keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Game of Thornes

Lapin lomamme huippukohde oli, ainakin minulle, vierailu SnowVillage - Game Of Thrones - lumikylässä, jonka olemassa olosta minulla ei ollut mitään tietoa ennen tätä matkaa. Työkaveri, läpsystä vaihto, kertoi heidän käyneen katsomassa kyseistä kohdetta. Olin aivan haltioitunut näkemästäni, enkä malttanut kulkea järjestelmällisesti, vaan poukkoilin huoneesta toiseen, kuvasin ja kuvasin. Täällähän voi yöpyä. Useimmista kuvista näkyy majoitusmahdollisuus igluyöhön. Aivan ensimmäistä kertaa ei tällaista täällä ole tehty ja nähty, vaan pitkät on perinteet, 18 vuotta. Jo toista kertaa lumikylä nousi n. 2 hehtaarin kokoiselle alueelle yhteistyössä HBO Nordicin kanssa. 

Lumesta ja jäästä on rakennettu sviittejä, lumiveistoksia, ravintola, baari ja kappeli, jossa vihitään n. 50 paria vuodessa.  Jäänveiston ammattilaiset, n. 50 henk. ovat rakentaneet tämän kuukaudessa. Linkin alaosassa on lyhyt videopätkä, jossa näytetään rakentamista. Rakentamiseen on käytetty n.40 000 kuutiota lunta ja 400 000 kiloa jäätä.
Paikkaan tutustuminen on kaiken sen kapean tien kiemurtelun arvoista! Pääset näkemään tämän vielä 21.4. saakka. Ammattimaisen kädenjäljen, pikkuriikkiset yksityiskohdat, valon ja varjon tuoman illuusion, sekä laaja-alaisuuden mahdottomuuden mahdollisuudeksi mykisti minut mennen tullen.
 Kaiken kauneuden ja mahtipontisuuden kruunasin kodassa käynti mahtavien revontulien loimussa. Niistähän ei meikäläisen kiikareilla kuvaa otettu. 

Lapin loma oli itsensä nollaamista, lepoa, neuleita ja vähän liikettä. Miähet piti huolen liikunnasta ja muonahuollosta, johon kuului välillä poroa. 
Jos minulta koska vaan kysytään mitä haluan syödä on vastaukseni poronkäristys. Se vaan on niin hyvää. 
Etäisyydet ovat pitkiä, vaikka päivässä ajaa kotimaan päästä päähän, ei peppu oikein kestä kerralla niin paljon. 
Arki on sujahtanut samoihin muotteihin mistä lähdettiin, kuvat ja teksti elävät muistoissa. Klikkaa ensimmäistä kuvaa, se suurenee ja näet kaikki loput kuvasarjana.




















































































7 kommenttia:

Tuula - Villatuta kirjoitti...

On siellä niin satumaisen kaunista... tekis kyllä mieli käydä ihan paikan päällä katsomassa.
Upeita kuvia, niitä oli mukava katsella :)

Liisa kirjoitti...

Kiitos!
mahtavia kuvia,ja ajatteleppas,jäätä,ja lunta:))ja huippu tekijät!!
koko ihanuus,
!,aivan kuin lasia,mahtavia yksityiskohtia... :))

Saija kirjoitti...

Lumiveistokset on ihan huikeita. Voi kun joskus pääsis niitä katsomaan!

KristiinaS kirjoitti...

On tuo vaan niin hieno paikka, että olis melkein pakko nähdä. Jospa joku talvi pääsis.

Sartsa kirjoitti...

Noi on jo kuvistakin päätellen ihan mahtavia! On korppia, hehkuvia silmiä, lohikäärmettä ja vaikka mitä. Noi lasimaiset seinämätkin on tosi taidokkaita. Tommoset puitteetkin sopii tohon aiheeseen ihan täydellisesti.
Sarjasta on kai tulossa enää yksi kausi?

liisan kotona kirjoitti...

On kyllä huikeita kuvia. Meiltä jäi tänä keväänä lappiin menemättä- Miehellä kun ei ole lomaa enää jäljellä, joten täytyy tyytyä lähimatkailuun lähinnä viikonloppuisin. Mukavaa viikonloppua :)

TeSa kirjoitti...

Joskus ennätin seuraamaan kyseistä sarjaa, mutta nykyään en edes tiedä juonenkäänteistä.

Kotimaassakin on paljon nähtävää.