perjantai 30. marraskuuta 2007

Kaikki mikä kiiltääTänään on olo ollut kuin hamsterilla,tai harakalla.
Kuluvalla viikolla suunnittelin meneväni useampaa eri kertaan kirpparille,mutta ei siitä mitään tullut.Tänään sitten miäs kyyditsi minut sinne ja nyt on niin tyytyväinen olo ostosten jälkeen.
Eilen oli myyntiin tullut kauniita ruokailuhopeita.Kpl hinta 1.20€.Ja minähän olin harakkana paikalla.Kauniita koristekiemuroita,hiukan tummunutta pintaa ja pienissä veitsissä korjaamisen tarvetta.Mutta kaikki korjaustyöt voi kotona tehdä.
Ostin neljä veistä ja haarukkaa,sekä kaksi lusikkaa.Otan ne tarjoilukäyttöön,heti jouluna.
Esteettinen silmäni keräili kauneimmat meille talteen ja saattaa olla,että huomenna menen uudestaan penkomaan.Jos saisin vaikka puolen tusinaa haarukkaa ja veistäkin omaan käyttöön.
Siitäkös meidän maalaislapset riemastuisivat,hopeiden kiillotuksesta ja aterioinneista hopeisin ruokailuvälinein.Pystyn jotenkin kuvittelemaan sen pienen pirun kaikkien lasten olkapäillä,kun äiti keräilee pöytähopeita.
En pahastu,vaikka en saisikaan enempää.Näistä olen kyllä niin tohkeissani.

Saksasta tilaamani langat tulivat kymmenessä päivässä.Rellanasta tuli sähköpostiini tarjouspostia.Sekös innoitti tilaamaan uudestaan.Olen kerran aiemmin tilannut samasta liikkeestä,kesällä.Ja olen tyytyväinen.800 gr kauniin värisiä sukkalankoja oli posti tänään kuljettanut postilaatikkoomme 4.95€ postikuluilla.
Vielä ei ole isommin sukanneulominen innostanut.Jouluna en ole aikonut ketään ilahduttaa sukilla,mutta jos vain ehdin niin teen vointini mukaan.

Lähikuva kaikista väreistä yksittäin.

Tämä kirja menee sitten sinne hamsteriosastolle.Ei ruuaksi,mutta itselle tulee hamsteriolo,kun kaikki kivat jutut tulee samana päivänä.
Olisin ostanut Tampereen käsityömessuilta,mutta olivat myyneet kirjan loppuun.
Ilokseni huomasin kirjakerhon myyvän samaista kirjaa,joten tilasin sieltä.Vältyin siltä kaupasta toiseen menemiseltä.
Tildan satumainen talvi sisältää hassuhauskoja ompeluksia.Mutta minullahan ei ole mitään suhdetta ompelukoneen kanssa.No,saattaa ollakkin,kun katselee näitä kivoja malleja.Kangaskauppaan ei sitä varten tarvi lähteä,omia varastoja riittänee vielä moneksi jouluksi.
Kuvitus ja ohjeet on selkeitä.Lisää Tilda kirjoja ja muita jouluisia opuksia pitänee katsella,pääsee innostumaan niistäkin kädentaidoista,mitä kovin yrittää vältellä.

2 kommenttia:

KirsiJ kirjoitti...

Kiitos värjäysideoista! Nitor:ko se oli? Mitä käyttäisin sitten kiinnitykseen, siis aineena?

TeSa kirjoitti...

Kyllä Nitoria.
Saat samalla nimellä myytävää kiinnityssuolaa,muutaman euron se paketti maksaa.
Väripaketin mukana on kiinnitysaine.
Olen joskus laittanut iahn tavallista suolaa kiinnitykseen.
Katselin tänään Citymarketissa Pirkkalassa myytiin tätä tuotetta.