torstai 23. marraskuuta 2017

Ruusut

Enhän minä mihinkään kadonnut, vain tämä viikko kadotti minut kaiken työn ja opintojen väliin.
Vietän loppuvuoden perjantait työssäoppimispaikalla, josta olen viime aikoina siirtynyt yhteiseen ryhmätapaamiseen avoimen yliopiston työn pariin, josta siirryn ennen kotiinlähtöä illaksi töihin.
Käyn kaksi kertaa viikossa työssäoppimispaikalla, joidenka perään teen iltatyöt ja kolme päivää olen koulussa.
Pitkästä aikaa tulin työhuoneeltani ajoissa pirtille kirjoittelemaan. Ensi kevään työssäoppimispaikka mielessäni laitan tietoa itsestäni ja pohdin samalla varmuuden vuoksi vara-vara-varapaikan, jos en saa myöntävää vastausta ensisijaiseen paikkaan.
Joulukuu alkaa olla aivan nurkilla ja sehän nyt tiedetään, että kuukausi hujahtaa aivan silmissä ohitse ja yht' äkkiä olemme tammikuussa, joten en ole mitenkään liian aikaisin liikeellä.
Jos olenkin ollut illat kotona, on työhuone vetänyt puoleensa. Joulukuun alussa on koululla avoimien ovien päivä jossa omaa osaamistaan voi hyödyntää laittamalla töitään näytille ja myyntiin. 
Olen jo pidemmän aikaa odottanut pääseväni tekemään lasitöitä. Tässä opintojaksossa on vapaailtoja joita hyödynnän ja nautin lasin työstämisestä radiota kuunnellen.

Kudonnan opettaja tarjosi ryhmällemme mahdollisuutta tehdä esim.kankaanpainantaa ja opastaa tutustujia näin työtiloihin samalla, kun työskentelemme. 
Itse ajattelin huovuttaa, kun villoja jäi vielä vaikka kuinka paljon. Vielä on aikaa viikon verran miettiä ja puuhailla.
Muistatteko, kun kerroin pojan muuttaneen perheensä kanssa takaisin kotiin? 
Uusi koti on jo ostettu, remppatarjouksia kuultu ja muuttokin siellä jossain jo häämöttää. Mutta sitä ennen meille muuttaa vielä yksi aikuinen.
Nuorimman pojan tyttöystävä on saanut töitä tältä suunnalta ja hän tulee myös asumaan kanssamme. 
Meillä on jo kunnon kommuuni, kuusi aikuista ja Milja.
Olisiko vielä halukkaita tulijoita?
Pidin tänään koulusta etäpäivän, opetukseton päivä, jolloin ennätin hoitamaan myös omia asioitani ja ajelin parturiin. Omatoimisesti olin jo leikannut otsatukkani, josta sain kehuja, että kivan epäsymmetrinen. Eli sitä ei leikattu muutamaa hiussuortuvaa enempää. Pakko oli tehdä muutoin siistiminen, kun saimme kutsun ylioppilasjuhliin itsenäisyyspäivälle. Ihanaa juhlia itsenäisyyttä, uutta ylioppilasta ja katkaista kiire.
Tänään on saatu hyvä lumipeite vaakatason lumisateesta. Minun puolestani lumi olisi saanut jäädä maahan, mutta luulen, että illalla alkanut vesisade tekee lumesta selvää aamun mennessä. 
Lumi suojaisi kasvit ja minusta lumi nyt vaan kuuluu pohjoisen talveen.
Joulu alkaa näkymään kodissamme kukkina ja astelemina. Joulumaa on jo laitettu näkyviin, mutta maalisutia en ole ennättänyt liikuttamaan puuosissa, joten sitä aikaa odotellessa.
Kävin muutama viikko sitten lunastamassa kukkakaupan avajaisissa voittamani lahjakortin. Jouluruusu ja lasimalja, Sweet Things.
Hyvää viikonloppua teille kaikille,
 

8 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Siis sulla on kyllä todella kiirettä. Ihme, että ehdit vielä jossain välissä postaillakin.
Kaunis tuo jouluruusu ja malja.
Ihanaa viikonloppua sinne teidän kommuuniin! Teillä on aina siellä kotona niin kivaa, että mä luulen, että meistä lukijoista muutama voisi ehdotella muuttoa sinne teille. :)

Sartsa kirjoitti...

Olet oikein toimintakiituri. Ensimmäisenä tuli mieleen, että varo stressiä! Mut jos tekeminen on mukavaa, ei siitä liene pelkoa? Ja onhan teillä nyt apujoukkoja kotona pyörittämässä arkea. :) Onnea harjoittelupaikan etsintään ja voimia kaikkiin suunnitelmiin!

KristiinaS kirjoitti...

Kauniin kukan lunastit.
Oletan, että tuo Avoin yliopisto opiskelu on varmaan hyvää vastapainoa tekemisen opiskeluun, vai olenko väärässä.
No jo vain siellä nyt asukkaita riittää, vaan aikansa kutakin ja hyvä kun nuorilla on paikka mihin turvautua.

Intsu kirjoitti...

Ihanan kukan sait! hoi,kun minä aivan hengästyin taas lukiessa sun menoa! ja sulla porukkaa on asumassa. Seitsemän henkeä,niinkuin minulla oli,kun kaikki vielä asui kotona. puurokattila pitää olla iso.

liisan kotona kirjoitti...

Onnea opiskeluun. On siinä sinulla työtä, kun opiskelun lisäksi vielä porukkaa. Toivottavasti saat apua kuitenkin kotitöihin. Ihana kukka :) Mukavaa viikonloppua!!!

Tuta kirjoitti...

Paljon onnea ja menestystä opiskeluun. Ihanan kukat valikoit itsellesi. Leppoisaa viikonloppua sinulle.

Saija kirjoitti...

Kiirusta näyttää pitävän, eipähän ehdi pitkästymään. Kyllä voisin muuttaa teille, kun meillä on tyttären muuton takia niin hiljaista. Teillä on aina niin herkullisia kaakkujakin!!!

TeSa kirjoitti...

Minun kotityöni jäävät aina vähiin. Pitää oikein suunnitelmallisesti sopia, että olemme yhdessä paikalla siivouspäivinä, mutta näin se on ollut aina.
Keittiössä olisi paikka, mutta jos vain voin, kieltäydyn ruuanlaitosta AINA.
Kunhan tästä päästään joulukuun puolelle, kiireet hiukan helpottavat arkeani.