perjantai 20. marraskuuta 2015

Perhoset lentää sun uniin

 Vuoden kierto on kääntynyt ihan parhaimpaan aikaan. Tätä kirjoitusta aloittaessani alkoi juurikin satamaan lunta ensimmäisen kerran tänä syksynä!
Pidän tästä harmaudesta, kun ei oikein tiedä onko aamuhämärä, vaiko iltahämärä. On hämäränhyssyä koko päivän.
Ei näe oikein tehdä mitään ilman lisävalaistusta, eikä viitsi kiusata itseäänkään tihrustamalla huonossa valossa.
Tämähän sopii valaisinhullulle. Mikä nimi!!! On ajastettu valosarjoja, on aamuvaloa, iltavaloa, pimeisiin nurkkiin lisättyjä valoja ja monenlaisia ulkovalosarjoja. Kohdevaloista puhumattakaan.
 Monet varjostimet, niin lasiset kuin kangasvarjostimetkin, pääsevät oikeuksiinsa syksyn pimeimpään aikaan.
Pidän silmäni avoinna kaikelle tuunaamiselle ja itse tekemiselle. Etsin ja ideoin, ostan ja kokeilen.
 Tänä syksynä olen etsinyt kynttilälyhtyä, jossa on suuret avoimet valoaukot ilman minkäälaista ristikkoa. Se onkin ollut työn takana, kun on sitä, tätä ja tota mallia. Oletteko muuten huomanneet, että lyhtyjen hinnat ovat päätä huimaavia?
Suuret, näyttävät lyhdyt maksavat puolen omakotitalon verran ja pareittain niiden ostaminen vaatii jo pankkiasioilla käyntiä.
 Löysin yhden tuunamiseen sopivan puuvalmisteisen mallin, josta sai lähes koko lyhdyn purkamalla poistettua kirkkaat lasit. 
Pientä väkivaltaa käyttämällä saatiin leikkaamani lasit takaisin omiin koloihinsa. 
Idea vaihtaa lasit ehjien tilalle tuli, kun jatkuvassa muutostilassa oleva työtilani toi esiin opiskeluaikanani Sirkkiksen kanssa tehdyt silkkiperhoset.
Näitä silkkipainolla tehtyjä perhosia katsellessani voin tuntea sen sormien kipeyden, joka seulaa tehdessä tuli. Mutta seulat tehtiin ja monta lasia saatiin uuniin polttoon.
 Leikkasin lyhdyn taustalle peilin, joka kertaa kauniisti valonmäärän, sekä perhoset. Sivuille tuli Spectrumin 100 K, jotka juurikin vaativat hiukan lisänäperrystä kuviopinnan vuoksi.
Valosarjan asennus tehtiin avaamalla vielä kertaalleen kattorakenne, josta saatiin pujotettua nauha siististi paikoilleen.
 Suuri paperitähti ottaa vastaan eteisessä lempeällä valollaan.
Ihanaa viikonloppua teille kaikille. Minäpä lähden pakkaamaan autoa ja jälleen illaksi töihin, 

5 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Just tulin kaupoilta ja kyllä: lyhdyt On kalliita. Eikä mulle sopivaa valaisinta löytynyt. Mullahan ei ole makkarissa ollenkaan kattovalaisinta. Nyt olisin sinne jonkun vaikka monihaaraisen tuikkuroikottimen tai keveän lyhdyn tapaisen tms. mutta ei nyt löytynyt. Kyll se vielä vastaan tulee ku oon varmasti sellaisen nähnyt jossain. Tarvii vaan kävellä niillä kaduilla missa on viime aikoina ollut.
Kaunis tuo perhoslyhty.

Tuta kirjoitti...

Kaunis tähti ja niin viehkeä lyhty perhosineen. Mukavaa viikonloppua sinulle:)

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Suuren työn teit, mutta et suotta. Lopputulos on kaunis!
Eilen olin työmatkalla Tampereella ja siellä oli jo lunta! Hämeenlinnan kohdilla vielä enemmän!! Täällä etelässä ei tietoakaan lumesta plussalla mennään vahvasti.
Hyvää viikonloppua ;-)

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Kaunis lopputulos! Joo, hämärää on aamusta iltaan...

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.