perjantai 24. helmikuuta 2023

Neuletakki

Neuletakki Vanessalle oli ihan kuin mittatilauksesta tehty! Se oli niin passeli ympärysmitaltaan, kuin hihan pituudestakin. Siinä puikoilla keskeneräisenä tuntuu, että onko tämä kuitenkaan sopiva ja kastellessa voi kun tämä venyi, mutta kannattaa luottaa itseensä ja tehdä just niillä mitoilla, kun sen aloittaa. 
Ympärysmitassa on kiva väljyys, samoin pituus on hiukan reilu, että mahtuu kauemman aikaa. Neuletakki sopii hyvin mekon tai housujen pariksi. Tällä viikolla se on lämmittänyt hoitopäivinä, kun vanha takki on jäänyt jo vähän naftiksi. 
Keräsin tähän tiheydeltään sopivat langat, niitä jäikin vielä. Tähän ei kulunut kuin 0, 220 kg. Kevyt, ihanan kevyt. Neuloin 3, 5 mm neliskanttisilla pyöröillä. Alkuperäinen ohje löytyy 3/20 Kotiliesi Käsityöt, 25, joka on puseron ohje. 
Napeiksi valikoin tumman harmaan, kun muutenkin takissa on kaikkia sävyjä. Nappilista on vaaleanpunainen, napinreikäpuoli valkoinen, niin eikö napit ole passelit harmaat!
Ompelin vielä helmaan pienen koristeen. 
Hihoissa on niin paljon pituutta, että ne on käännettävissä. Olin tekemässä hihasaumaan sporttiaukot, mutta neuloin ne kuitenkin kiinni. 
Kuvasin nämä ulkona otetut viime viikolla, kun tuuli antoi neuleelle vauhtia niin, että takkia ei näkynyt ihan kaikissa kuvissa. Samalla tulee harjoiteltua uuden kännykän kameran kaikkia säätöjä ja kyllä minä tyttö säädän. Saan aina uuden kikkailun päälle ja siinä se jumii niin mahottoman jumissa, että!
Näihin kuviin ja lämpöisiin tunnelmiin, 



5 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Kaunis ja ihanan värinen villatakki suloisella tyttösellä.

Puikoillanikin kirjoitti...

Oikein kaunis takki. Harmaa ja vaaleanpunainen -yhdistelmä toimii aina ja sitä on raikastamassa valkoinen raita.

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos ❤️

Saija kirjoitti...

Nätti takki ja hurjan nopsaan neuleita syntyy!

TeSa kirjoitti...

Kiitos. Tämän pikkuemännän takki oli nopea tehdä, helppoa sileää.