torstai 9. toukokuuta 2013

Pieniä taimia

Muutama valkoinen orvokki piristää kummasti kasvihuoneella käyntiä. Keltaisella silmällä oleva orvokki on vielä pieni ja hentoinen, mutta ei aikaakaan niin johan astiat ovat täynnä lehtiä ja kukkia joita pitää jatkuvasti nyppiä. Näin kukalle saa pitkän iän.
Lisäsin sinkkiastiaan yhden valkoreunaisen muratin. Kun päivät katselee ja kastelee kesäkukkia, nautin valtavasti saadessani laittaa myös omiin astioihin muutaman taimen.
Houkutuksia on valtavasti.


Kylvin eilen muutaman pussillisen kukansiemeniä kasvihuoneelle itämään. Huonoimmat kaidelaatikot joutavat idätysastioiksi, joiden pohjille tuli ripaus multaa, kunnon kosteus ja siemenien päälle vielä kevyt hiekka multaseos. 
Kokosin astiat päällekkäin ja peitin koko kaameuden mustaan jätesäkkiin muhimaan. Kurkaan viikonloppuna joko siemenet ovat itäneet ja pianhan sitä jo pääsee koulimaan pieniä taimia omiin astioihinsa.
Terassikausikin on tullut korkattua jo hyvän aikaa sitten. Monen monta vuotta hyvin palvellut grillimme pääsi viimeiselle matkalleen ja tilalle ostettu lux on ottanut vastaan uuden työsopimuksensa. Grillin kansi aukeaa kesäkautena lähes joka päivä. Terassin pöydälle katetaan tarjottavat monta kertaa päivässä, jos vain ilmat ovat suotuisia. Ja kyllä se ruoka, nahistunut leipäkin, maistuu hyvälle kun pääsee luonnonhelmaan syömään.

2 kommenttia:

Eena kirjoitti...

Hauska kukkakuppi. :) Onko nyt ulkokausi niin avattu, että sisäpuuhiin pääsee vasta syyskuun puolella? Muistelen vaan, että taisit kertoa viihtyväsi kesäaikaan 24/7 pihalla. :)

TeSa kirjoitti...

Juu-u, näin on taas päässyt käymään =)
Tosin pieniä muuttuvia tekijöitä on aina.