sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Stanssit

Pääsiäisenä tehdyt kortit vaihtoi omistajaa. Ihan kaikki. Kiva niin, saan tehdä lisää mielin määrin ja niin on taas päässyt käymään 😀. Kävin tekemässä vähän lisää hankintojakin, niin stansseihin, kuin korttipohjiin. Olen taas koukuttunut kortteiluun, eli kaikki muut työt ovat ihan nou, nou!

Tuossa aiemman postauksen yhteydessä tuli kysymys, että onko minulla laite näihin kuvoihin? Minulla on Big Shot-leikkuri, jolla olen viime vuosina opetellut tekemään erilaisia koho- ja reikäkuvioita sen mukaan mistä innostun. Erilaiset kohokuviot on kivoja ja helppoja tehdä kohotaskuilla. Niiden kiinnittämiseen käytän kaksipuoleista teippiä. Kohokuvioiden, kuten reikäkuvioiden tekoon laitteessa pitää olla leikkauslevyt, joiden pinta kuluu ja vääntyilee niin, että niitä pitää käännellä ja välillä on hyvä ostaa uusiakin. Minulla on vanhempi laite ja nyt sen leikkausalusta on alkanut hajoamaan. Pitää tehdä lisää hankintoja, muta ei vielä ihan välttämätön. Kaikki muut nelivärikuvat ostan valmiina, joko pussitavaroina, joita on tarjolla useammassa marketissa. Tai sitten ostan 3D-lehtiä, joista kasailen kohotarran avulla suurempia kokonaisuuksia. Kaupoilla käydessäni olen tarkkaavainen ja etsin erilasia materiaaleja alelaareista, sisustuspöydiltä ja nappaan ostoskärryyn. Sulat ovat vanerista tehtyjä, sisustuspuolen löytöjä. Maalasin ne tuputtamalla hopeista leimasinväriä pintaan. Värikäs perhonen on Lildn pääsiäisaskartelumateriaalia tältä vuodelta. Keijukorttien ruusut olen ostanut valmiina pieninä nippuina kortteilukaupasta. Kukissa olevat rautalangat katkon ja vääntelen piiloon. Kortin pohjalle liimailen lehtiä, puolihelmiä, stanssattuja lehtiä tms. Näin ruusut pysyvät paremmin kiinni, kun on kunnon liima-alusta.

Reikäkuvioiden irrottamiseen käytän askartelupiikkiä, jolla saa nuo pienetkin reiät tyhjäksi ja kuvion irtoamaan stanssista. Samalla työvälineellä irrottelen teippien paprut, avaan liimatuubien kärjet. Ruusukuvion stanssasin uudella pyöreällä reikästanssilla, kuten myös oranssin pohjan. Suurenntussa kuvassa näkyy helmiä, timangeja, joita on tarjolla monissa eri väreissä. Kuten myös puolihelmiä. Näiden alle lisään aina liimaa, vaikka niissä on se tarrapintakin.
Tässä kortissa on värikäs, hileinen pohja, jonka päälle liimasin saman reikökuvion kuin yllä. Kortti on aivan erilainen, vaikka elementit on lähes samanlaiset.
Näissä kahdessa kortissa käytin keijujen kuvia, joiden värimaailmaa voimistin joulunpunaisella kartongilla. Korteista ei tullut kuitenkaan joulukortit, mutta pienillä muutoksilla niistä olisin voinut sellaiset tehdä.

8 kommenttia:

OLI AIKA - Titta kirjoitti...

Oi vitsi vau! Sullakin on korttipaja käynnissä! On muuten niin mahdottoman kivaa puuhaa. Siinä vierähtää tunti jos toinenkin huomaamatta. Tuo leikkuri onkin jännä. Mulla on aika alkeelliset jutut, eikä mitään tuollaista 😉

TeSa kirjoitti...

Täällä tulee paperikot selattua, pengottua uudestaan ja uudestaan jo katsotut materiaalit ja innostuttua aina hoksattuaan kuinka kivasti kaikki sopii yhteen.

satunNainen Paula kirjoitti...

Wau, uskomattoman hienoja! Tuollaista korttia säilyttelee vuosikaudet, eihän niitä raaski laittaa näkymättömiin!

enkulin käsityöt kirjoitti...

WAUUUU miten upeita kortteja olet tehnyt

*VEKKI* kirjoitti...

Tosi kauniita kortteja. Ihmiset saisi kyllä enemmän lähettää kortteja kuten ennen oli tapana. Niitä on niin kiva saada ja tehdä.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille kaikille. Tulee rohkeutta kokeilla uusia juttuja.

Saija kirjoitti...

On nättejä kortteja. Pitäisi ihan kaivaa kaikki korttikamat esiin ja tehdä jemmaan kortteja. Mukavaa hommaa!

TeSa kirjoitti...

Kiitos. Minulla on korttitarpeet aina näkyvillä. Siirtelen, sovittelen, kokeilen ja suunnittelen ohimennen.