sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Kesytin kaaoksen

Vastasin omaan haasteeseeni ja ryntäsin päin kaaosta! Vaatehuone on kinkkinen tila, varsinkin, jos sitä ei ole. Sen olemassaolo vasta kinkkinen onkin. Sinnehän uppoaa mitä vaan ja oven taakse ei kukaan edes kurkista.
Kolmas tentti oli loppusuoralla, kun alkoi jo polttelemaan. Oli poltellut jo ennen joulua, mutta ymmärsin ajoissa ottaa vastaan vinkin ja antaa olla. Kun kukaan ei ollut kotona sanomassa, että älä, älä, niin se oli yksi hujaus, kun vaatehuoneen lattia alkoi näkymään.
Tila on pitkä ja kapea. Omassa käytössäni, siis lankojen, on noin puolet. Tiiviit hyllyrakenteet kiertävät kahdella seinustalla, yhden peittää apteekkari. 
Minun oli peruttava päätökseni etten osta yhtään uutta säilytyslaatikkoa lisää.
Pehmeät kässypussit, erikokoiset ja -muotoiset korit on aivan mahdoton yhtälö saada pysymään siistissä järjestyksessä. Tokmanin tyrkky, osta kaksi kolmen hinnalla ja meille tuli tarjous x 2.
Täytin vajaita laatikoita, laitoin materiaalin mukaan omiin laatikoihin ja piilottelin vähemmän kiinnostavat alimpiin laatikoihin. Yhtä kaikki. Hikihän siinä tuli ja iloinen mieli, kun kaikki alkoi olemaan järjestyksessä.
Kassit, pussit ja korit joutavat nyt uusiin tehtäviin. Korit taidan tuunailla ja osan ottaa kesäkäyttöön kasvarille.
 Seiskat asettelin vanhaa pärekoriin.
 Olin aika yllättynyt kuinka vähän sitä loppujen lopuksi lankoja olikaan, kun kaikki meni pieneen tilaan. Totuushan on, että näissä laatikoissa on osa, käpsäkit vetävät ainakin puolet lisää sisuksiinsa.
 Kun tulimme yöllä kotiin juhlista, haaveilin jälleen neuletyön tuomasta rauhasta, kun lanka soljuaa käsieni lävitse ja saan nauttia valmiista työstä.

7 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tulipa siistiä. Minäkin tyhjentelin nyssykät tuollaisiin läpinäkyviin laatikoihin. Penkominen ja pussien availu loppui siihen.

liisan kotona kirjoitti...

Hiki tuli täälläkin, kun luin postaustasi :D Lopputulos on kyllä hieno. Minunkin askartelukaappini on aina sekaisin. En tahdo löytää sieltä mitään, mitä etsin. Mukavaa sunnuntaita!!!

Intsu kirjoitti...

On sinullakin totisesti lankoja. Minä en nyt ole niitä järjestänyt,kun ne ovat kutakuinkin paikoillaan. Mutta ennen joulua siivosin ja lajittelin mi nun askartelutarvikkeet. Kumma kun sitä äkkiä tulee täysi kaaos:)

iso gnu kirjoitti...

Tuo homma pitäisi saada alkuun täälläkin.

Susi kirjoitti...

On sulla ollut urakka :) Itselläni ei oo vaatehuonetta, mutta oon tehnyt nyt kaikenlaista raivaustyötä, mm. jääkaapin pesu ja kaiken tarpeettoman pois heitto. Kumma miten hyvä mieli tuosta raivauksesta tuleekaan. Kai siinä siivoaa pääkoppaansa samalla kun hyllyjä tms.

TeSa kirjoitti...

Tuo hyvä mieli on kyllä kuvaava. Vaikka tavaran määrä ei muutu, siisteys ja järjestys luo hyvää mieltä.

Saija kirjoitti...

Kyllä kunnon siivous tuo hyvän mielen. Omankin kaapin läpi käynti olisi paikallaan!