sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Pyöreä

Tein yhtenä iltana pari sulatustyötä omaan lasinsulatusuuniin, kun laitoin kurssilaisen töitä muhimaan. Pyrin aina sulattamaan täyden uunillisen, ettei ihan tyhjäkäynnillä kävisi. Joten, leikkasin pariin kranssiin kirkkaan pohjan ja päälle asettelin tulpun kukintoja ja pieniä vaaleita lehtiä.
Pirtillä en saanut kunnollisia kuvia, kun vastavalo oli niin haastava. Onneksi eilen ulkona oli silmiä häikäisevän kirkas keli, joka mahdollisti onnistuneet kuvat. Terassin katolta tippui vesi suoraan päällemme, mutta ei annettu sen häiritä. 
Eilisen päivän olin työhuoneessa suunnittelemassa uutta työtä. Vaihteeksi teen tiffanya. Tässäkäin on muotona pyöreä. Selasin Pinterestiä, josta löytyi kiva malli muokattavaksi omaan työtä varten.
Ämpärin halkaisija on 28 cm ja siitä aloitettiin. Peltirasian kannesta sain muodon kuunsirppiin.
Valitsin kolme väriä, leikkasin lasit ja hioin palat. Sunnuntaina pesin palat ja folioin. Vielä on päivää jäljellä käydä tinaamassa työ valmiiksi.
Terhi

12 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Olen tehnyt liikkaa aakkosmusiikkia, koska otsikkosi alkoi heti soimaan päässäni "peruna on pyöreä, pyöreä, pyöreä..." ;D
Tuo keltasävyinen kukkarengas on tosi kaunis! Ei kai siinä silti siis oikeita tulppaaneja ole, vai ymmärsinkö väärin? Ei varmaan :)

TeSa kirjoitti...

Kiitos. Ei näissä ole aitoja tulppuja, lasia vaan.

Repolainen kirjoitti...

Wau - olet mielettömän taitava!!
ystävättäreni yritti kaupitella juuri lasimaalaus matskujaan
Tehnyt joskus paljonkin kurssin inspiroimana tiffanytöitä - mutta nyt välineet pyörii vain nurkissa.... Kova olen kaikesta innostumaan, mutta nyt osasin malttaa mieleni - aika ei vaan kaikkeen riitä, vaikka haluaisikin.

TeSa kirjoitti...

Kiitos ❤️
Mitähän matskuja hänellä mahtaa olla?

enkulin käsityöt kirjoitti...

WAAAUUU. Ihanat sulatustyöt. Teillä on varmaan kamalasti pientä lasitikkua lattioilla Hihhii. Kävin ystäväni lasistudiossa Valtimolla, ja aina kun menin sinne - sain kovapohjaiset tossut etten saisi lasitikkuja jalkaan.
Ihanasti loistaa tekemäsi lasikeijukainen auringon paisteessa minunkin ikkunassani.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Pidän työhuoneen lattian siistinä. Työskennelläni pidän turvakengät jalassani. Joskus vaatteiden mukana saattaa joku lasinmuru kulkeutua sisälle, mutta omaan jalkaan ei ole koskaan tarttunut.

Nila kirjoitti...

Ihastuttavia töitä en ole ennen tällaisia nähnyt .

Puikoillanikin kirjoitti...

Kauniita, kauniita. Ei oikein muuta voi sanoa.

Repolainen kirjoitti...

Eipä tullut kysyttyä edes Merjalta, että millaisia tiffanymatskuja olisi kaupitellut - kun pakko osata joskus vaan sanoa EI... kaikenlaista kun kerää nurkkiinsa, juuri yhdeltä ystävältä alkoholimusteita, välineitä ja papereitakin... heh heh.. koskahan niihin ehtisi perehtyä.
Olisitko kiinnostunut - jos kysyn?

TeSa kirjoitti...

Kysy ja spostiin voi laittaa kuvaa ja viestiä

Saija kirjoitti...

Tykkään tuosta jännästä muodosta, kukkia kaaressa. Se on kevyt ja raikkaan näköinen :)

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille kaikille