maanantai 19. maaliskuuta 2012

Siemenhelmiä


Johan venähti.
Sekä työn valmistuminen, että pituus nauhassa. Aloitin tämän helminauhan teon viime syksyn intensiiviviikon viimeisillä tunneilla, jotta oppisin nauhan mallin. Pieni pätkä nauhaa valmiina ei vielä ihan koruksi riittänyt, vaan piti istua mooonta tuntia ja nyppiä helmiä.
Todellakin, tässä meni tuntikausia, enkä millään olisi malttanut tehdä.
Nauhalle tuli pituutta 90 cm, ja valmiina sen saa kahden kerran kaulan ympäri kiepautettua. Jos olisin laittanut nauhojen päähän lukon, olisin saanut nauhan kolminkertaisena kaulalleni.
Ennen nauhojen päiden yhteen ompelua tein tuon riipuksen valmiiksi, sulatettu iso helmi.
Se on kuin kivi, mutta eipä olekkaan.Lasipallossani oli kolhaisun jättämä jälki, jonka sulatusuuni hävytti. Pallo suli hiukan eriskummallisesti, mutta sopii muotonsa puolesta kuitenkin hyvin kokonaisuuteen.
Tein uran 0, 8 mm: n lankaa varten ja kiepautin nauhan lenkkiin.

Valmiissa nauhassani on hopeaa, oliivin vihreää ja tummaa ruskeaa.

6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Upea koru... tuo kyllä kääntää katseita !

Leena kirjoitti...

Upea on, niin ketju kuin sulatettu helmikin. Olen sen verran tehnyt noita siemenhelmitöitä, että tiedän kuinka suuri työ tuossa on ollut.

ellu kirjoitti...

Kaunis, niin kaunis koru!

Ihanat värit!!
Tykkään!!

Pirena kirjoitti...

Taas minä jouduin haukkomaan henkeäni kun olet niin ihania juttuja tehnyt.
Täällä on aina niin kaunista esillä. Ihmettelen että millä ajalla saatkin valmista. Minä olen nyt ollut 3 viikkoa työkkärin ATK-kurssilla päivisin, niin ei valmistu mitään käsityötä. En tiedä miten ne illat meneekin vaikka en kotona enää voi istua tietokoneen ääressä sen päivällisen istumisen jälkeen. Liika on aina liikaa. Tykkään toki seurata tämmöisiä kauniita blogeja mutta siihenkin turtuu.
Olen muutenkin vähentänyt aikaani kotona tietokoneella, joten blogien seuraaminenkin on siten vähentynyt. Käyn toki aika-ajoin kaikki läpi, mutta en ehdi kommentoimaan kaikkiin.

Sirkka kirjoitti...

Sinulle on blogissani jotakin.

TeSa kirjoitti...

Helmitöihin saa uppoamaan aikaansa ihan huomaamatta monia tunteja.
Kiitos kaikille.