keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Kulttuurikierros

17.7. Kangasala

Tänä vuonna kesäteatterireissut taitaa jäädä tähän yhteen ja ainoaan kertaan, kun mihinkään muuhun näytökseen ei ainakaan vielä ole tullut varattua lippuja.
Vaimoni Maurice on hauska, ammattinäyttelijöiden tähdittämä ilottelu, jossa on menoa koko ajan. Olen seurannut Salkkareita sarjan alusta alkaen, joka tietysti vähän vaikutti päästä näkemään esiintyjät lavalla. 
Kisarannan ja Mobilian takana ihan järven rannalla on upea uusittu katsomo, joka on katettu. Katsomo taisi olla sinä iltana ihan täyteen myyty. Tai ainakin meitä oli paljon. Näytöksen aikana ukkonen kiersi järven takana ja ihan loppupuolella saimme sateen. 
Kaikenlainen kuvaaminen ennen läpsytyksiä on kielletty. Itse aina etsin kännykän valmiiksi hyvissä ajoin ja minulta jää kiitokset antamatta, mutta kuvin kerron, että hauskaa oli ja viihdyimme.


















 19.7. Turku


Ennätimme Turkuun, kun kotona oli sadepäivä. Oli ihana kierrellä ja katsella kiireettömästi ilman mitään suunnitelmia koko Aurajoen varsi, jossa oli suuret purjelaivat näytillä. Me olemme kiertäneet kehään näiden laivojen kanssa. Kun lähdimme Tallinnaan, nämä oli Helsingissä. Kun lähdimme Tallinnasta, nämä tulivat sinne. 
Viime näkemästämme näin läheltä on jo aikaa. Ennen koronaa, 2017. Jo silloin oli ihana päästä näkemään kaikkea kaunista, jota sisämaan asuja ei pääse joka päivä näkemään. Lähdimme aamusta kiireettömästi liikkeelle, eikä haluttu tehdä päivästämme mitään aikataulutettua suorittamista. Nautimme hyvän lounaan jo ennen alueelle menoa, vältyimme ruuhkilta ja ylihinnoitteluilta. Saimme autolle hyvä parkin, mutta kävelimme ihan hitokseen. 

Nousimme Equadorilaisen Guayasin kannelle. Meidän edellä oli pitkä jono, mutta se eteni nopeasti. Eihän me pidetty mitään kiirettä, vaan kiersimme ja katselimme rauhassa. 
Pelastusvene

Kuvasin taakse

ja vastarannalle



Olin ihan solmussa
Kaakaontuottaja
Etteenpäin!


Vastarannalla kuhisi loppumaton väkijoukko. Siirryimme myös kuhisemaan, kun olimme hetken ensin jonottaneet Förin kyytiin, joka siirsi ilmaiseksi matkustavaiset joen toiselle rannalle.
Siltä puolelta sain kuvattua kannella käymämme laivan.



Siirryimme toisella Förillä takaisin lähtökuoppiin ja kävin tervehtimässä tuttua kauppiasta. Huomaa, kuinka päivä veti pilven päällensä.
Päivä oli myöhäisessä illassa, kun olimme jälleen kotona.

20.7. Siuro Cruising

Tästä on tullut perinne, että pinkaisemme humun perheen portille katsomaan porukalla autoletkaa, jossa oli kuulemma tuhat autoa tänä vuonna. En ota kantaa tähän määrään, mutta oli niitä paljon. 


Huomaa tuon nuorimman iloa. Kyllä hän odottikin, että autonmelua suojaavat suojaimet sai ottaa käyttöön. 




Kukin tavallaan ottaa paikkansa, ja tänä vuonna näin.

💕
Sadealue pyyhkäisi yli tämänkin tapahtuman, mutta hyvin varustautuneina se ei meitä haitannut.

Terhi

4 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kivoja kesätapahtumia teillä. Suuret purjeveneet olivat Helsingissäkin ja bongasin ne silloin. Muuten: kysyit taannoin mistä blogissani olleet kulotuskuvat olivat. Nyt katsoin kirjastossa ja kyseinen kuva on otettu Karttulassa vuonna 1937. Kirjassa on muitakin kulotuskuvia ja ne on otettu Varpaisjärvellä 1938. Onko tuttuja paikkoja?

TeSa kirjoitti...

Tuttuja paikkoja, mutta ei osunut arvaukseni oikeaan paikan ja kuvanottajan niin suhteen.
Kiitos sinulle

Saija kirjoitti...

Ihan mahtava katsomo teillä :)) Laivoja kävin katsomassa täällä Helsingissä, komeita olivat.

TeSa kirjoitti...

Suuret purjelaivat on kyllä upeita, entisajan nostalgiaa.
Kotikatsomoissa oli paljon luovuutta, ja kotonahan voi tehdä mitä vaan ;))