miähen kanssa kahtena iltana mustikassa. Toisena näistä oli nuoriparikin seuranamme. Omaan pakasteeseen on säilötty n. 20 kg marjoja, mutta vieläkin tekisi mieleni mennä poimimaan. On ne vaan niin hyviä. Laitan aamuisin jukurttini päälle muutaman lusikallisen mustikoita ja vielä pienen lusikallisen mysliä.
 Pionien kukinta oli jälleen lyhyt ja kaunis. Keräsimme miähen kanssa suuren kotturillisen kukintoja pionien varsista, ettei alla oleva kasvusto vallan tukehdu.
 

8 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Vau, mikä teline! Tuollehan kannattaa hakea mallisuojaa ja laittaa tuotantoon!

marja-terttu kirjoitti...

Onpa kätevä kuivausteline ☺
Ja komiat pionit ♫~☺

Päivikki kirjoitti...

Onpa hieno teline!!!

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.

sibylla kirjoitti...

Hieno teline!
Ajattelin sinua unikeonpäivänä, kun olimme syömässä Vänrikin torpassa. Täällä se TeSakin jossain päin asuu! Meiltä mökiltä Muroleen kautta oli 56 km. Halusin syömään johonkin missä en ollut enennen ollut. Eikä paljon pidempi matka kuin mökiltä Tampereen Keskustaan (mökkikin on Tamperetta ollut jo pitkään). Meillä oli virallinen 52 unikeonpäivä silloin. ;)

TeSa kirjoitti...

Kiitos Sibylla

Aika lähellä olette olleet, melkein naapuripitäjä.

Susi kirjoitti...

Voi että on hieno kuivausteline! Tuohan näyttää ihan terassilta...jollainen mulla on toivelistalla, no jospa sitten ensi kesänä vaikka...

TeSa kirjoitti...

Pikkutanssilava =)