maanantai 29. syyskuuta 2014

Lamput

Kodinhoitohuoneen valaisin on odottanut valmistumistaan monta viikkoa. Olin hyvinkin tietoinen, että teen valaisimen itse, kun sitä materiaalia nyt vaan nurkista löytyy.
Lampunvarjostimet ovat aina olleet mieluisia tehdä.
Halusin jotain sellaista mitä en ollut aiemmin tehnyt. Olen hypistellyt useamman kerran värillisiä valaisinjohtoja ja miettinyt, että mihin meillä sellaisen sovittaisin. Olen nähnyt neuleilla päällystettyjä valaisinjohtoja, mutta ne eivät ole sopineet mihinkään olemassa oleviin valaisimiin.
Nytpä sen sitten tein. Neuloin värillisen tuubin kolmeen johtoon, jolloin sain taas hiukan toteuttaa itseäni. Kolmen valaisimen johtosetti on Ikeasta.
Neuloin kaikki johdot eri vihreän sävyllä. Osa langoista oli kaksinkertaisena, kun olivat niin ohuita. Tuubi jätettiin mukavasti makkaralle ja johdot luokalleen.
Varjostinkehikot saivat jäädä ruosteisiksi. Mitään ei hiekkapuhallettu, enkä kieputellut pinnojen ympärille nauhojakaan.
 Siinä ne sitten odottelivat, kehikot, seuraavaa vaihetta useamman viikon. Pyykkikorissa kuivausrummun päällä.
Kunnes viikonloppuna nukuin taas älytöntä väsymystäni pois ja sain taas jonkinlaisen vauhdin päälle, jolloin tein useamman keskeneräisen työni valmiiksi.
 Tsadaa! Vanhat pitsiliinat kunniaan ja korkeuksiin. 
Netissä notkumisesta on se hyöty, että kymmenien ja taas kymmenien sivujen lataamiseen ja selaamiseen täytyy aina keksiä jokin syy ja nyt se oli selkeästi ideanhakureissu.
 Tuskin muistan sivun jossa pikkuruinen varjostin pilkahti pitsiliinoineen, mutta se riitti. Tosin hiukan viiveellä sain ideasta kiinni ja siinähän meinasi valmis ruokakin jäähtyä, kun oli pakko päästä penkomaan lipaston kätköistä tarkoitukseen sopivia liinoja.
 Sakset käyttöön ja työstämään. Nimittäin lampunkanta ei mennyt paikoilleen yhdestäkään liinan keskustasta ilman auki leikkausta. 
Kaksi liinoista on minun tekemiäni ja yksi kirpulta ostettu. Taitaa olla kaksi varjostintakin kirpun jälkiä.
 Monen hienon suunnitelman jälkeen olen oikeastaan ihan tyytyväinen tähän. Tai ainakin siihen saakka, kunnes saan uuden idean, joka muuten on jo jalostumassa, mutta ei millään toteudu niin nopeasti kuin nämä.
 Valaistukaamme!
 

4 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

On kai ruvettava katsastamaan vanhoja varjostimen raatoja ja pitsiliinoja. Ihana valaisin, ja johto on ihan huippu!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upea idea.

marja-terttu kirjoitti...

Upeeta, upeeta ☺

TeSa kirjoitti...

Vanhoissa raadoissa on paljon potentiaalia... =)