sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Kenkäkaappi

Rempparytinät on tänään saatettu loppuun siltä osin, kun suunniteltiin tänä vuonna tekevämme. Viimeiset listat on naputeltu kiinni, maalisuti paikkaili vielä paikantarpeet ja kaiken voi asettaa omille paikoilleen.
Ainakin hetkeksi.
Mitä sitten viimeksi tehtiin? 
Miähen loma lähestyi loppuaan kuukausi sitten ja pikkueteinen oli vielä pahasti vaiheessa. Miäs esitti vaihtoehdon, että vaihdetaan ulko-ovi, mutta nähtyään uusien ovien hinnaston, päätyi samaan loppulausumaan kuin minä, maalia vanhan pintaan.
Kulku pääsisääntulon kautta estettiin muovipressulla. Ei se mitään olisi estänyt, jos joku siitä olisi pättänyt läpi tulla, kun ulko-ovi oli maalauksessa suulilla monta päivää. Maalin kuivuminen kesti kauan. Pohjamaali + kolme kertaa käsittely / puoli kesti n.16 tuntia lappeellaan.
Välillä pyydettiin naapuriapua, kun miähen täytyi lähteä asioille, eikä taloa ilman ovea voinut jättää vartioimatta.Välillä ovi nostettiin paikoilleen, kun teimme lähtöjä pidemälle.
Joskus kesän aikana kävimme sunnuntaiajelulla Akaassa noutamassa Tori.fi löytämäni kenkäkaapin. 
Pitkin kesää olin etsimällä etsinyt tilaan sopivaa kenkäkaappia, mihin mahtuisi monta paria menokkaitani. Lue, minun.
Kaappin syvyys oli passeli jäämään välioven taakse ja useammalle parille kenkiä olisi hyvin tilaa kolmessa laatikossa.
 Kenkäkaappi on umpipuuta, mutta ei tällaisenaan mikään kutsuva. Miäs purki kaiken osiin, nupit, etuseinämät ja rungot. Suosin mielummin muokattavissa olevaa materiaalia ja tehän sen jo tiedätte, kierrättäminen on meidän juttu.
 Kaikki pinnat hiottiin ja pölyt huiskittiin pois. Valmis kaapisto on oikea namupala. Kuva valmiista alempana.
Ulko-oven odottaessa kuivumistaan tai ennen sitä uudistettiin vanhat pinnat. 
Katto maalattiin, kuten muissakin huoneissa valkoisella.
Ennestään valkoinen eteinen maalattiin valkoisella ja vanha mäntyvalmisteinen vaatenaulakko maalattiin vihreäksi.
 Siirsin tummanvihreät henkarit kaapiovien taakse ja niputin valkoiset käyttöön.
On aika raottaa väliovi ja katsoa miltä sisääntulossa näyttää. Molemmat olemme lopputulokseen tyytyväisiä.
Ensimmäisen kerran koskaan, ihka ensimmäinen lasityönikin tulee näkyviin kunnolla. Suunnittelin jo tekeväni tähän uuden jossain vaiheessa, mutta miäs hiukan torppasi ajatukseni.
 Kattovalaisimen valinta on ollut vaikein asia. Olen selannut nettiä, käynyt kaupoissa, katsellut niska väyneenä eri vaihtoehtoja löytämättä vieläkään sitä oikeaa, mutta nyt mennään tällä.
Keittiön käytävän valaisin siirtyi eilen sisääntulon puolelle, vastaavasti suurempi samanlainen vaihdettiin eteisaulaan ja, ja, ja...
 Ennen niin tummanruskea pääovi on nyt puhtaan valkoinen. Ulkopuolella lasissa ollut ristikko on jätetty pois ja kausikranssi nostettu paikoilleen.
 Kenkäkaapissa on sama purkan sävy, kuin eteisaulan seinässä. Pikmentti on vain eri purkissa, Helmi kalustemaali, kuten vaatenaulakossa.
Lankavetimet ovat sirot.
 Sateenvarjoille löytyi kesäalesta kiva kaponen kori, jonne sopii useampi ranka, sadeviitat ja kenkälusikat.
 Sammuttimen paikka säilyi samana, kuin aikojen alusta.  Kenkäkaapin yläpuolella kulkevassa kotelossa on lämpöpumpun putkisto.
 Kapean kaapinpäällisen täytin heti! Kyltti Diagnoosi Sisustusmania.
 Miähen hymypatsas.
 Kevyesti punertava palmikoitu matto on osoittautunut oikein käytännölliseksi. Tumman harmaa, koko alan peittävä matto ei päässyt jatkoon.
 Lidlistä ostettiin kenkähylly, tämäkin ollut ostoslistalla kauan. Tämän päälle voisi laittaa toisenkin, mutta yritetään nyt pärjätä yhdella, vaikka just tilasin kahdet kengät, uups!
Tervetuloa meille,

7 kommenttia:

tellupa kirjoitti...

Kaunista ja ihana tuo lasi tuossa väliovessa. Kaunis sekin. Tulee sitä vaan niin erilaista ku remontoi. Itselläni myös tuo samainen kenkäkaappi sai valkoista maalia myös ylleen ,mut jätin nuo vanhat vetimet :)

KristiinaS kirjoitti...

Taputuksia ja aaltoja! Ison rempan teitte tiiminä ja lopputulos on herkullinen. Nyt on hyvä viettää syksyä ja talven iltoja nauttien 'uudesta' kodista.

Intsu kirjoitti...

Voi,voi sinua ja touhujasi. Koko ajan käyt töissä ja kuljet akiken maailman markkinat ja teatterit ja remppaa ja kässyjä ja lastenlasten hoitoa ja ties mitä vielä. Mä olen pökerryksissä,mutta kaunista jälkeä näkyy rempasta syntyneen.

Liisan kotona kirjoitti...

Olettepa olleet ahkeria ja lopputulos on kyllä aivan upea ♥️ Kierrättämällä ja tuunaamalla saa upeita asioita. Mukavaa syyskuuta ♥️

TeSa kirjoitti...

Hissukseen, sanos, kaikki aikanaan valmistuu.
Kaunis kiitos teille.

Sartsa kirjoitti...

Rempan jälkeen on upean valoisaa, vaaleaa, avaraa, kaikelle on paikkansa. On siinä ollut uurastusta, mutta lopputulos on tosi hieno ja palkitseva.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Sartsa!