sunnuntai 27. lokakuuta 2024

Joulukukat

 Osallistuin viime viikonloppuna Ikaalisten Craftaamon Joulukukat-kurssille opiskelukaverini kanssa. 

Kurssi on Marana Desing, eli Andra Martõlo ohjaama. Neljä ensimmäistä kuvaa on mallitöitä, joista saa käsityksen mitä olimme tekemässä. 

Askarteluun saa helposti lisättyä kukkia valmiiksi tehdyistä valikoimista, mutta itse tehden kukista saa paljon näyttävämpiä. Näissä töissä on paperinvalinnalla merkitystä. Samoin väreissä.
Suklaakorttirasiassa on käytetty juurikin niitä joulukukkia ja lehtiä, joita valmistimme. Meidän piti tehdä myös rasia, mutta kurssiaika ei riittänyt siihen. Materia kulki puolivalmisteena kotiin tuomisina.

Meille oli valmiiksi stanssattu materia, jonka käsittelyn aloitimme heti. 

Itse en ole mitenkään nopea näissä jutuissa, mutta rämmin koko ajan jutussa mukana. 


Tuputtelimme kaikki punaiset kukat ruskealla Disterss Inkillä.
Sen jälkeen vetelimme naskalilla kunnon ruodit 
Kokosimme terälehdet yhteen, liimaa väliin.
Vihreä lehdet kasteltiin nopeasti veteen, kuivattiin talouspaperin välissä ja ruodit näkyviin naskalilla. Lehteen ei saa koskea käsittelyn aikana, että lehti kääntyy pehmeällä alustalla oikeaan asentoon.
Kukkien keskelle nippu heteitä ja liimaa.
Mulperipaperin käsittely kanssa piti olla tietoinen mitä tehdä. Jokainen terälehti kasteltiin sormin, kuivattiin talouspaperin välissä ja terälehden muotoilu siihen tarkoitetulla muotoilutyökalulla. Ennen kuin paperi on kuiva, ne värjättiin niin, että pensseli asetettiin terälehden kärkeen ja värin annettiin valua keskelle kukintoa. Lopuksi liimattiin pieni hede keskelle.
Raaskinko näitä käyttää? Jossain vaiheessa yritän koota suklaarasiankortin ja siihen voisin nämä käyttää. Minun täytyy hankkia jostain tuollainen pehmoalusta, jonka päällä voin muotoilla jatkossa joitain omia kukintojani. Onhan tätäkin saatava kokeilla uudestaan.
Tällaiset lyhytkurssi, päivän mittaiset tapaamiset on kivoja. Kurssiaika oli lyhyt, muutama tunti. Ehdimme käydä vielä Craftaamon myymälöissä, sekä Nannan askartelukaupassa samassa pihapiirissä. Ostin Suomen Taidetarvikkeen ihania vesivärejä, joissa on kimalletta tulevaa joulukorttiaskartelua aatellen.

Terhi

4 kommenttia:

Repolainen kirjoitti...

Ai sinäkin olit Craftaamossa!! Moni ystävänikin oli, sekä kurssittamassa, että kursseilla ja muutoin vain askartelemassa. Kukkien muotoiluun sopii vallan mainiosti superlooni (vaikkapa patjasta) palanen... kangaskaupasta Jättirätistä saa sopivia palasia - ei tarvitse olla "oikeita askartelutarvikkeita"!
Suklaalevyille on tullut tehtyä eräskin rasia, hih... Koskahan saisi taas näpertlykärpäsen päälle... mukavaa on papereiden kanssa räpeltäminen!

Rva Kepponen kirjoitti...

Nuo joulutähdet ovat kerrassaan upeita! Minä en tiedä, että raskisinko niitä käyttääkään.

TeSa kirjoitti...

Minä olen miettinyt samaa, että laitanko kukat lasivitriiniin.

TeSa kirjoitti...

Craftaamo on kiva lähialueen tapahtuma, jossa kävin nyt ensimmäisen kerran.
Superlon on liian pehmeä näille paineluille, kun jostain löytyisi napakka työpohja niin kokeilen tehdä lisää kukkia.