Mikäs ihanuus tämä on? Uusi kirja, joka innostaa selaamaan ja tutustumaan hiukan etusivua enemmän. Susanna Uusitalon uusin kirja on opas makramen perusoppiin, jossa on 20 solmeiluohjetta kodin eri käyttö- ja koriste-esineisiin. Uusitalon 10. kädentaitoaiheinen kirja on kiinni tässä hetkessä, kun solmeilu pitää edelleen pintansa. Tein 80 - luvulla koulussa kukka-amppeleita pöllyävistä naruista. Sen jälkeen aikuisopiskelijana solmeilin lisää juurikin ennen tätä suurta buumia. Tykkään!
Tässä kirjassa ohjeet on tehty matalla kynnyksellä, eli helppoja ohjeita, perussolmuja ja innostavia kuvia, joista tulee heti mielikuva mihin tämän voisi omassa kodissaan tehdä. Yhdeltä aukeamalta voi jo nähdä mitä kaikkea on tarjolla. Mistä sitä aloittaisi?
Solmukohdat on esitetty kuudella sivulla. Kun nämä kaikki on kuvattu selkeästi, kirjoitettu hyvin luettavaksi, on oman työn suunnittelu helppoa ja aina voi tarkistaa, mihin suuntaan sen langan piti kulkea.
Lisää amppeleita löytyy kehykseen tehtävästä ja tästä kolmen ruukun seinäamppelista. Tässä punaisessa amppelitelineessä tulee suuret pinnat näkyviin, vaikka kasvitkin on omassa roolissaan.
Seinäkoristeista löytyy ohjeita renkaisiin ja keppeihin tehtyinä. Suuria ja pieniä nopeasti valmistuvia. Osaan töitä voi käyttää tehosteväreiksi langanloppuja. Kun perussolmut taitaa, voi alkaa varioida omia solmujaan.
Itse pidän tästä materiaalien saatavuudesta, kun aina vain useampi valmistaja tarjoaa markkinoille kivoja värejä, eri vahvuuksia ja lankoja saa helposti kauppareissulla.
Kansituolin kuva tuli vastaan, kuin tilauksesta. Minulla ei ole tuollaisen tuolin runkoa, mutta rottinkinen riippukeinu, josta ei ole jäljellä, kuin runko. Olen jo alkanut suunnittelemaan, miten tekisin sille uuden päällisen solmuilemalla.
Solmuiltu varjostin on hyvä esimerkki luovuudesta, jos seinäpinnat ovat täynnä. Itse pidän erilaisuudesta ja tämä on juurikin sellainen. Oman varjostimen tein opiskellessani.
Matto! Tarvisinko juurikin tällaisen? Tästä tulee hapsuineen niin kesäfiilis.
Kun on jo solmeillut tyynynpäällisen, vaihtanut rahille uuden päällisen, voi tehdä unisiepparinkin.
Pullokin on saanut uuden nutun.
Kaunis ja kepeä kranssi voisi löytää paikkansa pöytäkoristeena, miksi ei seinältäkin?
Tekniikkana makrame ei ole uusi keksintö, mutta minusta se on saanut uuden tulemisen rohkeiden tekijöiden käsissä, hyvällä maulla tehtynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti