lauantai 13. huhtikuuta 2024

Leikkotuki

 Kevät on tainnut tulla pysyäkseen, tai ainakin väreissä otan sen vastaan jo ilomielin. Pastelliset sävyt on sisutuksessa ympäri vuoden, mutta kesää kohti ne vaan lisääntyy ja ilahduttaa silmää keveydellään. Viimeisetkin talvipesän rippeet on piilotettu varastoon ja koti koristautuu yhä useammin leikkokukin. 

Pidän suurista maljakoista. Niin suurista, että vesitilaa riittää, vaikka sen olisi jo hajusta päätellen voinut vaihtaa eilen, tai edellisenä päivänä. Kuitenkin niin paljon vettä, ettei se lopu kesken työpäivän. Siksi halusin kokeilla tehdä sulattamalla suurisuiseen maljakkoon tuen lasista, johon voin asetella vaikka vain muutaman kukan.

Minun suurin maljakkoni on Pentikin käsialaa. En muista tämän nimeä, mutta sillä niin väliä. Oli joskus poistomyynnissä ja minä ihastuin kirkkaan lasin monikäyttöisyyteen. 

Leikkasin kolmivärisestä turkoosista ensimmäisen sulatuskokeilun. Siitä tuli juuri passeli tarkoitukseensa. Lasi pyöristyy sulatuksessa, terävyys katoaa, eikä raavi varsien pintaa.
Tasapainottelin lasilevyn, lisäsin leikkovirkistettä ja raikasta vettä.
Ostin kaksi nippua krysanteemeja, joista poistin paljon lehtiä. Asettelin oksia sinne tänne ja hyvin toimii. Krysanteemi on aika painava suurella kukinnollaan, joten jouduin hiukan tasapainottelemaan, että sain kimpun pysymään ensin pystyssä.
Turkoosi lasi tuo kivan lisävärin maljakkoon.
Minulla on valmiina näitä neljä, joista kaksi on kirkkaasta lasista sulatettu. Täytyy pestä nekin käyttövalmiiksi.

Terhi

Ei kommentteja: