tiistai 14. toukokuuta 2019

Hedelmäkulho

Orkidean kaunis kukinto saa silmät säteilemään ja naururypyt lisääntymään. Kukinnoissa on juurikin ne värit, joita suorastaan rakastan! Taustan vaaleanpunainen sävy tulee pirtin seinästä.
Helppohoitoiset ja vähään tyytyvät kukat tuovat pikantin lisän kodin sisustukseen ja uudelleen kukkiessaan jopa minä innostun luulemaan olevani viherpeukalo. Jälleen kesän tullen kannan kaikki orkideat pihalle. Kukillakin pitää olla kesäloma.
 Aiemmin keväällä vaihdoin tai lisäsin suurimmalle osalle sekä viherkasvejani, että orkideoja uudet mullat ja kasvualustat. Teen sen kyllä mielummin ulkosalla ilmojen salliessa, mutta alati lisääntynyt innostukseni kaikkeen viherkasvillisuuteen lisäsi intoa puuhailuun keittiön pöydän ääressä.
 Kevät on edennyt hurjaa vauhtia, aurinko nousee päivän aikana jo korkealle, eikä kasvuvaloa tarvita kuin aamuisin. Sen valoon on kiva herätä ja kun unisena rämmin kohti keittiötä, vilkaisen pirtin ikkunalle, jossa on hyvinvoivat viherkasvit. 

Kevään edetessä kohti kesää on aika päivittää vielä yksi teatterikäynti, jonka kävimme vielä viime viikolla katsomassa miähen kanssa.
Vanhoja poikia, jonka esitykset jatkuvat jälleen syksyllä, on nostalgiamatka musiikin ja muistelmien kautta aikojen taa.
Klassikkobiisit soivat ja laulu raikaa, kun vanhat pojat lähtevät kiertämään unelmiaan maailmalle. Vai lähtevätkö sittenkään? Naurussa on pitelemistä Puntti Valtosen letkeissä saappaissa, Esko Roineen karismassa ja Tuomas Uusitalon pojan roolissa. Olen pitkään ja hartaasti toivonut näkeväni Taneli Mäkelän ja nyt sen näin viiden penkkirivin pääästä. Kyllä, pidin näkemästäni ja kuulemastani!
Nyt on aika ottaa kesäkataloogit selailuun ja suunnitella kesäteatterimatkat hyvissä ajoin.
Välillä onni osuu kohdalle, kun antaa sille oman nimen käyttöön. Osallistuin fasessa sistutusryhmän sivulla arvontaan ja ilahduin suunnattomasti, kun sain henkilökohtaisen viestin voittaessani tämän kauniin ja herkän Petals hedelmäkulhon itselleni.
Tämä on Janne Uusi-Auttin käsialaa. Be&live hedelmäkulho on valmistettu kierrätysmuovista ja sen voi pestä tiskarissa.
Tuote oli pakattu kauniisti. Paketti oli perillä kahdessa päivässä. En ole vielä ennättänyt sitä testaamaan, vain ihastelemaan sen kaunista muotoa ja miettinyt mitä muuta siinä pitäsin esillä kuin hedelmiä.
Väreistä voi valita valkoisen, mustan, turkoosin tai vaaleanpunaisen. Kokojakin kahta sorttia.
 Plussana kotimaisuus, kierrätys, erilaiset mahdollisuudet hyödyntää, keveys, helppohoitoisuus ja kauneus.


6 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kauniit,niin kauniit orkideot!ja
mahdottoman hienon "hedelmä-vadin" voitit! Onnea!
Olen sitä mieltä että Sinä kekseliäänä ,hoksaat monta uutta käyttöä ,vadille,
Kerrassaan ihana!
Ja Teidän teatteri-matka..oli hyvä:)
ja näit jotain mitä :)pohojosen-tyttö pitää parhaana mies-näyttelijänä:))
moni lahjakas,Taneli Mäkelä:)
Mukavaa viikkoa!
ja Kiitos kun olet siellä:))

Onneli Winter kirjoitti...

Onnea voitosta, on kyllä kaunis. Tulee ihan mieleen nätit tuohikoristeet <3

Sartsa kirjoitti...

Orkideat on ihania ja kukkivatkin yleensä aika kauan (toisin kuin esim. joulukaktukseni, joka kukkii suuri piirtein sen yhen kukan ja kuihtuu pois ennen kun ees aukee kunnolla).
Ompa erikoinen malja ja vielä pesukelponenkin. Hyvin suunniteltu.
Te ootte kyl tosi kultturelleja persoonia ;)

TeSa kirjoitti...

Taneli Mäkelä on kyllä monilahjakas. Kotimaisen kulttuurin harrastaminen on helppoa, kun tarjontaa on paljon ja lähellä.

Saija kirjoitti...

Orkideat on suosikkeja. Tälläkin hetkellä niitä on kolme + kaksi kitukasvuista.

TeSa kirjoitti...

Kannan kaikki orkideat kesäksi ulkoilemaan, tai siis, kukkivat jätän sisälle.