perjantai 19. heinäkuuta 2024

Puutarhan muutostyö

Puutarhan muutos on nyt jo huomattava, kun kesäloma alkoi, niin tämä kohde on saanut uutta pintaa. Näissä viime vuosina suunnittelemissani kohteissa on ollut tarkoitus poistaa nurmea, paljon, ja tehdä muutoksessa jotain ihan muuta, kun se on aiemmin ollut. Ei ole vain sipaistu pikkuisen pintaa ja poistettu rikkoja, vaan selkeytetty, siistitty ja helpotetaan kaikella tavalla pihan hoitoa. Kun pintamaa poistettiin, niin sen mukana hävitettiin tuoksuvatukka työhuoneen edestä. Kaivurinkauhan tekemään uomaan on vedetty salaojaputket kahtaalta ja talon päädyssä on myös putki, joka vie sadevedet pois. 
Kasvihuoneen päädyssä olleet laatat on nostettu ylös, pohjan tasoitus, kuitukangas ja laatat takaisin. 
Uuden kasvihuoneen ikkunoita on mitattu ja merkattu muistiin. Näitä on paljon. Yhden omakotitalon ikkunaruudun ovat nojailleet luhdin seinää vasten jo hyvän aikaa. Olemme itse hakeneet muutaman kuorman ja sitten meille on tuotu näitä ajatuksella, jos vaikka tarvitsemme.
Hiekkapatja nousee ja tasoittuu sitä mukaan, kun suunnitelmat etenee. Maata on poistettu pienemmällä kaivuulla kaivurin jälkeen ja nyt ollaan jo kiinni kukkamaan reunassa. 
Uuden huoneen paikka on merkitty kepeillä, mutta se saattaa tässä vielä muuttua matkan varrella. Luhdin edessä on sekä nuokku-, että unkarinsyreeni. Ne rajataan nyt uuden alueen sisäpuolelle. Multaa on tuotu lisää niin, että voin tehdä niiden juurelle istutukset. Pihanhoito vaatii jatkuvaa kasvunseuraamista, karsimista ja rajaamista. Se on hyvää liikuntaa, tuottaa paljon iloa ja mielihyvää, vaikkakin onhan se raskasta puurtamista ja taistelua paarmojen kanssa 😅
Tiluskierroksilla on aina päätetty, että nyt vedetään raja tähän näin. Mutta aina se muuttuu ja hoidettavien alueiden määrä on hiukan laajentunut, kun on aikaa paneutua asiaan.

Terhi

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huh! Hämmästyin, kun näin jo instassa, että teillä on taas/ edelleen pihapuuhat meneillään. Ihailtavaa sinnikkyyttä!

Anonyymi kirjoitti...

T. Sartsa

Puikoillanikin kirjoitti...

Helppohoitoisuus on tärkeää. Se on ainakin minulla noussut ykköskriteeriksi kaikissa hankinnoissa; pienissä ja isoissa.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Näyttää kyllä isolta muutokselta jälleen. Olette kyllä ahkeria.
Ihanaa viikonloppua teille.

TeSa kirjoitti...

Pieni pala kerrallaan, vaikka näyttää suurelta, uppoaa maisemaan valmistuttuaan.
Kiitos kaikille!