lauantai 17. maaliskuuta 2012

VaakunaKuntauudistuskeskustelujen aikoina on hyvä muistaa mistä sitä ollaan tulossa ja mihin ollaan menossa. Vai pysytäänkö sitä itsenäisinä?
Oma piskuinen kuntamme on jo jäänyt monen kaupungin väliin, kukaan ei huoli meitä, vai me ei huolita ketään :) ?
Oman syntyperäkunnan vaakuna, olkoon se uusi sitten aikanaan millainen tahansa, on hyvä pitää tallessa. Seuraavat sukupolvet näkevät mistä silloin väännettiin kättä.
Tällaisen oman vaakunan ompelin kanavatyöpohjalle nuorimmaiselle, jotta voin sen antaa hälle kesällä rippilahjana.

Tälläkin työllä on oma tarina.

Paikallinen käsityöliikkeen omistaja otti aikanaan tehtäväkseen painattaa kotikirkostamme, sekä vaakunasta kanavatyöpohjia pienehkön erän. Kirkon kuvan sain joululahjaksi n. 25 - vuotta sitten, mutta en koskaan raaskinut ostaa tätä vaakunan kuvaa.
Sillä oli kova hinta, en nyt muista oliko langat tuossa työpohjan hinnassa, mutta 99 mk oli paljon rahaa!Jossain vaiheessa tarjoutui tilaisuus tehdä edullisia käsityömateriaalikauppoja, kun liikkeen omistaja teki kuprun ja kaikki myytiin huutokaupalla.
Lähteissämme kotoa esitin toivomuksen saada edes yhden työpohjan, vaikka tiesin paikalle rientävän paljon väkeä.
Niinhän minulla oli onni ostaa tuo paljon kaipaamani kuva, kera lankasäkillisen. Tein hyvän kaupan!
Miäs oli jalkaantunut toisaalle ja sai kun saikin ostettua kaverinsa huutamasta käsityöpussista kaksi työpohjaa 10 mk kpl.
Niin niitä tulikin sitten kolme työtä, jotka olivat mitääntekemättöminä kymmenisen vuotta ennen kuin hokasin, että teen jokaiselle lapsellemme tällaisen työn rippilahjaksi.
Ensimmäisen tein yhdeksän vuotta sitten ja laitoin loput langat odottamaan, että saan samat sävyt talteen. Novitan Nallen suurista keristä on kulunut vain muutama kieppi lankaa.
Kuusi vuotta sitten tein toisen työn joka on kehystettynä tyttären huoneessa. Vanhemman pojan työ on pakattuna varastoon.
Kunhan tästä ajaudun jonkin kehysliikkeen läheisyyteen, on aika kehystyttää tämä kolmaskin vaakuna valmiiksi kesän juhliin.

(kuvassa tyttären huoneen vaakuna)

4 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Hienoa. Perinteitä parhaimmillaan.

Sirkka kirjoitti...

On se komea vaakuna:) Varmaan nuoret osaavat myös sitä arvostaa.

intsu kirjoitti...

Onpa hieno idea tälläinen kanavatyö kotoa lahjaksi. Oman pitäjän vaakuna ja oman äidin ompelema.

TeSa kirjoitti...

Toivottavasti osaavat arvostaa, jos ei nyt niin ainakin vanhemmiten.