keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Anna auringon paistaa sisälle





Kesäiset hempeilyverhot on saneet kyytiä ikkunoista ja tilalle vaihtuneet talvisemmat kuviot.
Rätti on huiskinut pintoja puhtaiksi ja loputkin kuolleet kärpäset keräilty pois.Nyt alkaa koti näyttämään talvelta ja joululta.
Ulkopintojen pesu olisi ollut tarpeellinen myös,mutta en uhrautunut pakkaseen.
Tämän perhosverhon olen virkannut makuuhuonettamme varten,mutta sopii sitä käyttää myös pirtin puolella.
Verholla on pituutta n. 3.5m.Ensi kesänä sitten perhoset lentää uudelleen.
Tilalle vaihdoin tämän kauniin punaisen kapan.
Parin vuoden takainen tekele.Ensin aloitin tekemään tätä tyttären huoneeseen,mutta ihastuin kuvioon itse niin,että omin verhon ja tein siihen pituutta 6m.Nyt verho peittää koko ikkunaseinän.Tytär ei tykännyt oikein tästä kuviosta,joten tein hänen huoneeseen myöhemmin erilaisen verhon.
Lanka on kalalankaa,jonka olen värjännyt valmiina työnä.
Kävin kuvailemassa ulkona,että väri näkyisi oikein.
Näiden verhojen lisäksi tulee pitkät samansävyiset patjaraitaiset pellavaverhot.
Keittiöstä vaihdoin nämä kukkakuvioiset verhot pois.
Nämä on tämän kevään tekeleitä.Kolme kappaa ja nekin valmiina värjätty.Ensi kesän kukintoja odottakoon nämäkin laatikossaan.
Ulkoa tuleva valon määrä on nyt laitetuilla verhoilla huomattavan suuri,kun näillä virkatuilla verhoilla on korkeutta 90 cm.

Viime jouluksi ompelin paksusta pellavasta matalat yläkapat keittiöön.Nyt tuntuu näiden vihreiden verhojen jälkeen,kuin olisi kangasta ollut liian vähän.Mutta tykkään näistäkin.Sopivat kivasti yhteen pirtin verhojen kanssa.Suunnittelin kyllä,josko aloittaisin virkkaamaan jouluisia verhoja näihinkin ikkunoihin.Lankakin olisi varastossa.Verhojen vaihto on kivaa,muuttuu huoneen ilme nopeasti.Verhojen virkkaaminen ja ompelu on kivaa,mutta se tavaroiden siirteleminen käykin sitten työstä.

Enkeliin aloittamani virkattu liina on pingoituksessa.Liinan halkaisija on metri.Kunhan saan työn kuivaksi,pääsen kasailemaan työtä valmiiksi pöytäkoristeeksi.

8 kommenttia:

KirsiJ kirjoitti...

Hei! Millä systeemillä muuten värjäät puuvillalankaa? Onko se kalastajalankaa vai ihan jotain tavallista merseroitua? Miten ottaa väri kiinni? Teen Lehmus-huivia peruspuuvillalangasta (kellertävästä), mutta kuka nyt pöytäliinan väristä huivia hartioilleen laittaisi?

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania verhoja! Itse olen toistaiseksi vaan virkannut liinoja, mutta joulun jälkeen pitää ehtiä virkata vaikka verhoja :)

Talsu kirjoitti...

Tosi kauniita verhoja sinulla! Kyllä minäkin vielä joskus :D

Avaruusvauva on jo parempi juu, onhan se vielä vähän köhäinen. Eilen päästiin pois sairaalasta. Nyt tuo jo mennä ryömii kamalaa vauhtia lelujen perässä lattialla päin tuolinjalkoja ;D

Talsu kirjoitti...

Ainiin, ja kyllä minä vielä aion saada chrysonkin valmiiksi!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana malli tuossa punaisessa verhossa! Tahtoo tahtoo tahtooo.
Meillä taitaa olla muuten samanlainen maku, minäkin olen virkannut tuon verhot missä on perhosia.

TeSa kirjoitti...

Värjäysaineena käytän Nitoria.Saa isommista tavarataloista.
Väri ja suola pyykkikoneeseen,pesuohjelma käyntiin ja värjäyksen jälkeen pesen heti toiseen kertaan pienellä pesuainemäärällä.
En ole merseroitua lankaa värjäillyt,ainoastaan kalalankaa ja pehmeää puuvillalankaa.

Verhojen virkkaaminen oli minullekkin pitkään harkinnan paikka.Liinoja olin virkannut paljon ja aina ihaillut kauniita verhon malleja.
Sitten se into oikein voimistui,kun näin maatalon ikkunat.Jokaisessa ikkunassa pitkät tai pätkät itsevirkatut verhot!Minäkin tahdoin.

Avaruusvauvan vauhtia taisi lisätä kunnon lääkitys ;)

Tahtoo saamansa,malli löydetty.
Katselin joskus arjan blogista samaista verhoa.Eron varmaan huomasit minun tekemääni.Jätin ne väliin tulleet pystyraidat virkkaamatta.Ensimmäiseen ja viimeiseen väliin tein ne kuitenkin.

Inkivääri kirjoitti...

Hienoja on kaikki, mutta erityisesti ihastuin tuon punaisen verhon mallikuvioon ja väriin:)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.